Krastica koja se ne zamiruje

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Sanjalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 04, 2005 12:05 pm

Krastica koja se ne zamiruje

Post od Sanjalica »

Na nosu mi se pre par meseci pojavila krastica koja se javlja uvek iznova i iznova. U pocetku je bila mala, jedva da se oseti pod prstom, skine se kada se zakaci noktom. Ali od tada se povecala tako da je sada oko 2-3 mm (neko bi rekao mala je, ali na nosu je pa je upadljivo). Izgleda kao ljuspica peruti ,a kada se skine ostaje udubljenje, kao kada se koza ogrebe.
Sta bi ovo moglo da bude i da li moze nekako da se sanira bez odlaska kod dermatologa, posto mi je to trenutno malo komplikovano?
IT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:34 am

Post od IT »

Jesi li sigurna da tvoja krastica nije mitiser, mada nikada nisam video mitiser od 2 mm ali ipak, zato sto imam slican problem s mitiserom na obrazu, koji se uvek iznova pojavljuje iako ga svaki put prilikom cedjenja izvucem s korenom i izgleda kao krastica.
Dott.Pietro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 6:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

SCC in obs.

Post od Dott.Pietro »

Svaka promena na kozi koja duze vremena ne zarasta, zahteva posebnu paznju. Treba, pre svega, iskuljuciti SCC, keratoacanthoma i keratosis aktinica.
Dermatoloski pregled razresio bi sve dileme.
Srdacan pozdrav,
Pietro
Odgovori