Iskustvo sa NIRELOM

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Darko80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 8:06 pm

Iskustvo sa NIRELOM

Post od Darko80 »

Znaci Imamo sam perut nekih 10-tak godina mozda i vise i lecio se svakojakim sanponima ne mogu ni da ih nabrojim. Onda sam ovde na forumu saznao za NIREL i probao ga i perut je nestala. Ali bukvalno. Znaci bio sam i kod lekara dijagnostikovan mi je Seboreicni Dermatitis i dali su mi svasta da mazem ali nista do NIREL-a nije pomoglo jer mi se uvek veoma brzo vracala perut.

Problem je sledeci. uvek sam imao Normalnu kosu (znaci svih ovih godina do nirela, pod normalnom mislim ni suvu ni masnu) pa kosu nisam morao da perem ni po par dana, medjutim NIREL kao da je promenio nesto u kozi (zbog cega mi je verovatno i nestala perut) i kosa mi je postala EXTREMNO MASNA.

Znaci evo proslo je mozda i godinu dana od kako ne koristim NIREL. Sada kosu perem sa VICHY-jem protiv peruti za masnu kosu, ali kosa mi je i dalje extremno masna. Znaci dva dana prodje i kosa je masna i sjaji se i vec moram da je perem.

Interesuje me sledece. Sta je to moglo da se desi da mi kosa posle NIREL-a postane Masna i da evo iako ga vise ne koristim i dalje bude toliko masna? Moze li se ista uraditi da vise ne bude masna ili ce to vremenom (mada ne znam koliko treba vremena kad vec kazem godinu dana ne koristim NIREL) da se vrati u Normalu? Sta da koristim da se resim masne kose?

Cisto jos da pomenem lecim se vec par godina istovremeno i od opadanja kose Pilovitom (minoxidil). Svaka pomoc ili savet bi dobrodosla.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

I meni je ta dijagnoza ista bila, ali za razliku od tebe meni se ni od Nirela ni od Mycoseba, ni od Vichy-ja (upravo ga koristim) onaj Dercos nije povukla perut trajno. Dok koristim dobro je, kad prestanem opet se pojavi. Jedino mi je pomogao jedan grcki sampon Selsun ali njega sad nigde ne mogu da nadjem. Ima ga samo u Grckoj.

Koliko si dugo koristio Nirel? Sad mi dodje opet da kupim. :lol:
Ja ne znam da su ti medicinski samponi za tako cestu upotrebu. Ipak su oni jaki.

A to sto ti je kosa masna ne verujem da je samo do sampona nego zavisi od koze glave. Mozda si pod stresom ili nervozan a mislim da i nacin ishrane utice na to.
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
Darko80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 8:06 pm

Post od Darko80 »

Pa znas da je sve to relativno. Sta nekome pomogne ne znaci da ce i drugome. Ja sam imao takvu perut i kao sto rekoh nijedan sampon nije pomagao. Ja bih oprao kosu i cim bi se osusila pojavljivala bi mi se perut. Znaci ni jedan dan ne bi izdrzala. E sad nirel mi je otklonio perut barem da nekoliko dana se ne pojavljuje. Moram reci to nisam pomenuo da vise od godinu dana nisam prao kosu obicnim samponom tako da ni ne znam dal bi se vratila perut vec je perem vichy-jem trenutno.

Sto se tice masne kose rekao sam da pre nirela ja NIKAD nisam imao MASNU KOSU. mogao sam i po nedelju dana da je ne perem (sto nisam radio jer sam je prao zbog peruti) ali mi se uopste nije mastila. Ni koza mi nije bila Masna. Sad mi je posle nirela i koza postala masna jer pored kose i celo mi se masti. Verovatno je Nirel izazvao pojacanu masnocu koja je i uklonila perut tako da sad imam taj problem MASNE KOSE.

Nirel sam koristio oko 6 meseci. Kazem ti ja koristim te medicinske sampone vec dugo dugo......Micoseb koji spominjes mi nista NIJE POMOGAO ALI NISTA. Selsun mislim da ima da se kupi ali samo blue. Onaj orange su valjda povukli. Verovatno nije bio bas dobar.

Ne znam stvarno sta da ti kazem probaj ponovo Nirel da koristis dva puta nedeljno barem mesec dana ako ti ne ukloni perut nemoj vise da ga koristis jer meni je pomogao vec posle prve dve nedelje.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

moj dr je meni za perut dao Salsun Blue shampon, ima ga samo u apotekama, oko 800 din koshta, dva puta mesechno njime da perem, i 2 puta mesechno neki koji mi je on smuckao a ostalim danima mi je rekao samo Lorealov shampon u srebrnom pakovanju!

:)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Darko80 napisao:

Selsun mislim da ima da se kupi ali samo blue. Onaj orange su valjda povukli. Verovatno nije bio bas dobar.
Ne radi se o tome da nije bas dobar nego da ima status leka u Grckoj i izdaje se samo na recept, pa kao takvog Srbija nema prava da ga uveze. Sredinom devedesetih kad su ga meni donosili iz Grcke, on je bio u slobodnoj prodaji. Taj narandzasti je mnogo efikasniji jer ima 2.5 % selenijum-sulfida, a plavi samo 1%.
Zaboravila sam da pomenem i T-gel Neutrogena. I njega sam pretprosle godine koristila i nista.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Mala ispravka. U Srbiji je registrovan kao lek, a u Grckoj i dalje ima u svakoj apoteci po ceni od 7 eura. :lol:
Odgovori