Masno tkivo na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
kkkkkkkkkkk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2005 12:53 am

Masno tkivo na licu

Post od kkkkkkkkkkk »

cao.imam 22 godine imam problem sa aknama 3-4 god ciji su uzrocnik bakterije.poceo sam sa tretmanima i lice je bolje.medjutim imam veliki problem jer u predelu desnog obraza se pojavilo masno tkivo velicine 2X4 cm.Koliko sam upoznat nacin da se ukloni to tkivo je hiruskim putem-noz ali ce posle toga ostati oziljak od operacije pa me interesuje postoji li nesto drugo sto ce mi pomoci da se resim ovog problema.

Unapred zahvalan svima,veliki pozdrav [/code]
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Posaljite fotografiju promene. Da li se radi o lojnoj cisti ili o ateromu ili lipomu. Mozda bi ipak trebalo konsultovati hirurga- maksilofacijalnog ili plasticara. ako se lepo uradi oziljak je neprimetan
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
kkkkkkkkkkk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2005 12:53 am

masno tkivo na licu

Post od kkkkkkkkkkk »

Moja kozmeticar kaze da je u pitanju masno tkivo.Mada,jedan dermatolog spec. mi je rekao da je u pitanju aterom.Zanima me koja je razlika izmedju masnog tkiva i ateroma.Postoji li drugi nacin da se ovoga resim sem hiruskog?Jeste li imali prilike da cujete da je neko imao slicnih problema kao ja.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Aterom je pokretan u odnosu na osnovu a nije pokretan u odnosu na kozu-pricvrscen je za kozu. Lipom je pokretan i u odnosu na kozu i u odnosu na podlogu. To je mala hirurska intervencija u lokalnoj anesteziji i sa 1-2 koncica. Zaista se ne treba plasiti
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
pacovchica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 10:11 am

Post od pacovchica »

Imam 23 godine i 27.02. imala sam intervenciju lipoma na celu. Rastao je, odprilike, 3 godine i po vertikali gledano bio je velik oko 2,5 cm.
05.03. idem na skidanje konca i ostace mi oziljak. Htela bih sto pre da pocnem da mazem neku kremu, dok je sveze, pa me interesuje kada bih trebala da pocnem sa mazanjem i koja krema je najefikasnija u ovakvim slucajevima?
Danas sam bila na previjanju i jos uvek ne znam koliki ce biti oziljak, znam samo da sam imala "produzeni sav".
pacovchica
Novi član
Novi član

Post od pacovchica »

Kupila sam Kontratubeks, ali oziljak je jos uvek svez. Kada bi trebalo poceti sa terapijom?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

koliko je meni poznato, on se i koristi kod svezih oziljaka, tj. dok se ne formira onaj konacni oziljak. zato, pocni sto pre!
pacovchica
Novi član
Novi član

Post od pacovchica »

Hvala na brzom odgovoru, pocecu onda vec danas da mazem!
Pozdrav!
Odgovori