Kako se resiti bubuljica?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Kako se resiti bubuljica?
imam 16 godina i vec odavno me muce bubuljice i akne.Nisam isla kod dermatologa niti kod bilo kakvog strucnjaka sama sam pokusavala nesto (krenuvsi od losiona,gelova pa i kamilice) ali nista nije bas toliko pomoglo.Pa bi vas zamolila ako imate neki lijek ili recept kako da se rijesim ovih odvratnih bubuljica koje me stvaaarnooo muce molim vas javite mi 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo ima jedan super recept star 6 000 000 000 godina, a to je- voda, ma salim se, nije star toliko ali otprilike 6000 godina a to je glina. Nju mozes kupiti u apoteci, mozes se umivati njom, tako sto ces je mesati u casici sa malo vode tako da postane poluzamucena ili praviti maske tako sto ces celo lice mazati i ostaviti da se osusi pa oprati. Za dve nedelje imaces 95 % manje bubuljica, a ako nastavis mozda 99,99%. Onaj mali 0,01% mozes postici samo uz promenu nacina ishrane, vise voca, povrca i vitamina, manje mesa i belog hleba.
Ako te bas zanima vise detalja mozes me pitati preko poruka. Pozdrav
Ako te bas zanima vise detalja mozes me pitati preko poruka. Pozdrav
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Akne
Prvo treba da znamo koji je oblik akni. Imas li na licu gnojanice, mitesere ili kombinaciju. Kad to saznamo, mozemo da idemo dalje.
-
- Saradnik
Bubuljice
Slazem se sa upotrebom gline u nekim slucajevima. Medjutim, ona moze, kao jak adsorbens i adstrigens, da odmasti i isusi kozu, pa cak i masnu, pa eto problema na problem! Posle je vrlo tesko leciti i negovati masnu, aknoznu, a dehidriranu kozu!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Da glina dehidrira kozu, treba paziti, ne vise od jedne-dve maske nedeljno!
Ali potpuno je bezbedno, ako se sa glinom ne pravi maska, vec ako se mesa sa vodom tako da bude blago zamucena ( i dalje prozirna) i sa njome umiva. Moze se umivati i deset puta dnevno. Ona ce i tako pokazati sva svoja korisna dejstva i zautavice akne i smanjice mscenje.
Pozdrav
Ali potpuno je bezbedno, ako se sa glinom ne pravi maska, vec ako se mesa sa vodom tako da bude blago zamucena ( i dalje prozirna) i sa njome umiva. Moze se umivati i deset puta dnevno. Ona ce i tako pokazati sva svoja korisna dejstva i zautavice akne i smanjice mscenje.
Pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
Postoji maska čajnog drveta u programu NaturaBel koji proizvode
BeoLab laboratorije i znam da se ranije ista mogla naći u svim prodavnicama Gorice i u bolje snadbevenim apotekama.Koristi se oko
1 nedeljno i prija koži koja je masna i sa mitiserima i dr.U kompletu
se dobija smeša i štapić za mešanje kao i uputstvo,a cena je veoma niska
čak mislim možda negde oko 100din.
Ipak ne treba očekivati ništa preterano od ovog odnosno neće izlečiti akne,ali provereno je da neće pogoršati stanje.Lično sam ovo koristio
određeno vreme,ali ipak preporučujem da se ovo koristi kada koža nije
isušena drugim terapijama.
BeoLab laboratorije i znam da se ranije ista mogla naći u svim prodavnicama Gorice i u bolje snadbevenim apotekama.Koristi se oko
1 nedeljno i prija koži koja je masna i sa mitiserima i dr.U kompletu
se dobija smeša i štapić za mešanje kao i uputstvo,a cena je veoma niska
čak mislim možda negde oko 100din.
Ipak ne treba očekivati ništa preterano od ovog odnosno neće izlečiti akne,ali provereno je da neće pogoršati stanje.Lično sam ovo koristio
određeno vreme,ali ipak preporučujem da se ovo koristi kada koža nije
isušena drugim terapijama.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Cajno drvo deluje kao prirodni bezoil peroxyd pa deluje i na primarne i na sekundarne akne, ponekad medjutim iritira kozu pa je potrebno da se koza vlazi nekom dobrom hidrantnom kremom. Zaista je najbolje da ako mozete cak i putem mobilnog aparata napravite fotografiju vasih akni i posaljete na mail, pa bismo na osnovu klinicke slike mogli preciznije da vam damo savet. Da li je cajno drvce ili nesto drugo efikasnije u vasem slucaju
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Akne
Dodjite 22.2.05. na besplatan pregled. Pregled zakazite telefonom, 557-553.
-
- Saradnik
Bubuljice i masna koza
Koliko imate godina i cime negujete/lecite kozu?
(SAPUNICA NA LICU. -NIKAKO!!!)
Da voda jeste najbolje resenje, postoji i nacin na koji se koristi, a to je: Kada god se nadjete u ispred nekog izvora vode odvojite minut dva za idealnu kozu bez bubuljica ovako:
1: Operite ruke sapunom i isperite ih vodom
2: Vlaznim rukama bez masnoce(cija se odsutnost moze utvrditi trljanjem i stiskanjem dlanova) i bez sapunice umiti lice
-nakon cega su vam ruke natalozene mastima sa lica-!
2: Vlaznim rukama bez masnoce(cija se odsutnost moze utvrditi trljanjem i stiskanjem dlanova) i bez sapunice umiti lice
-sada su vam ruke opet natalozene mastima sa lica-!(mnogo manje)
...
Fokusirajte se na delove lica koji vam stvaraju najvise problema.
Najkoncetrovanija masnoca se nalazi na delu lica levo i desno od nozdrva ka krajevima usana tako da i tu obratite paznju.
U zavisnosti od zasicenosti lica mascu ponoviti onoliko puta koliko je potrebno do onog trenutka kada osetite da su vam ruke bezmasne nakon umivanja
Lice se svakodnevnim naporima masti i prlja tako da nikakve kreme losioni ulja krpice... ne mogu da rese problem kao ova metoda
p.s.naravno ni ovo nije trajno resenje ali cete imati cisto lice dok se budete pridrzavali gore navedenog.
A, da. : Bubuljice bi trebalo da nestanu posle nedelju dana
i 
Da voda jeste najbolje resenje, postoji i nacin na koji se koristi, a to je: Kada god se nadjete u ispred nekog izvora vode odvojite minut dva za idealnu kozu bez bubuljica ovako:
-nakon cega su vam ruke natalozene mastima sa lica-!
-sada su vam ruke opet natalozene mastima sa lica-!(mnogo manje)
...
Fokusirajte se na delove lica koji vam stvaraju najvise problema.
Najkoncetrovanija masnoca se nalazi na delu lica levo i desno od nozdrva ka krajevima usana tako da i tu obratite paznju.
U zavisnosti od zasicenosti lica mascu ponoviti onoliko puta koliko je potrebno do onog trenutka kada osetite da su vam ruke bezmasne nakon umivanja
Lice se svakodnevnim naporima masti i prlja tako da nikakve kreme losioni ulja krpice... ne mogu da rese problem kao ova metoda
p.s.naravno ni ovo nije trajno resenje ali cete imati cisto lice dok se budete pridrzavali gore navedenog.
A, da. : Bubuljice bi trebalo da nestanu posle nedelju dana