koza lica mi je bas bas suva...ali cim namazem KREMU za lice (po preporuci lekara, kvalitetna krema za suvu kozu), posle par minuta....ili tokom dana, formiraju se "bele bubuljice"...(mislim da je od kreme).
ne znam sta da radim ?
Lice mi bude i crvenkasto...i ispicalo...tako da moram da namazem kremu...
da li postoji neki nacin ciscenja lica koji ne isusuje preterano kozu ?
koji je najefikasniji nacin zaceljivanja i regeneracije koze ?
(po mogucstvu da je neki PRIRODAN nacin, neki caj, bilja...? da nisu kozmeticki preparati)...
HVALA unapred,
Marija
KOZA LICA
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nije poenta u bilju ili prirodnim sastojcima vec u podlozi-nosacu aktivnih supstanci. Vi mozete upotrebiti najbolje biljke i biljna ulja i smuckati nesto u kucnoj verziji tipa med kvasac krastavac ili mekinje ali sve je to zapravo pre deo wellnesa nego bioaktivne nege.
Dugo je moj favorit bio Visio hidro gel -Sebamedov- on je odlican ali je pre za seboroicnu dehidriranu a masnu kozu nego za suvu kozu
Trenutno najbolji vlazeci preparat koji nije komedogen, ali nazalost nema UV filtere- mozda bas zato nije komedogen je Apaisac brenda Uriage
On je samo hidratisuci i minimalno emolijentan i potpuno je neokluzivan. Sto se tice ciscenja lica nedavno mi je kolega Mr ph Silvio otkrio divan Vichy-jev preparat za ciscenje lica-Purete thermale-solution micellaire demaquillante- koji sadrzi ruzine fitofenole i ne ispira se.
Dugo je moj favorit bio Visio hidro gel -Sebamedov- on je odlican ali je pre za seboroicnu dehidriranu a masnu kozu nego za suvu kozu
Trenutno najbolji vlazeci preparat koji nije komedogen, ali nazalost nema UV filtere- mozda bas zato nije komedogen je Apaisac brenda Uriage
On je samo hidratisuci i minimalno emolijentan i potpuno je neokluzivan. Sto se tice ciscenja lica nedavno mi je kolega Mr ph Silvio otkrio divan Vichy-jev preparat za ciscenje lica-Purete thermale-solution micellaire demaquillante- koji sadrzi ruzine fitofenole i ne ispira se.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
- ALPENGIRL
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 23, 2005 6:54 pm
hvala vam puno na ovom detaljnom odgovoru.
mada ima dosta strucnih reci koje ne razumem...
npr : seboroicnu dehidriranu ; komedogen ; emolijentan ; neokluzivan ;
Da li mi, onda , preporucujete da koristim :
Vichy-jev preparat za ciscenje lica-Purete thermale-solution micellaire demaquillante ?
gde ga mogu nabaviti ?
hvala jos jednom.
pozdrav,
Marija
mada ima dosta strucnih reci koje ne razumem...
npr : seboroicnu dehidriranu ; komedogen ; emolijentan ; neokluzivan ;
Da li mi, onda , preporucujete da koristim :
Vichy-jev preparat za ciscenje lica-Purete thermale-solution micellaire demaquillante ?
gde ga mogu nabaviti ?
hvala jos jednom.
pozdrav,
Marija
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
koza lica po tipu moze biti masna sa prosirenim porama i dobro razvijenim lojnim zletdama, ali zbog prekomernog bujanja normalno prisutnih gljivica pitirosporona dolazi do zapaljenja koze pa inace masna koza postaje dehidrirana-tj fali joj vlaznost. Emolijentna sredstva cine kozu mekom pomocu emulzija ulje u vodi , a komedogena su sredstva koja prilikom primene dovode do stvaranja komedona-mitesera i takozvanih kozmetickih akni
Vichy se moze kupiti u vecim apotekama, ja sam moj kupila u SB trade apoteci na Banovom brdu kad mi je Mr ph Silvio ponudio da probam njegovu bocicu jer on voli sve prvi da proba!
Vichy se moze kupiti u vecim apotekama, ja sam moj kupila u SB trade apoteci na Banovom brdu kad mi je Mr ph Silvio ponudio da probam njegovu bocicu jer on voli sve prvi da proba!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.