KLEEN KUT - Da li je neko koristio ?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Potentan do skoro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 5:14 pm

KLEEN KUT - Da li je neko koristio ?

Post od Potentan do skoro »

Izvinjavam se ako tema nije adekvatna za ovaj forum, ali sa običnim brijačima nisam u stanju da se glatko obrijem, uvek se poznaju dlačice.

Izuzetno sam skeptičan kada je roba iz TV Shopa u pitanju, ali ne znam više šta da pokušam. Zanima me da li je neki muškarac pokušao lepo da depilira bradu i brkove kad već žene to rade...
Panicar
gaucos_boy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 11:28 pm

Post od gaucos_boy »

Sta reci kad ne znaju ni pravilno da ga napisu KLEAN KUT??? Uvek mi je simpaticno kad se momci na reklami briju vec obrijanu bradu.

Probaj Gillette Turbo Mach 3 ili Gillette Fusion...ako vec nisi probao
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Re: KLEEN KUT - Da li je neko koristio ?

Post od mr M »

Potentan do skoro napisao:Izvinjavam se ako tema nije adekvatna za ovaj forum, ali sa običnim brijačima nisam u stanju da se glatko obrijem, uvek se poznaju dlačice.

Izuzetno sam skeptičan kada je roba iz TV Shopa u pitanju, ali ne znam više šta da pokušam. Zanima me da li je neki muškarac pokušao lepo da depilira bradu i brkove kad već žene to rade...
Pozdrav,

Tema je adekvatna za forum koji se bavi problemima koze, a brijanje tu svakako spada.

O tome je bilo reci ovde:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... b1b9c42109

i ovde:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... b1b9c42109

Ako zelis glatko (i lepo) izbrijano lice, onda nemoj ni da razmisljas o elektricnom aparatu za brijanje. Mrezaste zastitne folije sluze da se eliminisu dlake, ali samo do debljine folije, a to znaci da nikada ne mozes postici glatko izbrijano lice, a to je ono sto tebe najvise zanima.

Klasicne britvice to najbolje postizu. Izbor je veliki, pa moras sam da vidis da ti najvise prija. To sto britvice imaju vise od jednog nozica, ne znaci da briju bolje od onih sa jednim. Ali znaci nesto drugo - da sa sa njima ne sme prelaziti vise puta po istom mestu. Racunica je prosta: broj nozica x broj prelazaka.

Brijanje je postalo mukotrpan i bolan proces za mlade generacije koje nisu cule za sapune, kreme, klasicne (T) britvice (safety razors) i berberske britve (straight razors). Na to se obicno gleda kao na nesto zastarelo i lose, ali moje iskustvo sa tim britvicama (safety razors) govori upravo suprotno. Kada covek ovlada tehnikom, moze postici BBS (u slengu - „baby bottom smooth“, ili „glatko kao bebina guza“) brijanje svaki dan.

I ja sam imao slican problem. Primenio sam sledece resenje:

1. „Procesljao sam ove sajtove:
www.badgerandblade.com
www.shavemyface.com

a od skoro sam primetio i domaci (sto je retkost u ovoj oblasti, ali uliva nadu):

http://www.savrsenobrijanje.com/

2. Kupio sam ovu britivicu http://www.leesrazors.com/products/Merk ... t-Bar.html#
Ovaj nozic ne poznaje tvrde dlake, a gde on prodje tu trava (dlake) zasigurno vise ne nicu (najmanje 12 sati)!

Ako se odlucis za ovu britvicu (toplo je preporucujem), poslacu ti uputstvo za koriscenje kako se ne bi mucio za otkrivanjem kako se njom barata.

3. Upoznao sam obrazac rasta svoje brade (jako bitna stvar, jer pravi granicu izmedju glatkog brijanja i guljenja).

4. Pronasao nozice koji mi najvise odgovaraju (niti je svacija brada ista, niti su svi brijaci istog stepena ostrine). Neke sam narucio preko interneta.

5. Naucio kako da pripremim kozu (natapanje mlakom vodom, kao i period kada pena/gel/sapun/krema treba da odstoji kako bi se upila).

6. Lagano brijanje (bez pritiska u razlicitim smerovima)....

i rezultat je (kao sto je naziv jednog sajta) - savrseno brijanje.

Inace, brijem se svaki dan, a dlake su mi kao prirodna vlakna kevlara.

Za mene vise ne postoje preskupe plasticne igracke :evil: . Kao sto Homer J. Simpson rece u jednoj epizodi „I'm not a slave of Gillette corporation any more“. :D

Ako zelis vise informacija, napisi PM. Ne bih da opterecujemo druge. Sve sto bih vise rekao moglo bi da lici na komercijalizaciju, pa ne bih zeleo da to neko od moderatora tako shvati i da izbrise temu.

Nista ne brini, resenje postoji i sjajno je, veruj mi. :D

Pozdrav,
mr M.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

A jel se time moze spreciti izlazak sitnih bubuljica i iritacije posle brijanja?? Ja sam imao uzasnih problema s time pa sam sad kupio Phipsov el. brijac koji mi je ok jer imam manje iritacije ali je mnogo tesko bas glatko se obrijati s njime...
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Post od mr M »

Dejanbg napisao:A jel se time moze spreciti izlazak sitnih bubuljica i iritacije posle brijanja?? Ja sam imao uzasnih problema s time pa sam sad kupio Phipsov el. brijac koji mi je ok jer imam manje iritacije ali je mnogo tesko bas glatko se obrijati s njime...
Pozdrav,

Dejane, kao sto sam rekao, ne postoji elektricni brijac koji se po temeljitosti brijanja moze uporediti sa najobicnijim i najjeftinijim britivicama! Cenu i da ne spominjem.

