maljavost
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
maljavost
Vec sam negde napisala ovu poruku ali ne znam gde je otisla...Molim nekog strucnog da mi da savet,imam 25 godina i jakok sam maljava.Hormoni su mi u redu,vise se i ne brijem jer mi se cini da mi tako dlake postaju jos jace,cula sam da postoji neka krema od papaje koja smanjuje maljavost,ali ne znam gde moze da se nabavi,da li mozda neko zna i sta mislite o tome i sta mi preporucujete...leti moram da idem uvek u dugim pantalolnama,uzaas pomozite...hvala puno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mozda ne bi bilo lose da pocnes da pijes kontraceptivne pilule. Bez obzira sto su ti hormoni u redu, one mozda mogu da ti pomognu. Znam da mojoj drugarici i meni jesu. Ja nisam nikad imala problema sa preteranom maljavoscu, ali moja drugarica jeste, ima bas jake tamne dlake, i prilikom depilacije joj se pojavljuju tackice krvi... Onda je pocela da pije kontraceptivne pilule da bi sredila ciklus i stanje se MNOGO poboljsalo. I ja sam pocela da ih pijem zbog ciklusa, i moram ti reci da su mi se dlake proredile, postale slabije, sporije rastu, da ne verujes! Depilacija me uopste ne boli (prepone), a i ispod pazuha gde brijem, su se proredile! Ja sam prezadovoljna. Kod mene pilule imaju toliko pozitivnih propratnih pojava, da sam ja odusevljena...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm
Ja sam 4 meseca pila kontraceptivne pilule zbog policisticnih jajnika a meni se maljavost nije smanjila. Jedino sto mi se desilo je to da sam tih 4 meseca bila naduta kao zaba i dobila jedno 4 kila. To je skroz individualna stvar, ali ako nemas nekih hormonskih poremecaja ja ti ne bih preporucila da ih pijes samo iz estetskih razloga.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Razlicite pilule razlicito deluju na razlicite ljude. 
Cesto se dogodi da se ne pogode "prave" pilule iz prvog pokusaja.
Sto se tice gojenja i nadutosti, ja zaista nisam imala problema, jer pilule koje ja pijem - Yasmin, su napravljene bas da izbacuju visak vode iz organizma. Sa druge strane pilula ima dosta pozitivnih efekata. Pored toga sto je kontraceptivno sredstvo, jedan doktor je skoro rekao na TVu kako koriscenje pilule godinu dana smanjuje rizik od raka materice za narednih 10 godina. Zablude o piluli su i dalje jako rasirene medju svetom, a cinjenica je da su toliko usavrsene poslednjih godina, da imaju puno pozitivnih efekata.
Sa druge strane, ginekolozi ih preporucuju za resavanje problema sa aknama, pa zasto ne i za maljavost?
Ja samo znam da od kad ih pijem, pored toga sto sam izlecila problem sa kozom koji sam imala (nisu akne, vec dermatitis), menstruacija me ne boli UOPSTE, a imala sam uzasne bolove, manje je obilna, krace traje (a bila je bas obilna i trajala 7 dana), dlake mi sporije rastu, slabije su i proredile su se. I ne moram da razmisljam o nezeljenoj trudnoci, sto je i primarni razlog uzimanja pilula...
Naravno, ne zelim bilo kome da namecem svoje misljenje, ali samo da devojka ima i tu opciju na pameti... Jer znam koliko dlake mogu da smetaju. Ja sam od onih sto BAS ne vole dlake!
Pozdrav

Cesto se dogodi da se ne pogode "prave" pilule iz prvog pokusaja.
Sto se tice gojenja i nadutosti, ja zaista nisam imala problema, jer pilule koje ja pijem - Yasmin, su napravljene bas da izbacuju visak vode iz organizma. Sa druge strane pilula ima dosta pozitivnih efekata. Pored toga sto je kontraceptivno sredstvo, jedan doktor je skoro rekao na TVu kako koriscenje pilule godinu dana smanjuje rizik od raka materice za narednih 10 godina. Zablude o piluli su i dalje jako rasirene medju svetom, a cinjenica je da su toliko usavrsene poslednjih godina, da imaju puno pozitivnih efekata.
