Kiseline + amracin

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Kiseline + amracin

Post od Alex4ex »

Proslo je oko mesec dana od mog zadnjeg tretmana vocnim kiselinama.Oni koji su pratili
tu temu,znaju o cemu govorim.Razlog sto postavljam novu temu je da bih odjednom sumirao sve
utiske i zato sto hocu da govorim i o leku koji sam poceo da pijem.

Ovako.Znaci imao sam neki blazi,umeren slucaj akni,koji je povremeno isao do onog,srednjeg
nivoa "jacine" .Ono,nije preterano opasno,ali dovoljno za zagorcavanje zivota,pogotovu kad
lice bukne posle nekog vremena.Posle toga sledi blago zatisje,pa opet pogorsanje i tako u
nedogled.
Koza mi je masna,i najvise mi se pojavljuju mitiseri na nosu,oko nosa,u predelu slepoocnica,
na celu,i malo slabije na bradi.Akne uglavnom na obrazima i ispod brade.
Resih da idem na tretman kiselinama,i pre dva meseca sam imao prvi.Kiseline su bile italijanske,
brend Olos,jacine oko 30% do 60 ili 70% koliko se secam.Primetio sam da dva-tri dana posle tretmana
stanje lica se pogorsa,izadju mi nove akne i tako posle svakog tretmana.Mislio sam da mi kiseline
samo odmazu,ali sada vidim da sam pogresio.Fora je u tome sto kiseline skidaju slojeve koze,tako da
bakterije koje su duboko,izlaze na povrsinu.

Sada je mesec dana od poslednjeg tretmana.Lice mi je cistije.Te akne koje su izlazile posle
tretmana su se izgubile.Koza mi je nezna,ne secam se kada mi je bila toliko glatka.Lice mi
se masti mnogo manje nego ranije.Naprimer,ranije odem kod kozmeticarke na klasicni tretman ciscenja,
posle nedelju dana,maksimalno posle dve nedelje,nos i deo oko nosa mi je opet pun mitisera.
Sada,mesec dana posle zadnjeg tretmana kiselinama,i ko zna koliko od zadnjeg tretmana ciscenja,ima po mojom proceni
oko 70-80% manje mitisera.Cak i oni koje sam uocio,nisu onako puni kao sto su nekad bili,nego nekako
deluju poluprazni.Neverovatno.
Znaci,proslo je mesec dana od zadnjeg tretmana,i ja sinoc opet odem na jedan klasicni tretman ciscenja,
da se resim i toga sto je ostalo,kad ono tretman nije trajao ni 15 minuta.Vise je trajalo ono parenje lica,
nego ciscenje.Ranije,posle tretmana ciscenja,isao sam pravo kuci,i nisam izlazio iz kuce po nedelju dana dok
mi ne zarastu rane,a sinoc sam odmah posle tretmana otisao da se vidim sa drustvom.Ma neverovatno.
Da mi nisu izlazile akne u toku tretmana kiselinama,ja bih sad imao cisto lice bez ijedne fleke.Ali i ovako je dobro.

Sad jos jednu stvar koju bih preporucio.Posle zadnjeg tretmana vocnim kiselinama,doktorka mi prepisala amracin.
To je antibiotik,spada u tetracikline.Pio sam amracin od 500mg,prvih nedelju dana 3 puta dnevno,druge nedelje 2 puta,a
trece jednom dnevno.I nastavicu da ga pijem nadalje jednom dnevno.Doktorka kaze da on moze da se pije jednom dnevno
po nekoliko meseci,tako da cu ja najverovatnije da ga pijem jos 2-3 meseca.
Cini mi se da on dosta unistava acne vulgaris + manje lucenje sebuma zbog kiselina = ja srecan i lep.Odnosno lep i srecan.

Sledece nedelje krecem opet sa kiselinama,jos 4 tretmana.Sada mislim da ce mi manje izlaziti akne posle
tretmana,zbog amracina,i zato sto je druga tura tretmana kiselinama.Posle ova nova 4 tretmana,ide jedna duza pauza,od 3-4 meseci.
Tada cu verovatno samo jednom mesecno da idem na ciscenje,i posle mozda uradim opet 4 tretmana pre proleca i jakog sunca.

Eto,to je to.Moja preporuka su kiseline + amracin.Nije bas jeftino,ali konacno sam nasao nesto sto drasticno skracuje put
do izlecenja,bar po mom skromnom misljenu.Mene 4 tretmana kiselinama kostaju oko 7000 din,amracin kosta oko 100 din, kutija od 16 kapsula
po 500mg.I u to kad udju i tretmani ciscenja od po 1000 din,dodjemo do cifre od 20,000 din.Ali bar pomaze,i to vise nego bilo sta do sada.

