Kucni preparati za bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

ogi1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 25, 2005 7:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kucni preparati za bubuljice

Post od ogi1987 »

Od Cega i kako bih kod kuce mogao da napravim neki preparat za bubuljice
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Kad se vrati sa odmora Mr ph Silvio verovatno ce moci da ti pomogne da budes sam svoj apotekar. Ali lecenje bubuljica se potpuno razlikuje u zavisnosti od stadijuma u kome se bubuljice nalaze. Da li su dominantni komedoni-mitiseri-otvoreni ili zatvoreni ili zapaljenjski oblici bubuljica-gnojnice, cvorici i ciste ili oziljci od akni. Zato pre odredjivanja terapije probaj da fotografises promene makar i mobilnim telefonom pa posalji na moj ili silviov mail. On se vraca 30.06.05. Pozdrav!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Kod mene su recimo u pitanju gnojanice u predelu brade, usta, nosa, nos pun mitisera. Cime mazati gnojanice, one prodju za dan dva, ali izlaze usled znoja konstantno.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

upaljene akkne najbolje je tretirati antibiotikom koji deluje antizapalenjski kao sto je klindamicin ili eritromicin, ali paralelno treba lecirti i komedone- zato bi mozda najvise odgovarao benzoil peroxid eritromicin gel. On nije skup i pravi se u apoteci
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Mary01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 11:22 am

Post od Mary01 »

[quote="goranai"]Kad se vrati sa odmora Mr ph Silvio verovatno ce moci da ti pomogne da budes sam svoj apotekar. quote]

To bi bilo odlicno!!!
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Hvala dr. Gorani na brzom odgovoru, samo bih pitao josh neshto, pre mesec dana sam izvadio bris iz akni na licu i nadjene su mi sledece bakterije:30% moraxella, catarrhalis+10% staphyloe epidermidis, i u nalazu se pominje rezistentnost upravo na klindamicin i eritromicin.

Da li da pokusham sa eritromicin benzoil peroksid gelom ili nema svrhe na osnovu nalaza?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

kod akni nije neophodno uzimati bris pustule i antibiogram jer se koriste antibiotici koji deluju protivupalno a ne antibakterijski
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Hvala!! Pokushacu sutra sa bp eritromicin gelom u apoteci.

Josh me zanima terapija ili tretmani tecnim azotom, poshto su besplatni, mogu li ishta pomoci i vredi li pokushati sa njima (otcepljenje pora i tome slicno)?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

terapija tecnim azotom je dobra za zapaljene akne koje brze prolaze, delom i za oziljacne akne, ali se komedoni pogotovo beloglavi slabo otcepljavaju tecnim azotom
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Molila bih doktoricu da mi odgovori - SME LI TRUDNICA U 5,5 MESECU TRUDNOĆE ( 23 NEDELJE ) DA NAMAŽE GEL SA KLINDAMICIN HLORIDOM NA AKNU ?!?!?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Sme, ali ne sme tretinoin-kiselinu vitamina A -Airol koji se veoma cesto koristi u preparatima za akne, strije, oziljke i celulit
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Re: Kucni preparati za bubuljice

Post od mr ph. Silvio »

ogi1987 napisao:Od Cega i kako bih kod kuce mogao da napravim neki preparat za bubuljice
Ja bih ipak dao preporuku da se obratite stručnjaku za pomoć
Ako baš insistirate, uzmite aloja kaktus, star najmanje 2 godine, pa svako jutro i veče odlomite komadić i tečnošću koja iscuri, namažite akne.
Sok će delovati antimikrobno i antizapaljenski. Na mitesere neće mnogo delovati. Glinena maska može dobro da posluži, ali opet ne kod mitesera.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:) Slučajno sam svratio
Moram da primetim da se za antibiotik objašnjava da deluje antiupalno. Antiupalno deluju KORTIKOSTEROIDI I NESTEROIDNI ANTIREUMATICI, tj. sprečavaju oslobađanje supstanci medijatora upale. Antibiotici kao što im samo ime kaže uvek deluju antimikrobno, tj. deluju na uzročnika upale. Efekt se obično postiže kombinovanjem ove dve vrste lekova.
:) Pazite šta pišete ovde svraćaju i kolege! :wink:
goranai
Saradnik

Post od goranai »

U lecenju akni koriste se takozvani antiinflamatorni- antiupalni antibiotici- klindamicin, eritromicin i tetraciklini koji imaju ulogu da sprece hemotaksu leukocita -ili jednostavnim recnikom da ublaze mogucnost razvoja upalnih oblika akni. Antibiotici koji nemaju ovu osobinu ne deluju efikasno u ovom slucaju
aeroplan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 4:59 pm

Post od aeroplan »

mene interesuje sljedece: da li se koza moze navici recimo na klindamicin i posle nekog vremena da vise nema efekta mazati lice?

Da li postoji neko zivotno doba kada bubuljice (bijele,gnojne) mogu same od sebe prestati da izlaze? (imam 25 godina)
Odgovori