Sa druge strane, ginekolozi ih preporucuju za resavanje problema sa aknama, pa zasto ne i za maljavost?
Ja samo znam da od kad ih pijem, pored toga sto sam izlecila problem sa kozom koji sam imala (nisu akne, vec dermatitis), menstruacija me ne boli UOPSTE, a imala sam uzasne bolove, manje je obilna, krace traje (a bila je bas obilna i trajala 7 dana), dlake mi sporije rastu, slabije su i proredile su se. I ne moram da razmisljam o nezeljenoj trudnoci, sto je i primarni razlog uzimanja pilula...
Naravno, ne zelim bilo kome da namecem svoje misljenje, ali samo da devojka ima i tu opciju na pameti... Jer znam koliko dlake mogu da smetaju. Ja sam od onih sto BAS ne vole dlake!

Pozdrav
Zar neko od nas voli dlake???I ja sam pila pilule iz kozmetoloskih razloga i nikome to ne bih preporucila!Postoje bolje metode za uklanjnje malja!Ukoliko se ne radi o hormonskom disbalansu nema potrebe poigravati se sa hormonima!!!Napominjem-moje iskustvo je lose i ako bih se ja pitala odgovor bi zasigurno bio NE!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm
Naravno da znam da svaki organizam drugacije reaguje na pilule. Da ne bude samo iz licnog iskustva, moja drugarica Tanja je pila pilule radi cuvanja od nezeljene trudnoce, pila ih je dve godine i sada pokusava da ostane u drugom stanju pa to sad malo teze ide. Ne kazem da je pravilo, ali stojim pri tome da se ne treba igrati sa tim pilulama, koje god da su.
JA SAm uzimala neke tablete Jeanine ,ali samo desetak i nista se nije promenilo.CULA SAm da postoje neke koje potpuno skidaju maljavost,pa da li mozdad znate koje su to,ove sto sam ja uzimala su imale jako malo hormona 0,03 mg estradiola,mislimm da je to nedovoljno za neku promenu.Pa sta mislite da li da probam neke druge i da li one imaju vise hormona od ovih,ili su one sve iste. Hvala
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Desetak cega? Pakovanja ili pilula?
Danasnje pilule su mnogo bolje od onih koje su se ranije pravile, bas zato sto imaju manje hormona. Mislim da promene ne zavise od toga. I Yasmin koji ja koristim ima 0.03 estradiola, pa sam vec posle mesec-dva primetila promene.
Sad da li postoje neke odredjene koje su pored kontracepcije namenjene za smanjenje maljavosti, ne znam, za to je najbolje konsultovati ginekologa.
Gytar, ako se odlucis za kontraceptivne pilule, preporucila bih ti da to uradis u dogovoru sa ginekologom, mada po recima dr ObGyn, "zdrava mlada devojka ne mora da radi analize pre pocetka koriscenja kontraceptivnih pilula". Ako zelis, mozes nju da pitas za savet na podforumu ginekologija.
I da, moras da imas strpljenja, ne verujem da mozes da primetis poboljsanje trenutno.
Pozdrav
P.S. Ne mislim da je koriscenje kontraceptivnih pilula poigravanje sa hormonima. One su prvenstveno napravljene za kontracepciju, i svaka zdrava zena moze da ih koristi, pa jos ako imaju pored kontracepcije druge pozitivne efekte, ne vidim zasto ih ne koristiti. Nervira me sto ljudi zbog neinformisanosti imaju jos uvek lose misljenje o piluli (pricam generalno, ne mislim ni na koga ovde). I naravno da se kod nekoga jave odredjene nuspojave od pilule, ali to ne znaci da ih treba odbaciti kao opciju, vec potraziti neke druge koje odgovaraju! To je naravno samo moje misljenje, i ne zelim nikome da ga namecem!
Danasnje pilule su mnogo bolje od onih koje su se ranije pravile, bas zato sto imaju manje hormona. Mislim da promene ne zavise od toga. I Yasmin koji ja koristim ima 0.03 estradiola, pa sam vec posle mesec-dva primetila promene.
Sad da li postoje neke odredjene koje su pored kontracepcije namenjene za smanjenje maljavosti, ne znam, za to je najbolje konsultovati ginekologa.
