KREMA/GEL ZA MASNU I SUVU KOZU

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

KREMA/GEL ZA MASNU I SUVU KOZU

Post od fedja »

pozdrav svima,

prvo, da objasnim da nisam postavio novu temu jer sam lenj i mrzelo me da pretrazim forum, nego mi se cini da je cela stvar rasuta na sve strane a posto je ovo problem 95% ljudi sa ovog foruma, mislio sam da je najbolje da se objedini na jednom mestu....

a drugo, mene je snaslo ovo gore stanje iz naslova teme: iam masnu kozu sklonu aknama, dermatolog mi je prepisao differin gel 0,1 % koji mazem uvece na celo lice evo vec 4 dana. jutros sam primetio da je koza pocela da se susi u predelu "T Zone", pa me zanima sta da mazem od krema i gelova.

Koji krem/gel se pokazao najbolji za hidrataciju (i koji je sigurno NON-COMEDONIC) ekstremno masne koze sklone aknama?

vidim da se spominju Eucerin, Vichy, Aven, ali da ne bih eksperimentisao (bar ne mnogo) da li ima nesto da je dosta lagano (dakle, da nije neka "teska "krema od koje bih se "sijao" preko dana) i da je pomoglo manje-vise svima?

pozz :wink:
blu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 12:14 am

Post od blu »

ja koristim kremu sa vocnim kiselinama DR.Wolff ,radi seboregulacije jako masne koze i desilo se to sto i tebi, suva, crvena koza koja se peruta.
poceo sam da koristim PANTENOL gel kremu i odma mi se lice umirilo.
jeftino i odlicno rjesenje :wink:
uy to koristim i HYSEKE SPF25 URIAGE kremu za zastitu od sunca
boki01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2007 9:59 pm

Post od boki01 »

ZA CISCENJE LICA
TEEN Derm Gel
Microparticle gel for exfoliation, cleaning and adjustment of sebum secretion. TEEN DERM� GEL has been especially created for the microexfoliation of the skin surface. It has a foaming effect and it cleans oily skins, predisposed to acne.

Active ingredients:
Salicylic acid 1%-Anti-inflammatory, bactericide, exfoliating, it increases the cellular turn-over.
Zinc PCA 0,05% - Bactericide, it easily neutralizes and eliminated the sebum.
5 a Avocuta� 0,01% - Sebum regulator, inhibitor of the 5 a reductasis.
Boswellic acids � strong anti-inflammators, fitosteroids neutralizing the inflammatory enzymes (5 lipoxygenasis).
ZA NEGU LICA
TEEN Derm K Concentrate
Indications:
oily skins, predisposed to acne;
blemished, irritated skins, with imperfections;
seborrheic dermatitis of face tegument.

Active ingredients:
gluconodeltalactone (PHA)-anti-irritating, slightly exfoliating, removes the sebum surplus;
glycolic acid - exfoliating of the sebum surplus, increases the cellular turn over;
zinc � bactericide, inhibitor of the 5 a reductasis;
salicylic acid� anti-inflammatory, bactericide, exfoliating, increases the cellular turn over;
5 a Avocuta� � anti-inflammatory, sebum secretion regulator, inhibitor of the 5 a reductasis.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

blu napisao:ja koristim kremu sa vocnim kiselinama DR.Wolff ,radi seboregulacije jako masne koze i desilo se to sto i tebi, suva, crvena koza koja se peruta.
poceo sam da koristim PANTENOL gel kremu i odma mi se lice umirilo.
jeftino i odlicno rjesenje :wink:
uy to koristim i HYSEKE SPF25 URIAGE kremu za zastitu od sunca
:lol: danas sam kupio pantenol gel krem...vec sam ga namazao samo oko ociju jer tu me koza pece i zateze od differina... polako je pocelo da se smiruje...videcemo

inace, strah me da mazem kreme na lice i izbegavam sve do krajnjih granica jer ne bih zeleo da napravim neko sranje sa tim kremama...

e da, uzeo sam i normaderm vichy-jev pa njega mazem oko nosa i na mestima gde je dosta suva....

ne koristim nista za sunce, ipak mislim da treba dosta da se izlazesh suncu da bi ti naudilo... ovako u prolazu, tu i tamo na ulici ne moze mnogo da shkodi... a te kreme sa zastitnim faktorom su uvek dosta masne...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Normaderm mozes da stavljas ujutru na celo lice bez brige,lagan je.Ja sam ga koristio u kombinaciji sa differinom,kada imas potrebu tj kada ti je koza suva i irititirana(npr. posle brijanja),pantenol krem-gel smes takodje .A na suncu obavezno SPF25.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Shomy, koju kremu ili gel koristis sa SPF 25? Nikako ne mogu da pronadjem ne mogu da pronadjem nesto sto bi mi odgovaralo, jer kao sto neko rece skoro sve su masne.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

@sunny_n

mislim da je vichy izbacio normaderm kremu sa spf, ... ustvari siguran sam :lol:

samo, ne znam da li 15 ili 25 zashtitni faktor... proveri u apoteci...

pozz

@Shomy

pa da, tako sam otprilike i radio, s tim da trenutno pravim pauzu od 4-5 dana sa differinom jer mi je vec posle 6 dana korishcenja iziritirao kozu pa su me delovi lica peckali ko da sam izgoreo na suncu... pa sam mazao pantenol krem gel svako veche i sve je proshlo...

Shomy, da li znash neki recept kako da koristim differin a da nemam te probleme sa iziritiranom kozhom???
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ja koristim chicco sprej SPF30,mada mislim da je normaderm bolje resenje,samo treba proveriti spf.Avene takodje ima kremu sa spf25 koja nije komedogena,te takodje predstavlja dobar izbor.
Diferin mozes u pocetku koristiti svako drugo vece,a preko dana pantenol,ako je iritacija jaca mozes i galenikin,malo je masniji,pa dok se ne smiri.
boki01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2007 9:59 pm

Post od boki01 »

SUNBLOCK SPF 25
Exfoliac zaštitna krema spf 25, za masnu i kožu sklonu aknama
Opis: inovativna nemasna tekstura, specijalno formulisana za zaštitu mešovite, masne i aknama sklone kože.

Udruženo dejstvo UVA i UVB filtera efikasno štiti i najproblematičniju masnu kožu. ALFA HA ima antibakterijski efekat, reguliše lučenje sebuma. Smanjena je pojava mitesera, bubuljica i crvenila. Sebum regulišuće komponente daju koži mat izgled.

Ne sadrži parabene kao konzervanse, hipoalergijska je, nije foto-osetljiva, nije komedogena
Goku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 7:12 pm

Re: KREMA/GEL ZA MASNU I SUVU KOZU

Post od Goku »

Ljudi pomozite molim vas!
Ja imam bas masnu kozu ali samo je celo masno a ostatak lica ne, Bubuljice se pojave ali nista strasno jer prodju brzo.
Problem je u tome sto mi se celo bas masti a kada ga operem npr nekim sapunom onda je suvo i peruta se-ljusti.
Sta da radim? Da li da mazem pantenol krem gel? Jel on pomaze kozi koja se peruta? I koja je hidratantna krema dobra za masnu kozu- jel moze Eucerin
Hydro Protect Fluid spf 15? Pomagajte
Goku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 7:12 pm

Re: KREMA/GEL ZA MASNU I SUVU KOZU

Post od Goku »

Ima li koga ovde :(
Odgovori