Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
imam 31 god. i nekoliko vecih i dosta manjih oziljaka od bubuljica koje sam imao 10ak god. Sada mi se lice "smirilo" /tu i tamo iyadje po neka bubuljica/ medjutim, imam jako masnu kozu, posebno T zona i problem sa komedonima.
ranijesam cuo za vocne kiseline, pa pretrazujuci net dodjoh do ovog foruma, na kome sam cuo za Dr.Wolff kremu sa vocnim kiselinama i istu odmah nabavio. Stavljam je dva puta dnevno, uvece, nakon umivanja sa NIVEA gelom za umivanje i jednom preko dana.
Danas je treci ili cetrvrti dan i primjetio sam crveniju kozu lica nego inace i blago perutanje. Razumijem da je to zbog kiselina, nno, sada bi trebalo tretirati to crvenilo koje prilicno ruzno izgleda.
pronasao sam da se iritirana koza moze mazati pantenolom ako je tako u kom "obliku" rastvor, gel, emulzija, pjena... ili imate neko bolje rjesenje?
hvala vam sjajni ste!
UPOMOC!
proslo je pet dana i lice je josh crvenije i cini mi se cak narandzasto..
tek danas sam namazao sa obicnom hidratantnom kremom AFrodita sa bademovim uljem
cekam da mi predlozite nesto, dragana, makki, aleksa... jeste tu?
recite da idem trceci u apoteku
da napomenem da sam poceo da treniram i jako se znojim pa mozda to dodano pogorsava stanje..??
da 10 % pise na kutiji , ostalo je sve na njemackom.
mazem hidratantnom kremom , a Dr.Wolff stavljam samo uvece, danas je malo bolje ali koza je zategnuta i peruita se, samo se crvenilo smanjilo.
treba mi savjet za dobru hidr, kremu protiv crvenila i zastitu od sunca.
nadam se da ce nko pomoci
Avene ima dobru kremu sa SPF25.Ali svejedno ne mozes se leciti sam ili na forumu.Zar je toliki problem otici kod dermatologa?!
Dalje koncentracija od 10% je previse mala da bi se video ozbiljniji efekat na ozijke.
Mozes slobodno da probas jednu lepu, laganu kremu sa pantenolom, za smirivanje iritacija i regeneraciju, pantenol je u pitanju, ali je formulacija krem gel. Zove se pantenol krem gel, ima ga u apotekama, i proizvodi ga Crystal derma laboratorija, mnogo ga bolje podnosi masna koza nego da je pantenol mast ili krema.
I obavezno koristi preparate za zastitu od Sunca, ukoliko koristis neki preparat sa kiselinama, jer ce ti u protivnom lice biti crveno. I treba da trazis oil free varijantu, da ti ne bi mastila kozu.
to su neke kreme koje se najvise pominju na forumu, za hidrataciju i iritiranu kozu.
Za sada ne mogu na neku agresivniju metodu, planiram sl. zime MURADove tretmane, a ova krema mi treba radi sebo regulacije, jer imam jako masnu kozu sklonu mitiserima.
Normaderm,odlicna krema,ali nije za iritiranu kozu,vec za manje nepravilnosti(mitiseri i bubuljice).Avene i uriage imaju odlicne proizvode za iritiranu kozu.
sinoc mi je izasla podkozna bubuljica!!
takve nisam imao godinama...to su one od kojih ostaju fleke i oziljci a sve ovo sam krenuo bash da bih se izborio sa time!
ne znam sta da radim, sigurno je reakcija na ove kiseline.
Lice mi se manje masti i cini mi se da je krema dobra u tom dijelu ali ovo.. nije mi jasno !?
sinoc sam bio ocajan, taman sam pomislio da sam na putu da rijesim problem djelimicno...
sto mislite da li smijem nastaviti sa vocnim kiselinama?
da nije u pitanju terapija KLIN SE KLINOM IZBIJA
razocaran sam potpuno
nadam se da ce se javiti neko ko ima iskustva sa ovim