Gytar, ako se odlucis za kontraceptivne pilule, preporucila bih ti da to uradis u dogovoru sa ginekologom, mada po recima dr ObGyn, "zdrava mlada devojka ne mora da radi analize pre pocetka koriscenja kontraceptivnih pilula". Ako zelis, mozes nju da pitas za savet na podforumu ginekologija.
I da, moras da imas strpljenja, ne verujem da mozes da primetis poboljsanje trenutno.
Pozdrav
P.S. Ne mislim da je koriscenje kontraceptivnih pilula poigravanje sa hormonima. One su prvenstveno napravljene za kontracepciju, i svaka zdrava zena moze da ih koristi, pa jos ako imaju pored kontracepcije druge pozitivne efekte, ne vidim zasto ih ne koristiti. Nervira me sto ljudi zbog neinformisanosti imaju jos uvek lose misljenje o piluli (pricam generalno, ne mislim ni na koga ovde). I naravno da se kod nekoga jave odredjene nuspojave od pilule, ali to ne znaci da ih treba odbaciti kao opciju, vec potraziti neke druge koje odgovaraju! To je naravno samo moje misljenje, i ne zelim nikome da ga namecem!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Ja evo pa vec dva meseca pijem Diane 35 kao kontraceptivno i antiakne sredstvo.U pocetku,recimo prvih mesec dana sam bila naduta i otvorio mi se apetit pa sam nabacila jedno 3kg,ali sada se vec vracam u normalu,takodje sam bila i promenljivog raspolozenja,ali sve ove pojave su sasvim normalne u procesu adaptacije organizma na pilule.Pijem vitamin B6(bedoksin) jer doprinosi izbacivanju tecnosti iz organizma.Za sada ja nisam primetila da su mi dlake postale slabije,ali sam cula od dosta devojaka da im se upravo to desilo.
I moje misljenje je da je potrebno uraditi sve analize pre nego se pocnu piti bilo koje kontraceptivne pilule.
Pozzzz
I moje misljenje je da je potrebno uraditi sve analize pre nego se pocnu piti bilo koje kontraceptivne pilule.
Pozzzz

i ja imam izrazenu maljavost i iskreno bih volela da se resim ili bar ublazim taj problem...ali ovo sto vi navodite apsolutno nije resenje. naime, pilule koje imaju antiandrogeno dejstvo sigurno mogu da oslabe maljavost, ali samo dok se uzimaju...tako da dva do tri meseca po prestanku uzimanja pilula sve se vraca na staro...to je upisano u genima, i ne moze se promeniti
e sad, ko zeli da neko vreme bude manje dlakav, moze, ali dr mora da proceni koliko dugo je bezbedno uzimati pilule, npr. meni je moj rekao do 2 godine mogu opusteno, bez ikakvih kontrola da ih pijem, a posle toga bih morala da kontrolisem odredjene parametre..ipak, ja nisam izdrzala...prestala sam, posle godinu dana...nije mi vise prijalo...imala sam smanjen libido, promenljivo raspolozenje itd.
ja se depiliram i hladnim i toplim voskom sad vec 13 godina, i ocajna sam zbig stanja svoje koze, urastaju mi, gomila nekih flekica, upala usred urastanja...i sve moguce gluposti....sve sto mi preostaje je da ignorisem problem...da bih ostala zdrava psihicki
pozdrav!

e sad, ko zeli da neko vreme bude manje dlakav, moze, ali dr mora da proceni koliko dugo je bezbedno uzimati pilule, npr. meni je moj rekao do 2 godine mogu opusteno, bez ikakvih kontrola da ih pijem, a posle toga bih morala da kontrolisem odredjene parametre..ipak, ja nisam izdrzala...prestala sam, posle godinu dana...nije mi vise prijalo...imala sam smanjen libido, promenljivo raspolozenje itd.
ja se depiliram i hladnim i toplim voskom sad vec 13 godina, i ocajna sam zbig stanja svoje koze, urastaju mi, gomila nekih flekica, upala usred urastanja...i sve moguce gluposti....sve sto mi preostaje je da ignorisem problem...da bih ostala zdrava psihicki
pozdrav!