Posvećeno svima koji imaju problem sa opadanjem kose
Potičem iz porodice u kojoj su svi ćelavi - otac, stričevi, dalji stričevi, pa čak i oni koji su se priženili u moju familiju... Ne tako mali broj ženskih ćlanova familije imao je takođe problema sa opadanjem kose. Stariji brat je počeo da gubi kosu sa 18 godina i bio je potpuno ćelav sa 24 godine. Pokušavao je sve što je mogao da sazna u ono vreme (šezdesete godine prošlog veka), ali bez rezultata. Meni je kosa počela da opada sa 18 godina, ali mi se zadržala, uz dosta intenzivno opadanje, do 23 godine, kada sam otišao u armiju. Dok sam služio na Brionima, rešio sam da oprobam "lek" u vidu brijanja glave. U mesecima koji su sledili koristio sam losion Birkin, iz kolekcije "Dr Drale". Svako veče sam utrljavao losion u kosu. Jedna bočica mi je potrajala oko 3 meseca, posle čega nisam ponovio tretman. Kosu sam u tom periodu prao potpuno hladnom vodom, na slavini u praonici, jer je kupanje u toploj vodi bilo predviđeno samo jednom nedeljno. Po povratku sa odsluženja vojnog roka (1977.), nastavio sam da perem kosu u hladnoj vodi, uz kraće prekide, što i danas radim. Sada imam 61 godinu i još uvek sasvim dobru kosu. Verujem da je masaža u toku ona tri meseca, zajedno sa pranjem u hladnoj vodi, doprinela poboljšanju cirkulacije krvi kroz kožu glave, a priroda je odradila ostalo.
Pozdrav svima!
Kako sam sačuvao kosu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai
Re: Kako sam sačuvao kosu
Evo da se pridruzim temi.Ja sam zena, ali pre dve godine primetila sam da mi kosa nenormalno opada.Inace redovno idem kod frizera i tamo negujem kosu.Prvo sam prestala da se farbam,pocela sam da utrljavam u kozu i kosu Brahmi amla ulje(indija),to se ostavi preko noci ako je moguce,a zatim samo pranje kose i susenje fenom bez cetki.Sampon je Sahul (Indija),a regenerator je biljni Martis(Slovenija). Posle godinu dana kosa se potpuno oporavila ali ja se idalje drzim svog ulja i sampona icelu ovu godinu i nastavljam dalje.
Opasnije je svako sveznanje od svakog neznanja.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm
Re: Kako sam sačuvao kosu
Meni je kosa počela opadati tokom jednog stresnog perioda i to sve u pramenovima. Počela sam i da sedim tad. Po preporuci drugarice sam počela piti BIO konopljino ulje. Opadanje se drastično smanjilo
Takođe sam ga koristila zbog akni i promena na koži, mazala sam kritična mesta.
Meni je mnogo pomoglo i preporučujem ga svima. Ja sam ga nastavila piti preventivno.

Meni je mnogo pomoglo i preporučujem ga svima. Ja sam ga nastavila piti preventivno.