imam 15 godina i strasne problema sa aknama:(help

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
MalaMajaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2008 12:04 am

imam 15 godina i strasne problema sa aknama:(help

Post od MalaMajaaa »

E pa ovako ,akne su mi se pojavile kada sam imala 10-11 godina(acne svih mogucih vrsta i oblika...).govore mi kako ce proci sa godina ali me je sve to jako pocelo da smara!!!!Isla sam neko vreme u koto dermu ,u pocetku je bilo poboljsanja ali se kasnije sve opet vratilo na staro....neki moji su mi rekli da idem na vojno medicinski centar gde rade sa tecnim azotom i daju ti neke tablete da pijes.....a neki su mi rekli da idem u divu u ns pa tamo da pokusam sa laserom...sad vise nzm sta da radim i gde da idem...ja sam inace iz indjije....unapred hvala:))
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kakva kotoderma i sranja kad moram tako da kazem!

Uzimanje para i mlacenje prazne slame!

Obrati se pravom dermatologu!

Uz uput iz tvog doma zdravlja se javi nekome od dermatologa u institut za kozne i venerichne bolesti u beogradu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Najbolje ti je da nadjes dobrog dermatologa,npr VMA ili Insitut,jer sve ostalo je privremeno,tretmani,kozmeticari,sve to kratko traje....Znam i jednu doktorku sa Vma,radi privatno u Sapcu,a mozda radi i u Bgu,mogu da proverim ako zelis kod nje,ja idem kod nje sada.Pozz
Bodzi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 07, 2008 7:15 pm

Post od Bodzi »

Hallo Majo,ol da ti pomognem...?
Zivot je kurva...

Ali ja sam makro
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

draga majo,
pretpostavljam da ti se ovo nece dopasti, ali mislim da bi trebalo da odes i kod dermatologa i kod ginekologa. ja sam pokusavala da lecim akne raznim kremicama i nista nisam postizala dok me dermatolog nije poslao kod ginekologa, gde su mi na ultrazvuku ustanovili policisticne jajnike, koji su povezani sa nastankom akni. ako je to slucaj sa tobom (a sasvim je verovatno da jeste jer imas ozbiljne probleme sa aknama), ginekolog ce ti prepisati tablete od kojih ce ti se lice skroz smiriti za svega nekoliko meseci.
ako ne zelis da pijes tablete, ili ti je neprijatno da ides kod ginekologa, obavezno se obrati dermatologu (ides kod svog lekara opste prakse u domu zdravlja i trazis uput, ili mozes u neku privatnu kliniku, gde je samo potrebno da okrenes telefon i zakazes). sama neces postici nikakve rezultate, jer terapija mora da bude odredjena prema tvojim potrebama, i to moze da uradi samo doktor.
pozdrav!
macka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 1:04 pm

Post od macka »

probaj sa klindamicinom od 2%
samo pozitivno!!!
/me
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:35 pm

Post od /me »

ewo iskreno da ti kazem od dermatologa nema wajde...nista oni neznaju...sama sebi si najbolji doktor...eksperimentisi malo sa hranom i raznim proizwodima protiw akni...srecno
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

/me napisao:ewo iskreno da ti kazem od dermatologa nema wajde...nista oni neznaju...sama sebi si najbolji doktor...eksperimentisi malo sa hranom i raznim proizwodima protiw akni...srecno
nemoj da se shalish i da sama upotrebljavas svasta. idi kod doktora, oni sigurno znaju bolje od tebe da ti prepisu terapiju koja je primerena tvojim problemima. ako bas neces kod doktora, mozes da koristis neki klindamicin ili eritromicin, ali to su zastarele terapije, a i ne daju rezultate na duge staze, i ako imas ozbiljnije probleme.
Colask8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm

Post od Colask8 »

Da ne otvaram novu temu, ovde cu napisati svoj problem, bubuljice na licu nemam toliko, nadje se mozda po jedna i uz pomoc afroditine kreme sa kamilicom, ona se isusi, ali problem je sa ledjima koliko god se cesto tusirao, mazao neku tecnu glinu koja uzasno smrdi na gumu, i radio pilinge tela, meni se uopste ne skidaju bubuljice, i desava se da neka bubuljica poraste toliko da ne mogu da lezim na ledjima koliko je bolno, mada se to retko desava, ali me ponekad zasvrbi, i uglavnom su sitne osim kada se mnogo upale.
Odgovori