Kruševačka apotekarska ustanova "pravi" rastvor minoksidila od 5%. Međutim, jedna stvar me buni. Pakuju ga u obične plastične bočice, kao za alkohol, hidrogen i sl. I ono najvažnije nema nikakvih podataka o datumu proizvodnje, niti roku trajanja. Za razliku od bosanskog Pilfuda čini mi se da u ovom kruševačkom nema ničega sem alkohola, bar sudeći po isušivanju kose (tj. ono malo što je ostalo od nje). Cena je oko 300 dinara. S obzirom da proizvođač Pilfuda naglašava da se nakon otvaranja bočice ista mora potrošiti u roku od mesec dana, pitam se kako Kruševljani mogu da pakuju minoksidil, ako je to uopšte on, a ne običan medicinski alkohol, u plastične bočice koje slabo zaptivaju i ne štite od vazduha.
Šta o tome misli dežurni dermatolog?
Minoksidil 5%
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am
DAKLE ,mene zanima može li se minoksidil(2% ili 5 %)koristiti kao preventiva iako nemate problema sa gubljenjem kose i ćelavosti.Recimo netko ima dosta kose,ali ne želi uopće doć u situaciju da mu opada.Da li se može koristiti na svoju ruku s obzirom da taj proizvod nema utjecaja(navodno) na ljudsko zdravlje već se samo koristi lokalno na vlasištu kao nešto šta podiže cirkulaciju i time pospješuje rast!
Dakle mogu li svojevoljno koristit minoksidil?
Dakle mogu li svojevoljno koristit minoksidil?
Ne bih preporucio upotrebu na svoju ruku. Neki javljaju o ostecenjima srca. A u samom uputstvu za Pilfud upozorava se na mogucnost obaranja pritiska. I preporucuje se razgovor sa lekarom koji poznaje tvoje zdravstveno stanje. Ako imas kosu, sedi i uzivaj. Bolje probaj prirodne preparate za jacanje korena kose... cicak, kopriva i sl.
ja se osecam unisteno.....nisam koristio minoxidil,ali sam za 2 godine bacio oko 300evra na razne preparate(fitoval,vichy,marbo,pantur,alpecin...) i nista mi nije konkretno pomoglo....mozda alpecin losion pomalo....kada operem kosu(inace imam dugu kosu) utrljam losion na mokar skalp i ostavim nekih 15 minuta,zatim osushim fenom i kosa mi ne opada otprilike 2 dana pa pose opet pocne....stvarno ne znam sta da radim.primetio sam da mi se kosa mnogo proredima na predelim inad ishiju i ispod zalizaka,ali su mi svi rekli da je to sasvim normalna stvar i da su ti predeli i retki kod svih ljudi bez obzira da li imaju kratku ili digu,retki ili gustu kosu....
verujem da je u pitanju genetska celjavost,pa me zanima da li ima ikakav tretman kojim to moglo da se spreci ili makar prolongira na neko vreme...
a,da....imam 18 godina
verujem da je u pitanju genetska celjavost,pa me zanima da li ima ikakav tretman kojim to moglo da se spreci ili makar prolongira na neko vreme...
a,da....imam 18 godina

-
- Stalni član
Slušaj momak.I ja san ima dugu kosu u periodu od 4-5 godina.Nije to ona standardno duža kosa,meni je bila do po leđa.
I jedan dan točno prije nešto više od pola godine oden se ošišat nakratko u frizera.
Kad san sio na stolicu u jednom skupocjenom salonu ,frizerka me toliko popljuvala da mi je između ostalog rekla da ćelavin.Od šoka san se doslovno zamalo unesvistio na stolici.
Iz frizerskog san salona otiša kratke friuzre i utučen do boli i zna san da je prid menom duga borba protiv ćelavosti.Šlag na tortu jer bio moj dolazak kući kada mi je majka rekla..sine kosa ti se užasno proridila na vrhu glave ,a ja skoro u nesvist..opet..
Sada nakon više od 7 miseci stanje je sljedeće:
-Nakon korištenja mnogobrojnih skupljih preparata iz ljekarni,šampona,ampulica,vichy,stanje kose mi se JAKO POPRAVILO.
