pre nekih godinu dana pocela sa da se lecim od hipertireoze. imam 22 godine. do tada je moje lice bilo manje - vise problematicno. poneka bubuljica, nesto masnija koza. koristila sam dosta preparata pocev od dercoma, preko klindamicina, sebamed sapuna, lorealovih, niveinih, neutrogena proizvoda i sve to je davalo zadovoljavajuce rezultate. kako se hipertireoza smirivala i akne su prolazile. pre odlaska na more sam odlucila da svoju vec skoro u potpunosti izlecenu kozu castim proaktivom sto je ocigledno bila velika greska. na moru je stanje bilo redovno, nisam videla nikakvo poboljsanje od ovog izvikanog proizvoda. nakon nekih mesec dana koriscenja proaktiva, doslo je do takvog pogorsanja

jednog jutra sam ustala i videla svoju kozu kao u reklamama za proaktiv, ali ne sa slika posle nego slika pre upotrebe

sitne upale sa obe strane obraza se i pored proaktiva i bioten tableta (b vitamin i beta karoten) koje su mi ranije izuzetno pomagale nisu povlacile. onda sam procitala na forumu o sapunu fresh farmacy. probala sam i njega i nikakvo poboljsanje nisam videla. koza mi je bila uzasno suva ali i dalje iziritirana. pokusala sam sa klindamicin losionom od 2% (ranije mi je i vise nego dobar bio onaj od 1%) i ni to nije dalo neke rezultate. stavljala sam maske od gline 2x dnevno, kako pise u prilozenom upustvu.... ni to nije nesto specijalno pomoglo... nemajuci kud, nastavila sam sa proaktivom.. proslo je nekih 10ak dana, upale su se malo povukle a proaktiv je pri kraju... sada citam o nekom antopar gelu ovde i razmisljam da mozda probam to kao neku poslednju opciju pre roakutana... eventualno jos to nisam probala ili neku od vichy krema... normader mozda? ili ova nova normaderm nuit? moje pitanje je da li se u toku lecenja hipertireoze (terapija favistanom) sme piti roakutan? ukoliko sme, gde da nadjem doktora koji ce to da mi prepise, posto ovi ovde u provinciji vrte glavom na samu pomisao o tom kako kazu otrovu

ukoliko smem da zapocnem terapiju, postoji li neki doktor koji posecuje ovaj forum kod kog bih mogla da odem na pregled, u bilo kom gradu u Srbiji, krajnje je nebitno... i drugo pitanje.......ukoliko ne smem da pijem roakutan zbog stitne zlezde... ne sumnjam da ovde ima doooosta vas koji ste dovoljno strucni da mi preporucite nesto drugo... hvala unapred