Minoxidil 5%

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Minoxidil 5%

Post od Alex4ex »

Pretpostavljam da minoxidil ne moze da se dobije za dzabe,na recept,pa me interesuje koji su najbolji preparati koji sadrze minoxidil5% ,a mogu se kupiti u Srbiji i koliko kostaju?

Hvala.
Nemanja8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 5:53 pm

Post od Nemanja8 »

Pilfud, proizvodi bosnalijek, taj od 5% kosta oko 1000 rsd
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Post od Alex4ex »

Hvala za info!
mirjam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mirjam »

Za pocetak,
kupi najobicniji litarski sampon od koprive marke Afrodita(imas u Liliju 170 din)
uporedo,
pij inaktivni pivski kvasac bar 2 x dnevno (teglica za mesec dana 150 dinara)
uporedo,
Nabavi koprivu,najbolje svezu sa sve stabljikom i korenom,OO.OO dinara,
znam,sada je nema,ali kupi suvu u prodavnici zdrave hrane(puna kesa za svega 50 dinara)
Skuvas od koprive caj,kao i svaki drugi caj,ostavis ga da malo odstoji,
zatim ga procedis i sipas u neku posudu.1 litar ovog 100% prirodnog losiona ti je dovoljan za otprilike 3 dana,a to znaci da sto cesce moras da navlazis i blago masiras teme,u pocetku 2 puta dnevno..
Rezultati ne izostaju,t jest kosa prestaje da opada vec nakon par dana,
a za potpuni ili bar delimicni oporavak iste (zavisno od slucaja do slucaja)treba da ti sve ovo gore napisano postane svakodnevna obaveza!
Toliko od mene
Srecno
Nemanja8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 5:53 pm

Post od Nemanja8 »

@ mirjam

Sve to sam probavao još oko 20te godine i nikakvih rezultata nije davalo.Mislim da bapski recepti ovde ne pomazu, samo hemija
Adept
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 10:27 am

Post od Adept »

Da ne otvaram novu temu...

Dermatolog mi je prepisao kombinaciju minoxydil 5% + 0.025% tretinoin. Danas je 4. dan kako ga koristim i kako mi je problem zbog posla izaci i otici dermatologu, nadam se da cu ovde dobiti odgovore:

- da li i u kojim vremenskim intervalima mogu da perem kosu?
- odmah po nanosenju preparata, pocinje neprijatno peckanje skalpa, kao kada se recimo izgori na suncu... to traje nekoliko minuta i prestaje, ne ostaje mi nikakvo crvenilo ili kakva druga losa posledica toga peckanja... da li je to normalno?
- dobio sam dve tube po 100g (nadam se da sam pogodio gramazu, provericu) - da li je to kolicina za mesec dana ili krace?

Hvala unapred na odgovorima!
Odgovori