Masna kosa
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Masna kosa
Kosu moram da perem svaki dan,inace ako jednom preskocim vec je masna i grozno izgleda.Probala sam sve i svasta,ali nista mi nije pomoglo.
Takodje imam masnu kozu lica.
Postoji li (zna li neko) pouzdan preparat ili nacin da barem popravim stanje...prorjedim pranje kose?
Takodje imam masnu kozu lica.
Postoji li (zna li neko) pouzdan preparat ili nacin da barem popravim stanje...prorjedim pranje kose?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 02, 2007 6:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Možda je problem u načinu ishrane, to je uglavnom posledica unošenja veće količine masti u organizam....izbegavanje vitamina, svežeg voća i povrća.
Probaj sa onim najprostijim i najslabijim šamponima kao što su kamilica, breza, jabuka.....Ja sa njima perem kosu skoro svaki dan i nemam taj problem, jer oni ne sadrže u sebi regeneratore, koji uglavnom dovode do brzog zamašćivanja. Ako ne možeš bez balzama, stavi vrlo malo na krajeve ne dolazeći do temena.
I naravno zdrava ishrana!
Probaj sa onim najprostijim i najslabijim šamponima kao što su kamilica, breza, jabuka.....Ja sa njima perem kosu skoro svaki dan i nemam taj problem, jer oni ne sadrže u sebi regeneratore, koji uglavnom dovode do brzog zamašćivanja. Ako ne možeš bez balzama, stavi vrlo malo na krajeve ne dolazeći do temena.
I naravno zdrava ishrana!
Djelomicno si u pravu za ishranu...jedem svasta,pa i masno...mada mnogo i voca i povrca.Ali tu je genetika,,,kod mog tate isti slucaj,potpuno.Mada je on musko pa je sve lakse.
Moram da napomenem da mi je oduvjek masna kosa,ali bilo je ok da je perem na 2-3 dana...Vremenom izgleda postaje gore pa je sad dosla u ovu najgoru fazu.
Perem je sa Herbal Essences,on je na bazi voca,bilja .A bez regeneratora stvarno ne mogu jer su vrhovi suhi zbog farbanja.
Hvala na odgovoru...
Moram da napomenem da mi je oduvjek masna kosa,ali bilo je ok da je perem na 2-3 dana...Vremenom izgleda postaje gore pa je sad dosla u ovu najgoru fazu.
Perem je sa Herbal Essences,on je na bazi voca,bilja .A bez regeneratora stvarno ne mogu jer su vrhovi suhi zbog farbanja.
Hvala na odgovoru...
Andjela,kao sto sam napisala u prvom postu ,probala sam sve i svasta,pa tako i Vichy,Revlon...Keune...sve za masnu kosu i vise i ne znam koji nisam.Jednom mi je dermat. prepisala neki preparat koji se utrljava u korjen kose,jako skup...ja kupila nekoliko bocica-NISTA.
Doduse Gliss Kur nisam probala,ali namjeravam. Sad trenutno koristim Herbal,ali ocito i on mi ne odgovara.Znam da nije dobro ni mjenjati sampone pa sam probala da se zadrzim na jednom vise mjeseci,ali ni to nije imalo efekta.
Seboreja moguce da jeste.Kako da je lijecim?
Ja bih probala ,bez obzira na cjenu neki preparat koji je sigurno nekome pomogao.
Hvala na odgovorima u svakom slucaju!
Pozdrav
Doduse Gliss Kur nisam probala,ali namjeravam. Sad trenutno koristim Herbal,ali ocito i on mi ne odgovara.Znam da nije dobro ni mjenjati sampone pa sam probala da se zadrzim na jednom vise mjeseci,ali ni to nije imalo efekta.
Seboreja moguce da jeste.Kako da je lijecim?
Ja bih probala ,bez obzira na cjenu neki preparat koji je sigurno nekome pomogao.
Hvala na odgovorima u svakom slucaju!
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Menjaj dermatologa ili ga ponovo poseti da bi ga obavestila da ti ponudjena terapija ne odgovara. Meni je cudno da ti dermatolog nije rekao sta je u pitanju, konkretno da ti nije rekao da li je seboreja ili nije seboreja.
Ako si iz Beograda, idi u Dzordza Vasingtona u Gradski zavod za kozne i venericne bolesti da ti pogledaju teme i da ti na osnovu toga odrede dijagnozu pa da ti opet na osnovu dijagnoze odrede terapiju.
Ako 'na svoju ruku' budes mnogo eksperimentisala sa samponima, mozes imati samo kontraefekat.
Ako si iz Beograda, idi u Dzordza Vasingtona u Gradski zavod za kozne i venericne bolesti da ti pogledaju teme i da ti na osnovu toga odrede dijagnozu pa da ti opet na osnovu dijagnoze odrede terapiju.
