Sta moze da bude uzrocnik suve koze na dlanovima i nadlanicama? Koristila sam razlicite kreme, ali se konstantno pojavljuje isti problem: zategnutost koze, crvenilo, perutanje posebno jako na prevojima izmedju prstiju i jako neprijatan svrab.Problem se javlja bez obzira na godisnje doba.
Molim za savet: sapun, krema, preparat koji mogu da koristim.
Zbog prirode posla, primorana da detaljno perem ruke svakih 15-20 minuta. Moje kolege se takodje zale na suvu kozu, ali nemaju tako izrazen problem. Uglavnom im je dovoljno mazanje kremom za ruke 2-3 puta dnevno.
Unapred hvala.
Dasa.
izuzetno suva koza ruku
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pitanje je da li se radi o iritantnom ili mozda alergijskom kontaktnom dermatitisu. Iritantni se resava kremama za negu i barijernim kremama kao i rukavicama za ekceme a alergijski se kao i sve alergije lece tako da se identifikuje alergen odredjenim testovima i izbegava kontakt. Od kremova za negu mozda treba poceti sa Prim kremom ili Neven kremom ili Atopic 5% kremom . Pokusajte da nabavite u sanafarmu 3441309, i mozedte kombinovati sa barier kremom. Od sapuna je prilicno O.K. sebamed zeleni sapun
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Suva koza ruku
Ima niz preparata koji mogu da poboljsaju barijernu funkciju koze ruku. Javite se ako u medjuvremenu niste resili problem.