koju dnevnu kremu?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

tamarra_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 12:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

koju dnevnu kremu?

Post od tamarra_ns »

Zna li neko da mi preporuci dobru kremu za svaki dan sa SPF? Koza mi je skroz u redu, nemam nikakve probleme sa njom osim malo prosirenih pora. Ja se jako dvoumim koju da uzmem, jer na trzistu ima gomila, pa ako neko zna dobru, da ne bacam pare dzabe:-)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Ako si iz Beograda, preporucujem ti krem-gel sa SPF 30 (ja ga koristim i prezadovoljna sam) , pravi ga laboratorija apoteke SanaPharm, 50ml kosta oko 270 dinara. Krem je odlican, odmah se upije, ne ostavlja masne tragove na kozi, traje duze od dva meseca, a cena je smesna.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Tek sad vidim iz nika odakle si. Ako zelis nesto kvalitetno, potrazi krem sa zastitnim faktorom medicinske kozmetike: Avene, Uriage, Vichy, sva druga komercijalna je po meni previse masna.
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

toplo ti preporucujem hyseke 25+ , ja ga koristim i dosta je dobar.....nije komedogen sto je najvaznije, smiruje i vlazi! Jedini problem sto kosta 1300 din.
tamarra_ns
Novi član
Novi član

Post od tamarra_ns »

iskreno nikad nisam cula za hyseke, mada bolje mi da se ne hvalim neznanjem:-) A gde ima da se kupi? A Vishy-eve kreme su koliko otrpilike? Do sad sam uglavnom koristila Loveralove, Niveine i Garnijerove kreme mada nisam bas nesto zadovoljna, ili imaju komedogeni efekat ili mi ostane neki masan ili lepljiv film na kozi pa ne mogu lepo ravnomerno da stavim sminku. Nadam se da sa ovim skupljim kremama nije takav slucaj:-)
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

Post od zvezdana »

ja iz licnog iskustva mogu da ti preporucim sledece kreme:

hydro protect matt (eucerin krema sa zf 15)

http://www.eucerin.de/media/packshots/h ... SF15-n.jpg
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

Post od zvezdana »

ups, tek sad videh da te zanimaju samo dnevne kreme sa zastitinim faktorom, tako da je to - to.

mogla bih da ti preporucim jos dve, tri dobre dnevne ali nemaju u sebi zastitu od sunca :(
tamarra_ns
Novi član
Novi član

Post od tamarra_ns »

a koju nocnu kremu preporucujete, jel postoji neka koja bi malo skupila pore na T zoni? Ili preporucite mi neku dobru masku ili losion za taj problem?
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Meni su u apoteci uvalili tonik za T zonu -Normaderm i zeznuli me jaaako.

Kako je namazem..tako mi za sat vremena nos sav masan.

Krema Eucerinova je stvarno extra - ima faktor ok. Bez ulja. Hidrira i nije komedogena...

Sta preporucujete za noc za kombinovanu?????
tamarra_ns
Novi član
Novi član

Post od tamarra_ns »

moracu onda tu eucerinovu kremu da kupim:-) kolko je para, nadam se da ne moram da zalozim bubreg:-) dobro pitanje, koju za noc za kombinovan tip koze
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

kosta 1200 dinara...

Niej bas bubreg....ali tu je..blizu je.

Ja sam sad za noc narucila neku iz Oriflame novu ...neku sa grozdjem....regenerativnu...pa sta mi bog da....
tamarra_ns
Novi član
Novi član

Post od tamarra_ns »

javi utiske oko nocne kreme.Ja cu ovih dana da kupim eucerinovu i nadacu se najboljem:-)
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

Post od zvezdana »

tamarra_ns napisao:a koju nocnu kremu preporucujete, jel postoji neka koja bi malo skupila pore na T zoni? Ili preporucite mi neku dobru masku ili losion za taj problem?
ja nocne kreme ne koristim tako da ih ne mogu ni preporuciti.

za smanjivanje pora na t-zoni - nisam probala bas nista konkretno. prijala mi je zimus avene krema sa aha i bha, tacnije cleanance k, ali je vreme za to godisnje doba bilo suncano, tako da sam prestala sa nanosenjem. kao sto su mnogi forumasi vec x puta rekli - vocne kiseline se nanose zimi kada nema sunca...

ono sto planiram da kupim a trebalo bi da malo smanji pore je neki clarins-ov serum "sérum anti-pores dilatés". javicu kakvi su rezultati...

serum izgleda ovako

http://de.clarins.com/images/generic/pb ... /v_911.jpg
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Sad mi pade na pamet tamara, ako u Novom Sadu postoji DM market, posto nemas problematicnu i zahtevnu kozu, potrazi Balein krem sa SPF, takodje imas njihov regenerativni nocni krem za tvoj tip koze. Alternativa bi bila i Alverde kozmetika, kao i dr. Sheler. Ako se ipak odlucis za Eucerin, obavezno potrazi tester, niko nije blesav da ulaze ne male pare u nesto sto mu mozda nece prijati.

Ako se ipak odlucis za nesto kvalitetnije, ne zaboravi da Sebamed ima dobar antisolarni krem sa SPF 16 i 20, a jeftiniji je od Eucerina.

Za kategoriju vise od Eucerina sto se tice kvaliteta (ali i cene) je brend Uriage sa njihovim antisolarnim kremom. (cene se krecu preko 1000 dinara, ali su kreme zaista vrhunske). O Muradu da ne pricamo, za njega bi vec morala da ulozis, mozda ne bubreg, ali domali prst, garant. :wink:
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član

Post od zvezdana »

maska za mesovitu i masnu kozu lica:

http://de.clarins.com/images/generic/pb ... /v_910.jpg

trenutno koristim neku clinique-ovu ali mi je ona ipak prejaka - mnogo zateze kozu. ja imam masnu t-zonu ali istovremeno i osetljivu kozu. znaci ne smem da nanosim agresivne produkte. sve mora da je blago, od gela za umivanje (koji ne sme da sadrzi sapun), preko pilinga, maske do kreme. znaci sve mora da je i za osetljivu kozu. gel za umivanje preporucujem la roche posay, tecni, linija effaclar, a izgleda ovako:

http://www.larocheposay.de/public/pbilder/3215913.jpg

dalje preporucujem:

piling aven-ov, "gentle purifying scrub.

masku trazim odgovarajucu.

dnevnu kremu gore pomenutu eucerin-ovu, ali promene radi kupim 2-3 x god. neku drugu koja takodje matira npr. la roche posay ili avène.
Odgovori