“Mladalacko” crvenilo koje jos uvek traje

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
bata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 8:34 am

“Mladalacko” crvenilo koje jos uvek traje

Post od bata »

Ne znam da li je tema za ovaj podforum ili za neuropsihijatrija,ali sam se ipak odlicio za ovaj.Naime o cemu se radi, ja se preterano crvenim.Imam 24 godine i vrlo cesto se crvenim u licu i to u razlicitim situacijama.Pocev od bavljenja nekom fizickom aktivnoscu,kad izacem napolju kad je hladno,kad iz hladnog udjem u toplo i ono sto meni najteze pada u najrazlictijim “nezgodnim” situacijama.Posto studiram to mi mnogo peredstavlja problem jer se i za najmanju sitnicu ja se ucrvenim.Na primer na vezbama javim se da odgovorim na neko pitanje i pograsim obrazi su vec vrucu i crveni.Dok sedimo u drustvu i zezamo se i neko se nasali na moj racun,razumem salu,ali obrazi ne razumeju.To su samo neki svakodnevni slucaji a i ma ih na pretek i vise se ne moze izdrzati.U cemu je problem? ili od cega bolujem? i ima li leka ili da se pomirim sa sudbinom.
Unapred zahvalan
:oops:
bata
Tatjana T
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2005 11:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tatjana T »

Cao bato!
Prepoznala sam se u tvom problemu...i meni se to desavalo...celog zivota sam se crvenila i to je bilo mnogo neprijatno...onda je odjenom prestalo,mozda je blo vezano za viske kilograma,posto sam bila vecito gojazna osoba.Pre cetiri godine sam pocela postepeno da gubim kilograme i mogu da ti kazem da se moj problem resio.Vise se ne crvenim...stvarno neznam dali je to bilo vezano sa viskom telesne tezine ili nesto drugo.Neznam dali ti imas taj problem ili je problem u necemu drugom.Pozdrav!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Bato bilo bi dobro da se vidimo u savetovalistu da vidimo da li je tvoj problem vegetativne prirode ili vezan za genetsku konstituciju. U svakom slucaju problem je resiv i nemoj biti ocajan. Pristup problemu je medjutim kompleksan zavisno od kombinacije uzrocnih faktora
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Da li je crvenilo vegetativne prirode rosacea?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

rosacea je pre konstitucionalno crvenilo nego vegetativcno ali ako postoji konstitucija uz izlaganje suncu i hiperaktivnost vegetativnog nervnog sistema rozacea se intenzivnije klinicki manifestvuje
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
bata
Novi član
Novi član

Post od bata »

Jos jednom hvala na odgovorima.

Tatjana T - mozda je vezano za visak kilograma - mada i ja ternutno imam problema sa viskom kilograma, sumljam da je to jel ovo i suvise dugo traje :oops: a ja sam imao i optimalnu kilazu pa nista.

goranai - Bato bilo bi dobro da se vidimo u savetovalistu - kom savetovalistu i gde,posto sam ja iz Nisa.Nadam se da posle januara necu imati obaveze na fakultetu pa se mozemo tad dogovoriti za termin.
-U svakom slucaju problem je resiv- i ja se nadam
bata
bata
Novi član
Novi član

Post od bata »

Jos jedno pitanje da li mogu da koristim Rozeliana kremu Coverderm kremu posto sam tek sad procitao vase odgovore u drugim temama gde ih predlazete ljudima koji imaju slican problem kao ja.
bata
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Da li se moze stavljati maska od gline na kozu sa rozaceom?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Moze i maska od gline kao i maska od algi, a jako se hvali i gliciriza-sladic
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Hvala. Da li se pojavila kod nas Eucerinova antiredness kolekcija?
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Da li moze da se koristi metronidazol gel ujutru a roseliane uvece?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Moze, a moze i jedno preko drugog-prvo se upije metromidazol gel pa preko njega roseliane
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Stavila sam masku od gline i koza mi se i od nje upalila.Da li je to normalna reakcija i da li da nastavim dalje?
kasijana
Stalni član
Stalni  član

Post od kasijana »

Molim vas da mi odgovvori dr Gorana na pitanje?
Zaključana tema