minoksidil
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
minoksidil
Pozdrav. Interesuje me da li neko zna...ako od minoksdidila dlaka, koja opada i istanjuje se vec nekoliko godina, postane jaca i deblja posle upotrebe od 4 meseca i prilikom prekida koriscenja minoksidila, da li se vrati na prethodne stanje kakva je bila i pre - tanka? Znam da kad se prestane sa upotrebom dlaka normalno nastavlja zbog DHT da opada, ali posto je postala jaca od minox da li se ubrzo vrati na prethodno stanje ili je opet potreban duzi period da se istanji?
Re: minoksidil
Ja sam poceo sa upotrebom medjutim mnogo mi vise opada kosa vec posle prvog dana, da li je to normalno?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am
Ono što ja znam čijajući iskustva drugih moguće je pojačano ispadanje prvih dana,ali to bi se tribalo kasnije stabilizirat.Minoksidil je sredstvo koje pojačava cirkulaciju u tjemenu glave ,tj.širi krvne žile da ta prokrvljenost bude što bolja.On ne djeluje na DHT,ali u kombinaciji s finasteridon ili properciom daje najbolje rezultate.Samo ovi lijekovi šta se piju..ja se to ne bih usudio!
Ok...a da li minoxidil moze da se koristi 1 dnevno (samo uvece) posto kad ga stavim kao osamucen sam? 

kako ga tacno koristisnikola00 napisao:Ok...a da li minoxidil moze da se koristi 1 dnevno (samo uvece) posto kad ga stavim kao osamucen sam?
Imam pilfud 5% i da bih naneo 1ml prsnem 8 puta, tako pise u uputstvu, ali kad ga stavim nekako mi se malo vrti i zuji u glavi, kao da se promeni pritisak
pa procitaj upustvo,ono taj minoxidil je inace prvobitno najmjenjen tome,to jest za pritisak ali su u medjuvremenu shvatili da izaziva i druge efekte,kao recimo pojacanu dlakavost na odredjenim predjelima,tako da se to poceli koristiti....
Bilo bi dobro da svake sedmice napises kako ide koristenje,i da pricas za svaku promjenu jer i ja namjeravam da ga pocnem korisiti,imam ga u ladici ali se dvoumim jer imam sd pa ako sta bude izvjestavaj nas o promjenama.............
Evo ja ti savjetujem da mozda ne bi trebao bas 1ml, odnosno zavisi na koju povrsinu utrljavas,ja ako bi poceo koristio bih 0,6 po jednom koristenju ne 1,0........Ne znam ti vidi kako ces najbolje,samo ga moras kako kaze da redovno koristis ujutro i navecer,pa eto ustraj pa nam javi i da da ruke poslije pranja moras dobro oprat........
Bilo bi dobro da svake sedmice napises kako ide koristenje,i da pricas za svaku promjenu jer i ja namjeravam da ga pocnem korisiti,imam ga u ladici ali se dvoumim jer imam sd pa ako sta bude izvjestavaj nas o promjenama.............
Evo ja ti savjetujem da mozda ne bi trebao bas 1ml, odnosno zavisi na koju povrsinu utrljavas,ja ako bi poceo koristio bih 0,6 po jednom koristenju ne 1,0........Ne znam ti vidi kako ces najbolje,samo ga moras kako kaze da redovno koristis ujutro i navecer,pa eto ustraj pa nam javi i da da ruke poslije pranja moras dobro oprat........
E imam i ja seb. dermatitis, ali ga ipak stavljam, a posto sam skoro radio malo transplataciju ne smem jos nekih 10-ak dana da koristim mycoseb, pa pocecu sa njim i valjda ce da mi smiri seboreju. Nego mi nije jasno sto ovo snizava pritisak jer ako je ovo lek da ti poboljsa cirkulaciju to valjda treba da poveca pritisak jer slaba cirkulacija je od niskog pritiska, a veca od povisenog?
Pazi minoxidil nije lijek za kosu,vec za pristisak ali su otkrili da ima efekat da kosa raste poboljsano na nekim podrucjima pa su ga poceli tako korisititi i pakovati.......e sada ne znam to u detalje sta je kako je,ali uglavnom cak i pise da ce ti smanjiti pritisak na upustvu..........pa eto izvjstavaj nas za rezultate.....nikola00 napisao:E imam i ja seb. dermatitis, ali ga ipak stavljam, a posto sam skoro radio malo transplataciju ne smem jos nekih 10-ak dana da koristim mycoseb, pa pocecu sa njim i valjda ce da mi smiri seboreju. Nego mi nije jasno sto ovo snizava pritisak jer ako je ovo lek da ti poboljsa cirkulaciju to valjda treba da poveca pritisak jer slaba cirkulacija je od niskog pritiska, a veca od povisenog?
Ok. Interesuje me jos nesto, a to je da kako doktori znaju sta je uzrok opadanju kose, jer meni stoji and. alopec. , a moze biti nesto drugo, pa da li treba neke analize da se urade, hormoni, elektroliti i sl. ?
Najbolje bi ti bilo,da malo dadnes vise para i odes na sve moguce pretrage kod najboljih ljudi koji imaju prave labaratorije i da te detaljno posavjetuju kako ces dalje,znaci kod onih koji ce iskreno raditi i koji ce te posavjetovati tako da zele da ti pomognu.......Sta znas mozda ti se kod ovog pregleda konstatuje da bi nesta drugo moglo da utice na kosu,ja sam isao kod jednog od najboljih dermatologa na balkanu,ali sta ti je konj,pregledo me za 2 min. i konstatovo mi da imam sd i rekao koristi pilfud 5 posto sto uopce nije toliko preporucljivo i reko mi jos neke sampone koje sam vec znao i koristio,to ti je tolka debilana,uzme ti para i para jer on je eto strucnjak,pih...........Znaci ako si to u stanju uradi,ako ne malo probaj promjeniti stil zivota,jedi vise voca,manje se sjekiraj,evo ja sam se javio da saznam da li je dobro baviti se sportom,pa rekli su da jeste,znaci dizi tegove itd itd.......nikola00 napisao:Ok. Interesuje me jos nesto, a to je da kako doktori znaju sta je uzrok opadanju kose, jer meni stoji and. alopec. , a moze biti nesto drugo, pa da li treba neke analize da se urade, hormoni, elektroliti i sl. ?
Ljudi pomazite imam alopeciju areatu i dali su mi minoksidil 5%i jos neke lekove e sad me zanima kad to poraste za 2-3 meseca da li ce po prestanku koriscenja minoksidila ponovo otpasti na tim mestima? Zasto su mi uopste dali kad ce to opet da otpadne ne vidim nikakvu svrhu.
Ivan