neobican problem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
neobican problem
zdravo, imam 28 godina, i problem je sledeci: svake godine idem na letovanje u crnu goru, a problem nastaje kad se vratim, konkretno drugo ili trece tusiranje po povratku, po zavrsenom tusiranju i posto se osusim pocinje svrab i peckanje u predelu ruku i na grubima iskljucivo, to traje do 30min max i onda nema nikakvih problema, peckanje i svrab su sve gori i gori do recimo 15-20 tusiranja, da bi posle toga bilo sve manje i manje da bi oko 30og tusiranja krajem septembra, pocetkom novembra problem potpuno prestao. uredno pocrnim bez problema, zbog ovog problema sam se par letovanja vracao i beo ali nije bilo razlike u svrabu i peckanju. na samom letovanju se tusiram svakodnevno, nekad i 2 puta dnevno i nema nikakvih problema. moram da istaknem jos nekoliko stvari: prvo - letujem u predelu zaliva, pa je to svakodnevno tusiranje sa blago slanom vodom, drugo - samostalno sam pronasao nacin da svrab i peckanje delimicno ublazim, neposredno pre tusiranja se namazem hidratantnom kremom i to mi malo pomogne posle tusiranja, i trece i poslednje, cini mi se kao da sredinom juna ovaj problem pocinje da se javlja ali sada i tada je totalno neuporedivo, tada maltene jedva da osetim bilo sta po nekom tusiranju. u najgorem periodu je to 30min pakla, da li imate neki savet? malo je duzi post izvinite, i hvala
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: neobican problem
Pa ne znam bash da je ovo neobichno a niti da je problem!
Koza koja je izlozena suncu i morskoj vodi je koza koja pretrpi piling svaki dan vishe puta i pranje i susenje koje joj nije potrebno a verovatno kao i ostali ljudi koji vole da se sunchaju ne nadoknadjujete vodu koju gubite niti se redovno mazete zashtitnim faktorom i kremama posle tushiranja! I odatle potreba koze da tako odreaguje, peckanje, zatezanje, svrab...
Mazite kozu posle tushiranja uljem, ili hidrantnim nekim losionom ili mlekom i to je to!
Koza koja je izlozena suncu i morskoj vodi je koza koja pretrpi piling svaki dan vishe puta i pranje i susenje koje joj nije potrebno a verovatno kao i ostali ljudi koji vole da se sunchaju ne nadoknadjujete vodu koju gubite niti se redovno mazete zashtitnim faktorom i kremama posle tushiranja! I odatle potreba koze da tako odreaguje, peckanje, zatezanje, svrab...
Mazite kozu posle tushiranja uljem, ili hidrantnim nekim losionom ili mlekom i to je to!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.