Ispucale pete
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Ispucale pete
Mojoj babi ucaju pete i uzasno je boli i ide joj krv. da li postoji nesto sto moze da maze?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
da li ima promene i na sakama i da li ima promene na obe pete ima li promene i na laktovima i da li se vec necim lecila. da li su i nokti na nogama izmenjeni. Mozda se radi o gljivicnom obolenju, o psorijazi o ekcemu ili o klimakjtericnoj keratodermiji. Terapija je razlicita zavisno o cemu je rec.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 5:28 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Vazelin 90g
Salicilna kiselina 10g
malo parafinskog ulja
Krem koji ce vam napraviti u svakoj apoteci koja se bavi magistralom,
odlican je jer delije keratoliticki, posebno za ispucale pete gde ne bi trebalo da se radi pedikir.
Najbolji efekat je postize ako nakon nanosenja kreme upakujete noge u kesu.
Cak i ako redovno radite pedikir, slobodno mazite ovu kremu, videcete da necete morati tako cesto da ga radite.
Pozdrav.
Salicilna kiselina 10g
malo parafinskog ulja
Krem koji ce vam napraviti u svakoj apoteci koja se bavi magistralom,
odlican je jer delije keratoliticki, posebno za ispucale pete gde ne bi trebalo da se radi pedikir.
Najbolji efekat je postize ako nakon nanosenja kreme upakujete noge u kesu.
Cak i ako redovno radite pedikir, slobodno mazite ovu kremu, videcete da necete morati tako cesto da ga radite.
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 3:36 pm
Re: Ispucale pete
Pozdrav,
više meseci imam problema sa ispucalom petom. Da napomenem, problem mi se javio zbog toga što mi se djon od jedne cipele pokidao i napravio nekoliko rupa u toj peti, koje tada nisu krvarile, nego je samo koža bila oštećena. Pošto sam mislio da će proći samo od sebe neko vreme se nisam obraćao doktoru, a nakon sto sam video da ne prolazi otisao sam kod doktora koji mi je prepisao Fucidine kremu. Nakon sto to nije davalo efekta, preporučio mi je običnu hidratantnu kremu kako bi se koža hidrirala. Od tada je prošlo već više od mesec dana, a ja i dalje ne vidim nikakvo poboljšanje,a čak je u poslednje vreme počelo pomalo i da krvari. U nastavku vam šaljem sliku, kako biste detaljnije mogli da vidite u čemu je problem.
Unapred zahvalan!

više meseci imam problema sa ispucalom petom. Da napomenem, problem mi se javio zbog toga što mi se djon od jedne cipele pokidao i napravio nekoliko rupa u toj peti, koje tada nisu krvarile, nego je samo koža bila oštećena. Pošto sam mislio da će proći samo od sebe neko vreme se nisam obraćao doktoru, a nakon sto sam video da ne prolazi otisao sam kod doktora koji mi je prepisao Fucidine kremu. Nakon sto to nije davalo efekta, preporučio mi je običnu hidratantnu kremu kako bi se koža hidrirala. Od tada je prošlo već više od mesec dana, a ja i dalje ne vidim nikakvo poboljšanje,a čak je u poslednje vreme počelo pomalo i da krvari. U nastavku vam šaljem sliku, kako biste detaljnije mogli da vidite u čemu je problem.
Unapred zahvalan!

Re: Ispucale pete
Preparati sa salicilnom kiselinom se ne smeju koristiti kada postoji krvarenje!!!!
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd