mladez sa belim prstenom-hejlo

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
merkur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 20, 2006 7:16 am

Post od merkur »

moje dete ima mladez na ledjima od rodenja,medjutim slucajno ga je zakacio i povredio ,mladez je malo krvario i poceo da zarasta formirajuci svoj predhodni izgled ali uisto vreme i boja koze oko mladeza je postala bela stvorio se izgled belog prstena sirine dva do tri milimetara.Doktor dermatolog je rekaoda to pokazuje da se telo bori protiv necega da ne zeli taj mladez ida moze da se desi da mladez vremenom totalno nestane. Mladez se ne menja ,vlicine je 5-6mm, ne boli i ne svrbi. doktor je rekao i to da moze da se kontrolise povremeno ili da se otkloni ako se ne oseca lagodno.Nije rekao da je opasno ili da je hitno niti je predlozio dermoskopiju.Nista mi nije jasno io cemu se u stvari radi.Voleli bih da znamo sta je najbolje preduzeti u ovakvom slucaju.MOLIM za savet i ako je moguce strucno misljenje !!!! Unapred zahvalna zabrinuta majka .
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Idite po drugo misljenje. Verovatno niko nije znao da vam odgovori prvi put.
Ako se ovde i nadje neko strucan, morao bi da vidi kako izgleda ta promena na kozi. Sto se tice nestajanja mladeza meni je nestao, zapravo izbledeo, jedan koji je bio vise kao pegica velicine oko 1.3mm. Teorijski je moguce da mladez nestane ali ne mogu svi. Taj od 5mm nisam siguran da moze da nestane...
merkur
Novi član
Novi član

Post od merkur »

Da upravu ste treba traziti misljenje i drugog doktora , samo smo zeleli da nesto vise saznamo o tome i da li je to retkost jer do sada nisam mogla da se informisem vise o tome. Jedino na jednim diskusijama dvoje ljudi sa istim problemom i istim objasnjenjem od doktora koje smo i mi dobili od naseg doktora . kratko i nejasno.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: mladez sa belim prstenom-hejlo

Post od majja »

merkur napisao:Da upravu ste treba traziti misljenje i drugog doktora , samo smo zeleli da nesto vise saznamo o tome i da li je to retkost jer do sada nisam mogla da se informisem vise o tome. Jedino na jednim diskusijama dvoje ljudi sa istim problemom i istim objasnjenjem od doktora koje smo i mi dobili od naseg doktora . kratko i nejasno.

Kao i obicno, na zalost!! :cry: Tako je uglavnom kada odemo kod lekara i treba nam veeeelika sreca da nadjemo Pravog!!

Pozdrav, i sve najbolje, Majja :wink:
merkur
Novi član
Novi član

Post od merkur »

hvala na javljanju !!!
merkur
Novi član
Novi član

mladez sa belim prstenom -hejlo

Post od merkur »

DA LI JE NEKOME POZNATA OVAKVA VRSTA PROMENE OKO MLADEZA ?DA LI JE UOPSTE NEKO VIDEO ILI CUO? :cry:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Merkur,plasim se da ovde nema strucnog lica koje bi vam odgovorilo na pitanje.

Da bi resili nedoumicu oko promena vezano za mladez vaseg deteta,najbolje je da se obratite dermatologu koji bi mladez dermoskopski snimio i rekao vam sta je u pitanju.

Ako malo pretrazite forum,videcete da je ovde o mladezima dosta bilo reci.

Ja imam veoma dobro iskustvo sa klinikom ORS Hospital ul. Ljutice Bogdana 11,Beograd (ako zivite u Beogradu). Pregled svih mladeza je 3.000 dinara.
tihibob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 3:31 pm

Post od tihibob »

Ja imam takav mladez, rekli su mi da nije opasno. Mladez mi je nestao ali je beli krug ostao.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Kontakt:

Post od ilia »

Ta promena se zove Halo Nevus.To je regresivna promena u nevusu.Nije los prognosticki znak,cak suprotno.Organizam se bori protiv tog mladeza.Bela boja potice od velikog broja limfocita u tom podrucju.Ovakvi nevusi(mladezi) se cesto smanje ili potpuno nestanu.Ova promena nije razlog za brigu i mladez se moze odtraniti kao i svaki drugi.
Nista nije nemoguce.
Odgovori