Jedina mana kod kiselina je sto postoji mogucnost da ce izaci akne posle tretmana,da ce doci do kratkotrajnog pogorsanja,ali posle
mesec dana sve te nove koje su izasle ce proci,i sledeci put ce ih biti mnogo manje,ako ih uopste bude i bilo.
Kod amracina je problem sto tih prvih nedelju dana kad se uzima 3 puta dnevno,covek ide u wc vise nego obicno,ali posle i to prodje.

Toliko od mene.Nadam se da vam je pomoglo ovo sto sam pisao i da ce vam skratiti izlecenje.Pozdrav svima i sve najbolje.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Ja sam mislila da sam ovde ja ta koja pise kilometarske postove, ali sad mi je lakse. 8)
Salu na stranu, procitala sam sve ovo, i posto vec koristim AD kremu sa kiselinama, (iako malom koncentracijom, mislim da mi veca ne treba), zanimao bi me taj AMRACIN, da li moze da se kupi na recept, da li treba da kontrolises krvnu sliku dok ga pijes, i da li te boli zeludac od njega?
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Pa rekoh ako cu da pisem,onda cu da pisem...

Amracin mozes da kupis gde hoces,i to,cini mi se,bez recepta.

U uputstvu za upotrebu pise da nije preporucljivo da ga koriste osobe sa bolesnom i ostecenom jetrom.Doktorka nije pominjala nikakve kontrole,a i pise da mogu da ga koriste i deca,tako da ne verujem da to mora da radis.Pitaj nekog doktora, ako ti je tako lakse,i da budes sigurna.

Od amracina ne boli nista,pa ni zeludac.

Pozdrav
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

Amracin je antibiotik. Antibiotike prepisuje lekar samo na osnovu pregleda i na osnovu brisa i ukoliko je potrebno antibiograma, a zatim i na osnovu postojeće terapije i ukupnog stanja pacijenta.
Antibiotici se ne uzimaju na svoju ruku.
stručni saradnik na www.*
rajci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 10:18 pm

Post od rajci »

Ja sam isto pila amracin pre 2 godine dok sam se lecila kod dr Lalosevica, mislim da on smiruje upale, i pila sam ga pre 2 meseca (to su mi dali u Avalskoj), u principu on dosta smiri kozu samo sto sam ja pri kraju terapije prestala sa uzimanjem jer sam osecala veliku malaksalost!
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član

Post od mrphVlada »

Još jednom, ukoliko je terapija propisana od strane lekara, primenjuje se na način na koji je lekar propisao.
Niko ne treba da na svoju ruku koristi BILO KOJI od lekova, a koji nisu otc preparati (izdaju se bez lekarskog recepta).
Iskustva jednog pacijenta ne moraju da važe i za drugog pacijenta. Lekar postavlja dijagnozu, a ona se ne zasniva samo na vidljivim simptomima, zatim propisuje terapiju.
Sa lekovima se rukuje oprezno, na osnovu uputa lekara i saveta farmaceuta koji lek izdaje u apoteci. Neki lekovi se uzimaju u posebnom režimu, neki lekovi imaju interakciju sa hranom, a neki sa drugim lekovima.
Dakle, potpuno je ispravno kada neko podeli iskustvo o svojoj terapiji, ali to ne znači da se ovo iskustvo može u potpunosti preneti na drugog pacijenta.
Amracin je teraciklinski antibiotik i ima veliki broj interakcija sa hranom i zbog toga se uzima jedan sat pre ili dva sata posle jela. Ne uzima se uz mleko i mlečne proizvode.
Svi tetraciklini povećavaju fotosenzibilnost, pa kod ove terapije nije preporučeno izlaganje suncu.
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Ovo "ne uzima se uz mleko i mlecne prizvode" znaci da ne treba uopste da koristim mlecne prozivode dok traje terapija,ili samo kratko vreme pre i posle uzimanja leka?
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član

Post od mrphVlada »

Samo na period od dva sata pre i posle uzimanja leka. Lako se vezuje za Ca i sve dvovalentne jone.
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Kapiram.Hvala puno.Pozdrav
rasevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 11:02 pm

Post od rasevic »

Ljudi da li sme da se konzumira alkohol dok se pije armacin ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ARMACIN?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori