koji dermatolog vam je resio problem sa tezim oblikom akni?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

koji dermatolog vam je resio problem sa tezim oblikom akni?

Post od patka »

zamolio bih za odgovore samo ljude sa licnim iskustvom. imam 29godina, muskarac, 87kg. vec 10ak godina minimum ne mogu da resim ovaj problem, bio sam i u dzordza vashingtona vise puta (poslednji put pre neke 3 godine) i kod vise raznih privatnih dermatologa. nikad mi niko nije lecio uzrok vec samo posledice, mastima, losionima i antibioticima kojih sam popio ne zna im se broj. zatim me dr. lalosevic lecio roaccutanom, uneo sam ukupno kumulativnu dozu oko 80mg/kg sto je ocigledno bilo nedovljno s obzirom da najvise uspeha ovaj lek ima sa dozama 120-150mg/kg tako da posle mesec dana mirovanja problem je poceo da se vraca. ledja su mi ostala cista kao i vrat, ali po licu i grudima akne su opet krenule. pomenuti doktor nije imao adekvatan odgovor na moje pitanje zasto nisam uneo vecu dozu a za ponavljanje roaccutanom mi je rekao da mora da prodje 2 godine (na internetu sam naravno procitao drugacije) i imao je neko cudno objasnjenje zasto sam isao od vece doze ka manjoj tokom terapije. sve u svemu dao mi je da stavljam eritromicin 2% i eventualno obloge kamilice i da se javim za 2 nedelje i uzeo jos 2000din... javicu se cisto iz radoznalosti i da vidim sta ce mi reci za dalje, ali definitivno opet moram da menjam dermatologa, mislim kad mi roaccutane nije pomogao ovi losioni i ostale gluposti sigurno nece a i definitivno ima covek neko svoje vidjenje lecenja ovim lekom koje u mom slucaju bas i nije efikasno.

svaka pomoc je dobrodosla jer sam opet poceo da gubim entuzijazam da cu se resiti ovog problema i da cu u Beogradu uspeti da nadjem dermatologa koji ce me izleciti bilo da je to drzavni ili privatni lekar. stekao sam utisak da je goranai sa foruma dobar dermatolog ali nisam pronasao kako sa njom da stupim u kontakt ako uopste zena ima praksu i radi sa pacijentima. pomagajte, unapred hvala...
Odgovori