Čak san nekidan smoga snage i otiša u jednog od najskupljih dermatologa u Splitu koji mi je reka da iman gustu kosu i da nema traga androgenoj alopeciji(ćalavost muška),ali da iman prhuti i seboreični dermatitis(crvenilo).To mi je vjerojatno i zatvaralo korijen dok san ima dugu kosu i kosa je bila jako oslabila vjerojatno zbog toga a i zbog stresa emocionalnog.Zbog stresa se prhut i seboreja povećavaju....
I dan danas pratin svoju kosu i sada mi je mnogo lakše..no uvidio san koliko mi kosa znači..još mi nije onakva kakva je bila prije puštanja duge kose jer triba veći period nadan se!Razmišljan ako se jednog dana situacija pogorša na transplataciju kose jer to je najbolje i najskuplje rješenje od boljave kloniranja folikula.
Moj savjet ti je:
-ošišaj se na kratko ma koliko ti bilo ža tvoje kose,jer meni je moje bilo jako ža..Na taj način ćeš olakšat kosu i smanjit ćeš nečistoće koje se javljaju na vlasištu
+
kupi si neki provjeren proizvod za vlasište..moja ti ej preporuka,mada nisan koristio da kupiš marbo šampon i marbo aktivator jer su na prirodnoj bazi,a cijena ej malo veća..no cijena ne smi bit prepreka
+
kupi se neke provjerene vitamine za kosu
+
jedi što više voća i povrća
+
smanji stres i viruj da će se kosa obnovit
i ono najvažnije :NIKAKO NE DONOSI ODLUKE DA JE TO NASLJEDNA ĆELAVOST JER IMA I DRUGIH FAKTORA KAO U MOM SLUČAJU KAAD SU ME PROGLASILI BUDUĆIN ĆELAVCOM
OTIĐI AKO ŽELIŠ U DERMATOLOGA ILI SAM AN SVOJU RUKU UČINI PO MOJO PREPORUCI.
REZULTATE MOŽEŠ OČEKIVAT U DUŽEM ROKU,NE PREKO NOĆI.ZNAČI ČAK DO POLA GODINE....AKO JE TVOJ PROBLEM SLIČAN MOME.
JA SE SPREMAN KUPIT MARBO PROIZVODE,ALI NE ZNAN IMA LI U HRVASTKOJ..http://marbo-kosa.net/
Minoksidil je krajna opcija ukoliko je zbilja nasljedna čelavost u pitanju,ali ne mora značit,ne moj donosit unaprid zaključke..već pomozi svojoj kosi kao šta san ti gori napisa natuknice!
I jedan dan točno prije nešto više od pola godine oden se ošišat nakratko u frizera.
Kad san sio na stolicu u jednom skupocjenom salonu ,frizerka me toliko popljuvala da mi je između ostalog rekla da ćelavin.Od šoka san se doslovno zamalo unesvistio na stolici.
Iz frizerskog san salona otiša kratke friuzre i utučen do boli i zna san da je prid menom duga borba protiv ćelavosti.Šlag na tortu jer bio moj dolazak kući kada mi je majka rekla..sine kosa ti se užasno proridila na vrhu glave ,a ja skoro u nesvist..opet..
Sada nakon više od 7 miseci stanje je sljedeće:
-Nakon korištenja mnogobrojnih skupljih preparata iz ljekarni,šampona,ampulica,vichy,stanje kose mi se JAKO POPRAVILO.
Čak san nekidan smoga snage i otiša u jednog od najskupljih dermatologa u Splitu koji mi je reka da iman gustu kosu i da nema traga androgenoj alopeciji(ćalavost muška),ali da iman prhuti i seboreični dermatitis(crvenilo).To mi je vjerojatno i zatvaralo korijen dok san ima dugu kosu i kosa je bila jako oslabila vjerojatno zbog toga a i zbog stresa emocionalnog.Zbog stresa se prhut i seboreja povećavaju....
