Ljuscenje koze na dlanovima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
dragan.kerkez
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:38 pm

Ljuscenje koze na dlanovima

Post od dragan.kerkez »

Imam problem sa ljuscenjem koze na dlanovima ruku... koza mi je suva i ljusti se, i to uvek u istim regionima, tako da bih mogao markerom da obelezim mesta gde se to desava... pojava se ne siri. Uzimam Beviplex tablete i mazem dlanove nekom glicerinskom kremom... Tablete zaista pomazu, kad ih uzimam neko vreme, problem iscezne. Medjutim ako prestanem da uzimam tabletice, nakon nedelju dana koza ponovo pocne da se susi, da se ljusti, puca i boli, i opet na istim mestima. Kod mene je ovo pocelo pred kraj vojske... jedan moj prijatelj iz vojske je imao identican problem, samo je kod njega bilo jos gore. Lecio se na VMA (u vreme dok smo bili u vojni obveznici) gde su mu dlanove mazali nekom kremom tamno braon boje, rekli su mu da je to sto ima na dlanovima posledica kontakta sa nekim materijalom od kojeg je napravljena puska. Moja pitanja su: Kako se zove ta tamno braon krema, da li moze da se dobije bez recepta... i da li smem da koristim kremu bez odobrenja lekara. Hvala veliko unapred.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Mozda se radi i o nekom koznom lisaju, pogotovu ako je na istim mestima a ostatak koze nije suv. Najbolje bi bilo kada bi otisao kod dermatologa da prepise ono sto zaista treba, jer ti ne znas sta je pravi uzrok...
dragan.kerkez
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:38 pm

Post od dragan.kerkez »

Ne verujem da su lisaji, jer kako onda Beviplex (komplex B vitamina) tablete pomazu? Dok uzimam tabletice, nemam problem... :-?
Lady X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 4:34 pm

Post od Lady X »

Imam slican problem, ne znam dali je isto?

Meni se u proljece i ljeto desava da mi se dlanovi ljuste. Zimi nemam taj problem. U pocetku pocne kao mali mjehuric, suv i bezbolan i ljusti se. Prije par godina (u pubertetu) mi je bilo bas izrazeno. Sada je manje i rjedje... Ne znam zasto?

Primjetila sam da se cesce pojavljuje kada dosta kvasim ruke, posebno ljeti, u bazenu. Djeluje mi kao da je koza u tom dijelu potpuno suva. Probala sam sa raznim kremama ali nije uspijevalo.

Pomogla mi je jedino nevenova mast, tako sto sam navece prije spavanja mast stavljela na dlanove, u vecim kolicinama i na to gazu koju sam kasnije obmotala zavojima. U jutro mi dlanovi ne budu izljustani i budu meki.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

tesko je o dermatolosku dijagnozu komentarisati na osnovu opisa...
obratite se dermatologu, a umesto beviplex preparata uzmite pojedinacne preparate B vitamina, efikasniji su
Odgovori