holinergicna urtikarija
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
holinergicna urtikarija
E ovako, vec 4-5 godina mi se javlja urtikarija-koprivnjaca po celom telu prilikom neke fizicke aktivnosti, trcanja,vezbanja, izlaganja suncu itd.. bio sam kod dermatologa na pregled.. i on mi je prepisao antidepresiv seroxat 2 tab. na dan, i ataranx 25 mg 2 na dan.. ali nista nije pomoglo, pa sam digao ruke od lekova.. i rekao mi je da ima neke veze to sa nervima i zato mi je prepisao taj antidepresiv kao da se opuste nervi i koprivnjaca ce nestati.. ma da nista od toga, da li neko od vas moze da me uputi sta dalje da pokusam, ili da cekam da sama nestane ta dosada od koprivnjace.. ? Inace dao sam krv, ultra zvucni pregled, i sve je uredu... ali ja i dalje ne znam uzrok zbog cega i dalje imam koprivnjacu..
Re: holinergicna urtikarija
Мени се јавља приликом знојења или када је топло. Препоручују ми кортикостероиде. Ма немој! Да се трујем? Мазао сам које чиме и ништа није вредело. Када сам био на одмору, пробао сам чисто из радозналости да понеку флеку мажем кефиром који правим. И помогло је, али само на местима која сам мазао. Још увек покушавам да нађем основни узрок проблема.