kako ukloniti crvenilo na jagodicama ?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
miroslav89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 7:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kako ukloniti crvenilo na jagodicama ?

Post od miroslav89 »

ja sam novi korisnik ovo je moj prvi post... nadam se da nema ovakva tema vec, imaju slicne ali u vezi jagodica i ovog problema ne..
Kada se tusiram, sve bude oke.. kad zavrsim od jedom neka temperatura lica celog, al najcrvenije su jagodice, i to traje po nekoliko sati, nekako uspem da se prilagodim i budem crven samo na jagodicama i to ne bas mnogo, i kad bi se osetio neprijatno pred nekim ili slicno odma bi se to vratilo za 5 sekundi.. kada nesto radim na suncu budem konstantno crven. kad se izblamiram oko necega ili slicno opet isto, a nekad dodje samo od sebe i tako traje satima.. cesto nemam samopouzdanje samo zbog toga.. pa bih voleo da mi neko da neki savet pa da probam,.. inace imam jako osetljivu kozu lica i masti se... pogotovo kad izadjem negde vikendom pa dodjem kuci, i oko nosa i na jagodicama najvise masnoce, i po ostalim delovima lice manje.. jednom sam prilikom i razmisljao da ta masnoca zapusava pore pa koza ne moze da dise.. i da zbog toga ne spda crvenilo, a kad nije masna koza onda ne znam ni sam zbog cega.. kad je hladno 80% sam oke.. i kad bi usao iz hladog u vrece isto bi pocrveneo odma.. i kad mi neko kaze sto si pocrveneo ja se jos vise zacrvenim.. svako vece koristim lasion za ciscennje, al to je da ne bi imao bubuljice i akne..
:)
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Verovatno imas rozaceu, treba da ides kod dermatologa. Najverovatnije ces dobiti metronidazol gel, ali u svakom slucaju obrati se doktoru.

Do tada, treba da pazis sta radis svom licu. Umivaj se samo nekim PH neutralnim sapunom (eucerin, seba med, ili merimin deciji sapun), nemoj trljati lice peskirom nakon umivanja, nego samo tapkaj dok se ne isushi, i koristi pantenol krem-gel posle umivanja. (ovo, naravno nije terapija, nego savet iz mog licnog iskustva sa crvenilom, kako da umanjis tegobe.)
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

I jos jedna stvar: obavezno prestani da koristis taj losion. Nisi naveo koji je, ali ako je protiv akni, moguce je da sadrzi salicilnu kiselinu koja samo pogorsava rozaceu. Takodje je moguce da sadrzi alkohol koji iritira kozu lica, a ti moras da koristis kozmetiku koja je blaga bas da bi sprecio iritacije.

Ja sam imala identicne simptome kao ti, i koristila sam Eucerin liniju za masnu kozu (koja sadrzi salicilnu kiselinu), i klindamicin losion, i doktorka mi je sve odmah ukinula kada se ispostavilo da imam rozaceu.
miroslav89
Novi član
Novi član

Post od miroslav89 »

axa.. koristim losion anti akne od vitaskina i ne sadrzi alkohol to znam da utice na crvenilo. Ali sta je to "rozaceu" i kad si saznala da imas to jel si se izlecila i do koje mere, i posle koliko ?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

Rozacea je, kako je meni objasnila doktorka, genetski predodredjena i ne moze da se izleci, moze da udje u remisiju pa da nemas simptome.

Ja sam oduvek imala ta crvenila, ali nekad u manjoj, nekad u vecoj meri. Proteklih par godina se skroz povuklo, ali sam letos uzasno izgorela u licu (inace, toplota je number 1 okidac za pojavu rozacee). Kad sam se vratila sa mora, imala sam non-stop crvenilo na obrazima, a na ostatku lica se javljalo kada se umijem, namazem lice, kada predjem iz jedne prostorije u drugu, kada se kupam, kada se nesto malo uzrujam, kada brzo pricam, neke totalno nerealne situacije.

Sve u svemu, odem kod doktora, dobijem metronidazol gel, i posle mesec dana se vec znacajno smirilo. Evo sad ima dva meseca od kako ga koristim, i crvenila vise nema.

Sad, sve to ne mora da znaci da i ti imas rozaceu, ali svakako treba da proveris sa strucnom osobom, jer to moze da se iskomplikuje, posto bolest ima nekoliko stadijuma, i posebno moze da bude nezgodna kod muskaraca. Procitaj uostalom na netu, evo jedan sajt:

http://www.rosacea.org/
miroslav89
Novi član
Novi član

Post od miroslav89 »

a sa koliko godina ti je pocelo spadati to samo od sebe..?
idem ja u naprednih 2-3 dana kod doktora pa cu napisati ovde sta bude u
pitanju.. i zanima me kazes koristis dva meseca i crvenila vise nema,
znaci ovako je lice normalne boje ali jel moze da se opet uzbruji kao
sto si nabrojala gore, kad se kupas, promena temperature, kad pricas brzo
i slicno.. ili nema ni tada?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

Ne secam se tacno kada je nestalo, ali mislim da sam imala 24-25. Mislim da mi se ne bi ni vracalo da nisam letos krvnichki izgorela, ko zna...
Od kako koristim metronidazol, lice mi je sasvim normalne boje, i ne crvenim u svim mogucim prilikama. Zacrveni se kad namazem neku kremu na lice pa utrljam, ali nestane za 15 minuta. Sve u svemu, zadovoljna sam rezultatima.

Opet, nemam pojma, mozda ti i nemas rozaceu, mozda j eneka druga stvar u pitanju, to ce ti najbolje reci doktor.
miroslav89
Novi član
Novi član

Post od miroslav89 »

kupio sam nesto zove se rekao bih da je marka gorpoderm, isto je gel, kaze da nemaju 100% cist metronidazol gel pise pozadi sastav metronidazol....0.75g putvis consevanse....0.10g hidrosolubilna podloga do 100g .. dal da prodam sa tim.. ?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

pa najbolje bi bilo da se ne lecis sam jer ne mora da znaci da imas rozaceu, ali ako si bas zapeo da eksperimentises, sta da ti kayem - probaj, ti ces sigurno to uraditi sta god ja rekla.

a zasto ne bi otisao kod doktora? mozda ti je potreban jos neki preparat uz to. ja konkretno koristim 3 kreme. od toga su 2 za rozaceu a 1 za akne.
Odgovori