Odgovor na tvoje pitanje je - da! Posle brijanja klasicnom (metalna T-britvica, ili safety razor) britvicom, nema bubuljica i uraslih dlaka. Problemi muskog roda nastaju od druge polovine '70-tih godina 20-og veka kada su po prvi put promovisane plasticne jednokratne britvice sa 2 nozica. Od tada se broj nozica utrostrucio, problemi su se samo nagomilali, a kompanije su ostvarile milijarde profita (citaj: na kojekakve balsame, kreme koje sprecavaju bubuljice, losione i kojekakva cuda). Pa ko ovde ispada ovca? A zna se sta se radi ovcama.... Primer: cena 4 plasticna uloska (kertridza) za Mach 3 ili Fusion je oko 10 €. Cena pakovanja double-edge nozica (5 komada) je 0.5 €. Da ne govorim o kvalitetu brijanja. Kalkulator u ruke i sve ce se samo kazati.

Bubuljice i urasle dlake posle brijanja (pseudofoliculitis barbae) nastaju usled jakog pritiska (brijaci sa vise nozica su predvi]eni za jaci pritisak) a narocito ako se dlake izbrijavaju. Vec posle nekoliko sati, nastaju problemi. Brijanje sutradan je tesko izvodljivo. Neki marketinski „mudraci“ i kojekakvi menadzeri su se „lepo setili“ da sve ono sto ne valja ugrade u svoje preskupe plasticne igracke: vise nozica :o , brijac napravljen od plastike :o sto iziskuje pritisak i onemogucava cujnost secenja dlake (povratnu informaciju), nemogucnost izbrijavanja :o i cenu :o naravno, a sve su to ucnili sarenim i besmislenim (ugradnja baterije - vibrator :o, sijalice :o , a mogu da se opkladim da ce se za par meseci pojaviti i mp3 plejer :evil: kako bi brijanje postalo „prijatnije“. Vec vidim reklamu - „Uzivajte u jutarnjem brijanju uz svoju omiljenu muziku - najbolje od Zileta“. Mozda ce staviti i kompas, kasiku, viljusku, udicu i slicne stvari koje idu u tzv. svajcarske (all in one) kamp-nozice. Da ne spominjem one „spektakularne“ reklame u kojima se depilirani manekani sa manjkom testosterona keze, a pri tome prave takve pokrete nozevima po kozi na kojima bi im pozavideo i dr Hanibal Lektor („Kad jaganjci utihnu“). Ako malo bolje pogledate, videcete da uopste nisu dobro obrijani ili izdepilirani. NE NASEDAJTE REKLAMAMA. Reklame spadaju u ekonomsko-propagandni, a ne u obrazovni program.

Jutarnje brijanje je prelepa svakodnevna aktivnost koju uz sveze obrijanu i namirisanu kozu lica prati samopouzdanje.

Profiteri zele da je pretvore u omrazenu aktivnost i da po svaku cenu sistematski i planski zatru vestinu koja se zove brijanje. Ko se brije 5 minuta, taj nema obzira prema svom licu (ali u fioci sigurno ima gomilu krema i stipsu, za svaki slucaj). Njihovo „zlatno pravilo“ je: stvoriti potrebu, pa predloziti resenje. U ovom slucaju: unistiti lice, iskoreniti smisao, zatrti vestinu i prodati paket prve pomoci.

Na svu srecu, u svetu postoji puno malih firmi koji neguju tradiciju klasicnog i zdravog brijanja. I mogu se pronaci preko interneta. :D

Tvrdim da su se nasi ocevi i dedovi brijali daleko bolje, da im je koza bila zdrava, negovana i da se nisu mazali desetinama krema, kremica, balsama i natapali svoju kozu benzenima, parabenima, deterdzentima, itd.

Dakle, resenja uvek ima.

Preporuka: procesljaj navedene sajtove, a ako treba, tu sam za PM.

Pozdrav,
mr M.
lepiZajko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lepiZajko »

ja imam taj brijac klin kat ali ga nisam narucio preko telesopa vec sam ga kupio kod kineza u radnji za 500 dinara i potpuno je isti samo nalepnica se razlikuje. Zavoleo sam ga i koristim ga stalno, baterija mu mnogo dugo drzi i po nedelju dve ali moja brada nije jaka i lice mi je osetljivo i aknozno tako da je ovo posle gileta prava stvar, ali je trebalo par nedelja da se u potpunosti naviknem na njega. Sece sve zivo ne samo bradu a moze i pod vodu, nekada kad zurim a nisam obrijan on mi spasi dostavremena. Nemoze da se poredi brijanje klasicnim brijacem i el. brijacem ali posle brijanja ispod kad povucem prst po licu ne osetim zatezanja nimalo, sto zanci da bas obrije do koze i ovo sto on nudi prevazilazi moje zahteve za brijanjem. eto toliko od mene...
Sadamm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 03, 2015 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: KLEEN KUT - Da li je neko koristio ?

Post od Sadamm »

Koristio sam pola godine i jako sam zadovoljan, preporuka svakome.. al ako tko zna kakvu alternativu, moze me slobodno uputiti ;)