Krastice na licu deteta

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
gagak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 7:07 pm

Krastice na licu deteta

Post od gagak »

Pocetkom decembra prosle godine na licu nase kcerkice (sada 2 godine) pojavila se
mala bubuljica koja nije imala gnojnu tackicu vec samo crvenilo precnika oko 2mm.

Nakon 15-ak dana ona se povukla i iza nje nije ostao nikakav trag na licu, ta oblast je
obelezena brojem 1. na slici 1.

Kada se nakon par dana pojavila nova u neposrednoj blizini prethodne, obelezena je
brojem 2. na istoj slici 1., ja i supruga smo poceli da obracamo vise paznje na krasticu.

Supruga je smatrala da je kcerkica povredjuje i da ne trebamo pridavati znacaj i da ce
se povuci kao prva.

Upravo zbog povredjivanja sam pomislio da je u pitanju neka infekcija (bakterioloska) i
da dete to mesto svrbi.
Medjutim kada se krastica povecala na 3-4mm i nije se povlacila ni za nekoliko nedelja,
odlucili smo da odvedemo dete kod dermatologa.

Ne znam zasto ali uvek kada dermatolozi prepisu triderm nekako izgubim poverenje u
dijagnostiku, steknem utisak da ne znaju sta je u pitanju, kao da po difoltu daju triderm.

Lekarka je prilikom prve posete prepisala:
1. Afloderm 0.5mg
2. Enbecin (mast za oci 500i/j+3.3mg/g),

Ova terapija nista nije pomogla.

Naravno gotovo nikada nemaju obicaj da napisu MKB10 sifru, a ja latinski ne umem da
procitam, pa i ne znam koje su dijagnoze u pitanju (slika dg.jpg), dve dijagnoze su u
pitanju, nova je od pre nedelju dana.

Na prvoj kontroli nakon nedelju dana, II terapija:
1. Povidon jod
2. Stanicid,
Ni ovo nista nije pomoglo,

Na drugoj kontroli prepisan je famozni triderm.

Nakon 15 dana krastica broj 2. na slici 1. i slici 2. je pocela da se povlaci ali je ostala
fleka do danasnjeg dana na sta su lekarke rekle da ce se to povuci i potpuno nestati
nakon odredjenog vremena.

U medjuvremenu se pojavila krastica broj 3. slika 1.

Sada je to vec pocelo da nas izludjuje.

Nakon toga, za desetak dana se pojavila na nosu obelezena brojem 4. na slici 1., a od
pre par dana i jedna na levom obrascicu broj 5. na slici 3.

Kada smo prethodno jutro videli novu obelezenu brojem 6. na slici 4., a tako su na
pocetku izgledale sve prethodne (tek nakon par dana krastice se prosire i uvecaju
na 3-4mm).

Potpuno smo izgubili svako poverenje u obe doktorke koje su vodile kompletno lecenje i
prosto ne znamo sta dalje da radimo.

Ove promene su samo na licu i nema ih ni na kojem drugom delu tela.

Da li je neko imao slicno ili isto iskustvo, da li se moze napraviti analogija na osnovu
slika?

S obzirom da ne zivimo u Beogradu molim za neki savet za dobrog dermatologa kao i
adrese ustanove u kojoj radi.

Na linkovima su slike:
1. Slika
2. Slika
3. Slika
4. Slika
5. Slika
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Re: Krastice na licu deteta

Post od patka »

Nazalost ne znam kojeg bih dermatologa preporucio za dete, ali evo bar neka pomoc vezano za pitanje koje su postavljene dijagnoze .... Srecno.

1. dijagnoza je L01 - Impetigo na licu
2. dijagnoza je L20 - Atopijski dermatitis
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Krastice na licu deteta

Post od aa_aca »

Можда је тај твој медењак преосетљив на сапун који користиш за лице. Можеш да пробаш да вату наквасиш раствором соде бикарбоне (кашичица соде бикарбоне на чашу топле воде) и неколико пута дневно мало потапкаш једну крастицу. То ће да побије гљивице или бактерије ако их има. Можеш да пробаш и са "Прополис кремом" коју прави "Пчеларска кућа Ковачевић" коју треба мало да намажеш после третмана раствором соде бикарбоне. Може да се нађе по продавницама здраве хране.

Можеш да се јавиш доктору Поповићу. Он користи разне методе дијагностике, а његова ћерка се бави дерматологијом. Податке можеш да нађеш на мом сајту њњњ.аца.рс под Линкови, Здравље, ЕПТА систем.
Odgovori