Ljuštenje kože

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

Ljuštenje kože

Post od broj »

Poslednjih mesec dana, ljusti mi se koza na prstima ruku i to bas mnogo. Najpre se pojave sitni plihcici koji se povuku i puknu. Koza se jaaako ljusti i to ne izgleda nimalo prijatno. Ne znam šta bi mogao biti uzrok? Ako ovo uskoro ne prođe,potrazicu lekara. Ovde vas sve molim za mišljenje, savet, možda neku kremu..
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

A jel se to javilo i na dlanovima i jel praceno svrabom?
broj
Stalni član
Stalni  član

Post od broj »

nije na dlanovima i ne svrbi...samo se prsti jakooo ljuste,
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

NAJbolje je da odes kod dr, jer pretpostavljam da bi trebalo da mazes neki kortiko preparat, a posto su oni hormonski, bolje je da to pogleda strucno lice. Eto, ako bas neces da ides probaj sa sinodermom, mast ako su ti prsti (tj. to sto se preljustilo) suvi, a krem ako je promena vlazna.
massimo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:25 pm

Post od massimo »

MENI SE NEDAVNO POJAVILO LJUŠTEJE KOŽE NAPRSTIMA I DLANOVIMA,PRVO JE SUVO JAKO ZATEGNUTO I NEPRIJATNO A POLE KONTAKTZA SA VODOM JOŠ GORE.TAMAN SE OLJUŠTILO OPET SE TO DEŠAVA.POŠTO RADIM U ADMINISTRACIJI SREDJIVALI SMO STARE REGISTRATORE I PAPIRE PA PRETPOSTAVLJAM DA IMA VEZE SA PRAŠINOM INAČE SAM ALERGIČNA NA PRAŠINU INHALATORNO.
ŠTA BI TO MOGLO BITI
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Broj, klinicka slika koju opisujes lici na dishidrozu. Ako je to u pitanju, preparati sa kortikosteroidima ti nece pomoci.
Moj savet ti je krema Belogent, hrvatske proizvodnje, jako je dobra. I obavezno neki krem za zastitu koze ruku koje ces mazati svaki dan.
I sto manje nervoze, dishidroza je jedna vrsta tzv. neurodermatoza.
Pozdrav,
Dragana
nikolabeograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:31 pm

Post od nikolabeograd »

DRAGANA 15 napisao:Broj, klinicka slika koju opisujes lici na dishidrozu. Ako je to u pitanju, preparati sa kortikosteroidima ti nece pomoci.
Moj savet ti je krema Belogent, hrvatske proizvodnje, jako je dobra. I obavezno neki krem za zastitu koze ruku koje ces mazati svaki dan.
I sto manje nervoze, dishidroza je jedna vrsta tzv. neurodermatoza.
Pozdrav,
Dragana
Dragana,savetuješ Belogent, a ne savetuješ preparat sa kortikosteroidima. BELOGENT JE PREPARAT KOJI U SEBI SADRŽI KORTIKOSTEROID, BETAMETAZON DIPROPIONAT. :roll:
broj
Stalni član
Stalni  član

Post od broj »

Hvala na odgovorima. U pitanju je bila avitaminoza i resena je kompleksom B vit.

svako dobro! :D
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Nikola, Belogent sadrzi kortikosteriode?
Ja sam koristila triderm(preporucio mi je dermatolog), nije mi pomogao, onda sam bila u Dzordzu, prvo su mi uzeli bris(posto su mislili da je neka vrsta mikoze), nalaz je bio uredan, pa su mi rekli da je dishidroza i preporucili Belogent. Dermatolog mi je rekao da nema kortikosteroide i da je to blaga antibiotska krema koju smem da mazem.
I ja tek sada vidim da se ja vec mesec dana trujem kortikosteroidima?
Tako da sam sada u soku!
PS I moram da primetim, opet u tvom komentaru ima velike doze netrepeljivosti prema meni, sto je bilo i u nekoliko navrata do sada. Neke stvari se nikada ne promene....
nikolabeograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:31 pm

Post od nikolabeograd »

Dragana,
nije netrpeljivost.Samo signaliziram da ovaj forum posećuje mnogo ljudi i kada se daje informacija,ona bi trebalo da bude TAČNA.
Pozdrav!
Odgovori