Ako 'na svoju ruku' budes mnogo eksperimentisala sa samponima, mozes imati samo kontraefekat.
Seboreja, masna koza, sve to ide u paketu, i uslovljava jedno drugo, tako da nema tu neke filozofije. Masna koza je seboreicna. Seboreja znaci pojacan rad lojnih zlezda, otud veliko mascenje koze.
Probaj obavezno Vichy Dercos za masnu kosu, protiv peruti, u zelenom pakovanju/kutiji. Kosta 700din. ali traje bar 6 meseci. Koristis prve 3 nedelje prema potrebi, posle lagano proredjujes na 5-7 dana, tj. sampon ti omogucava da proredis, jer ce ti se manje mastiti kosa, svrbeti i tome slicno.
Pozdrav.
Probaj obavezno Vichy Dercos za masnu kosu, protiv peruti, u zelenom pakovanju/kutiji. Kosta 700din. ali traje bar 6 meseci. Koristis prve 3 nedelje prema potrebi, posle lagano proredjujes na 5-7 dana, tj. sampon ti omogucava da proredis, jer ce ti se manje mastiti kosa, svrbeti i tome slicno.
Pozdrav.
-
- Aktivan član
Skroz tacno makki, proradila mi naknadna 'pamet'....tja...Vichy Dercos je odlican sampon, prvenstveno protiv masne peruti, ali galina je rekla da je Vichy vec probala? Mozda neki drugi pa joj nije prijao?
galina , da li si probala Squaphane P? Kazu da je i on odlican. Ja sam za to da kosu ipak peres medicinskim samponima.
galina , da li si probala Squaphane P? Kazu da je i on odlican. Ja sam za to da kosu ipak peres medicinskim samponima.
Anjela,
mene interesuje da li je za GZ u Dzordza Vasingtona potreban neki uput, ili se placa, da li se zakazuje pregled? Da li su guzve? Takodje, meni su se od pre tri meseca pojavile bubuljice po licu i miteseri koj svako vece cistim(stiskam) kad detaljno ocistim lice ali se oni iznova pojavljuju? Da li tamo mogu i lice da pogledaju ujedno s kosom,ima li neko iskustva? Mozes li da preporucis nekog lekara posebno?Imam 30 godina, nikad pre nisam imala bubuljice, koristim kvalitetne preparate za negu , ciscenje i sminkanje(biotherm gel, kremu,tonik,channel puder) svakodnevno?
mene interesuje da li je za GZ u Dzordza Vasingtona potreban neki uput, ili se placa, da li se zakazuje pregled? Da li su guzve? Takodje, meni su se od pre tri meseca pojavile bubuljice po licu i miteseri koj svako vece cistim(stiskam) kad detaljno ocistim lice ali se oni iznova pojavljuju? Da li tamo mogu i lice da pogledaju ujedno s kosom,ima li neko iskustva? Mozes li da preporucis nekog lekara posebno?Imam 30 godina, nikad pre nisam imala bubuljice, koristim kvalitetne preparate za negu , ciscenje i sminkanje(biotherm gel, kremu,tonik,channel puder) svakodnevno?
-
- Aktivan član
nato, Sher radi sa zaposlenima i tu se ne placa pregled. Ako si student, postoji poseban deo klinike za studente, ali tu ne poznajem ni jednog dermatologa kojeg bih ti preporucila. Uput za Dzordza nije potreban, jedini je problem to sto je od pre desetak dana uvedena praksa zakazivanja pregleda na koji se ceka mesec dana. Ocigledno su guzve ogromne, pa je to bio jedini nacin da se koliko toliko napravi neki red u cekaonicama koje su bile prepune pacijenata. Koliko ja znam, Sher sada moze da primi maksimum 27 pacijenata mada je ispred njegove cekaonice bilo duplo vise.
Promene koje opisujes je najbolje da pogleda dermatolog. U Dzordzu, znam to po Sheru, na osnovu dijagnoze, dermatolog ti napise recept sa sastojcima namenjenim za tvoju kozu, a potom sa tim receptom ides u apoteku na koju ce te on uputiti (Diana Pharm) jer tamo odlicno naprave kreme a jeftiniji su nego ostale laboratorije. Jedan krem je oko 200 dinara.
edit: Naravno da ce ti pogledati i lice i ako si otisla sa problemom oko kose.
Promene koje opisujes je najbolje da pogleda dermatolog. U Dzordzu, znam to po Sheru, na osnovu dijagnoze, dermatolog ti napise recept sa sastojcima namenjenim za tvoju kozu, a potom sa tim receptom ides u apoteku na koju ce te on uputiti (Diana Pharm) jer tamo odlicno naprave kreme a jeftiniji su nego ostale laboratorije. Jedan krem je oko 200 dinara.
edit: Naravno da ce ti pogledati i lice i ako si otisla sa problemom oko kose.