Imate li neka iskustva sa ovim preparatom ?
U kojoj meri je delotvoran ?
Podlegla sam reklamama i kupila ga, pokusala sam u sastavu ovog losiona da pronadjem neki sastojak koji bi mogao da ima dejstvo kakvo mu se pripisuje, ali osim soje mi nista drugo nije bilo 'sumnjivo'.
Imate li ideju po kom principu bi mogao da deluje i da li mozda moze da ima i neka nezeljena dejstva...
Johnson's losion za sporiji rast dlaka
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Bice zanimljivo ovo prepisivanje
Aqua
Glycerin
Ethylhexyl Isononanoate
Cetearyl Alcochol
Glycine Soja
Propylene Glycol Isoceteth-3 Acetate
Dimethicone
Panthenol
Tocopheryl Acetate
Polysorbate 60
Cyclopentasiloxane
Polyacrylamide
Stearic Acid
Palmitic Acid
C13-14 Isoparaffin
Laureth-7
Dimethicone Copolyol
Glyceryl Laurate
Benzyl Alcohol
Panthenyl Ethyl Ether
Butylene Glycol
Iodopropynyl Butylcarbamate
DMDM Hydantoin
BTH
Phenoxyethanol
Methylparaben
Ethylparaben
Propylparaben
Butylparaben
Tetrasodium EDTA
Parfum
uspela...
Jedino sto mi pada na pamet to je pozitivno dejstvo soje na usporen rast dlacica, jer sam negde citala da soja ima estrogena dejstva. Vidim da ima i pantenola i glicerina i vitamina E sto verovatno doprinosi nezi koze...
Svakako bi bilo divno da makar malo deluje na nas dlakave

Aqua
Glycerin
Ethylhexyl Isononanoate
Cetearyl Alcochol
Glycine Soja
Propylene Glycol Isoceteth-3 Acetate
Dimethicone
Panthenol
Tocopheryl Acetate
Polysorbate 60
Cyclopentasiloxane
Polyacrylamide
Stearic Acid
Palmitic Acid
C13-14 Isoparaffin
Laureth-7
Dimethicone Copolyol
Glyceryl Laurate
Benzyl Alcohol
Panthenyl Ethyl Ether
Butylene Glycol
Iodopropynyl Butylcarbamate
DMDM Hydantoin
BTH
Phenoxyethanol
Methylparaben
Ethylparaben
Propylparaben
Butylparaben
Tetrasodium EDTA
Parfum

Jedino sto mi pada na pamet to je pozitivno dejstvo soje na usporen rast dlacica, jer sam negde citala da soja ima estrogena dejstva. Vidim da ima i pantenola i glicerina i vitamina E sto verovatno doprinosi nezi koze...
Svakako bi bilo divno da makar malo deluje na nas dlakave

Moje misljenje je da su takvi preparati beskorisni.
Skroz mi je nelogicno da postoji preparat koji kosta 200-300 dinara i koji ce usporiti rast dlaka a vremenom cak dovesti i do njihovog nestanka. Da je tako nesto moguce zar bi uopste postojali npr. laseri koji se koriste u tu svrhu i ciji tretmani su daleko, daleko skuplji.
Ja bih volela da gresim, ali...
Pozdrav
Skroz mi je nelogicno da postoji preparat koji kosta 200-300 dinara i koji ce usporiti rast dlaka a vremenom cak dovesti i do njihovog nestanka. Da je tako nesto moguce zar bi uopste postojali npr. laseri koji se koriste u tu svrhu i ciji tretmani su daleko, daleko skuplji.
Ja bih volela da gresim, ali...
Pozdrav
Nisam znala da ovaj Johnson-ov losion ima takvo dejstvo...i ne verujem da ga ima...ali bih bila zadovoljna da iole uspori rast dlaka ili da ih ucini tanjim, slabijim...Skroz mi je nelogicno da postoji preparat koji kosta 200-300 dinara i koji ce usporiti rast dlaka a vremenom cak dovesti i do njihovog nestanka.

Zapravo, bila bih zadovoljna da se pokaze bilo kakvo pozitivno dejstvo...

Ja spadam u onu grupu koja moze samo da sanja o laseru. Veruj mi da bih bila presrecna kada bi postojao preparat koji je svima pristupacan i koji ima pomenuto dejstvo jer ja ne samo da zavisim od depilacije vec i od losiona i preparata koji se koriste nakon depilacije jer imam veliki problem sa upalama korena dlake tako da sanjam i to da vidim svoje noge bez crvenih bubuljica od uraslih dlaka.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koje preparate koristis nakon depilacije? Jel pomazu? Imam isti problem.Lela5 napisao:Ja spadam u onu grupu koja moze samo da sanja o laseru. Veruj mi da bih bila presrecna kada bi postojao preparat koji je svima pristupacan i koji ima pomenuto dejstvo jer ja ne samo da zavisim od depilacije vec i od losiona i preparata koji se koriste nakon depilacije jer imam veliki problem sa upalama korena dlake tako da sanjam i to da vidim svoje noge bez crvenih bubuljica od uraslih dlaka.
Pozdrav

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
postojao je preparat Hair free iz Australije koji je po deklaraciji dovodio do gubitka dlaka pod uslovom da se svakodnevno mazao godinu dana. Upoznala sam dve osobe koje su uspele da ispostuju uputstvo jedna je bila bez dlaka a druga sa dlakama kao i pre. Mozda je ipak u pitanju i genetika. Hair free je delovao na bazi koncentrovanih minerala kao iz mrtvog mora koji su ometali jednu fazu ciklusa rasta dlake.
Iz sastava Johnson-ovog preparata se ne vidi nista slicno. Mozda bi bilo dobro da izdvojimo supstance za koje znamo sta su i da ostavimo samo one za koje ne znamo pa da ih procesljamo kroz medline najvecu medicinsku bazu podataka mora da je bar neko do sada ispitivao supstance koje usporavaju rast dlake. To ce biti naporan posao ali moze se i isplatiti.
Iz sastava Johnson-ovog preparata se ne vidi nista slicno. Mozda bi bilo dobro da izdvojimo supstance za koje znamo sta su i da ostavimo samo one za koje ne znamo pa da ih procesljamo kroz medline najvecu medicinsku bazu podataka mora da je bar neko do sada ispitivao supstance koje usporavaju rast dlake. To ce biti naporan posao ali moze se i isplatiti.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.