I dan danas pratin svoju kosu i sada mi je mnogo lakše..no uvidio san koliko mi kosa znači..još mi nije onakva kakva je bila prije puštanja duge kose jer triba veći period nadan se!Razmišljan ako se jednog dana situacija pogorša na transplataciju kose jer to je najbolje i najskuplje rješenje od boljave kloniranja folikula.
Moj savjet ti je:
-ošišaj se na kratko ma koliko ti bilo ža tvoje kose,jer meni je moje bilo jako ža..Na taj način ćeš olakšat kosu i smanjit ćeš nečistoće koje se javljaju na vlasištu
+
kupi si neki provjeren proizvod za vlasište..moja ti ej preporuka,mada nisan koristio da kupiš marbo šampon i marbo aktivator jer su na prirodnoj bazi,a cijena ej malo veća..no cijena ne smi bit prepreka
+
kupi se neke provjerene vitamine za kosu
+
jedi što više voća i povrća
+
smanji stres i viruj da će se kosa obnovit
i ono najvažnije :NIKAKO NE DONOSI ODLUKE DA JE TO NASLJEDNA ĆELAVOST JER IMA I DRUGIH FAKTORA KAO U MOM SLUČAJU KAAD SU ME PROGLASILI BUDUĆIN ĆELAVCOM
OTIĐI AKO ŽELIŠ U DERMATOLOGA ILI SAM AN SVOJU RUKU UČINI PO MOJO PREPORUCI.
REZULTATE MOŽEŠ OČEKIVAT U DUŽEM ROKU,NE PREKO NOĆI.ZNAČI ČAK DO POLA GODINE....AKO JE TVOJ PROBLEM SLIČAN MOME.
JA SE SPREMAN KUPIT MARBO PROIZVODE,ALI NE ZNAN IMA LI U HRVASTKOJ..http://marbo-kosa.net/
Minoksidil je krajna opcija ukoliko je zbilja nasljedna čelavost u pitanju,ali ne mora značit,ne moj donosit unaprid zaključke..već pomozi svojoj kosi kao šta san ti gori napisa natuknice!
ma sve je to OK samo sto ja nemam kosu do pola ledja .....mozda otprilike 20tak cm,a i pored toga meni je kosa i dalje relativno gusta s tim sto sam do pre 2 godine jedva mogao da stisnem rep jednom rukom koliko sam je imao ....vichy sam koristio i shampon i ampule od 2 tretmana ali nisam primetio nikakve razlike...a da se osisam stvarno nisam spreman posto bi dobio srcani ili nervni napad....u svakom slucaju hvala na savetu,pocecu da se psihicki spremam da odem kod frizera i osisam na kratko 

-
- Stalni član
kOSA nam je svima važna.Ako ikada poćmen ozbiljnije imat problema,ići ću na transplataciju već razmišljan o skupljanju novca...a narednih godina bi tribalo zaživit kloniranje kose i tada će ćelavost nestati,ali će cijene tog tretmana vjerojatno bit visoke..
ti si još mlad..folikuli su ti još živi..ja virujen da ćeš poboljšat stanje..samo triba bit uporan i ne očekivat rezultate priko noći.Ja iman probema s masnoćom na vlasištu..ljuskicama i prhuti..to mi je gušilo korijen kad san ima dugu kosu,a prhut san dobio od jednog lošeg psihičkog stanja koje me i dan danas prati..
..ja garantiran da će problem ćelavosti bit riješen od sada pa za 10 godina jer je kloniranje kose i eksperimenti s istim u završnoj fazi!
a dotad..triba se pošteno brinit o kosi..meni je jako važna..kao okorjelom rokeru
ti si još mlad..folikuli su ti još živi..ja virujen da ćeš poboljšat stanje..samo triba bit uporan i ne očekivat rezultate priko noći.Ja iman probema s masnoćom na vlasištu..ljuskicama i prhuti..to mi je gušilo korijen kad san ima dugu kosu,a prhut san dobio od jednog lošeg psihičkog stanja koje me i dan danas prati..
..ja garantiran da će problem ćelavosti bit riješen od sada pa za 10 godina jer je kloniranje kose i eksperimenti s istim u završnoj fazi!
a dotad..triba se pošteno brinit o kosi..meni je jako važna..kao okorjelom rokeru