Hitno mi je potrebna pomoć!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
naleczv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 18, 2013 12:26 pm

Hitno mi je potrebna pomoć!

Post od naleczv »

Poštovani,
u toku treninga me počela boleti peta i gornji dio stopala, ali brzo se taj bol proširio na unutrašnji deo levog mišića i trenutno me boli unutrašnji deo mišića sa povremeni oštrim bolovima u predelu pete i kolena. Šta je to i kako bih mogla da lečim?
Unapred hvala!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Hitno mi je potrebna pomoć!

Post od aa_aca »

Мени то личи на лоше патике.

Пре него што ми одговориш да су патике квалитетне, прочитај текст са доњег линка и обрати пажњу на слику:

- http://www.trcanje.rs/oprema/patike-i-t ... ja-mizuno/

Slika
naleczv
Novi član
Novi član

Post od naleczv »

Izvinjavam se ali trčim u kopačkama, treniram fudbal u ženskom fudbalskom klubu. A mislim da su mi kopačke dobre jer su prve klase, mercuria....
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Видим да ниси прочитала текст који сам ти навео.

Независно од марке патика, код квалитетних произвођача постоје бар три врсте, а код Мизуна девет подела на начине гажења.
naleczv
Novi član
Novi član

Post od naleczv »

Прочитала сам ја текст, али трчим у копачкама исте врсте већ годинама, и сад одједном осјећам бол, не могу да се ослонем на ногу и а о трчању да и не причам. Не тренирам већ пар дана. Копачке које тренутно користим користим већ годину и по.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Колико се сећам из текстова које сам прочитао, максималан период интензивног коришћења спортских патика је годину дана, па и краће. Деформишу се и ето проблема. Ако можеш купи друге, али води рачуна о начину на који газиш па узми одговарајући модел. Веома је важно да начин гажења ускладиш са патикама.

Можеш да покушаш да ходаш боса или у неким провереним ципелама и да закључиш да ли је од обуће. Имам неке глупе кућне папуче и ако у њима стојим у месту пола сата, почну да ме боле стопала. Када сам бос или у некој другој обући, немам тих проблема.

Узгред, то што годинама трчиш у истом моделу патика и ниси имала проблема баш и није неки аргумент. Организам може да компензује неке лоше елементе до извесне границе. После тога не може и јављају се проблеми.

Знаш онај виц када човек долази код лекара и жали му се како му желудац не вари како треба и да има болове, а некада је и ђонове варио. На то му лекар одговара: "Па зато сада и не ради, јер је некада варио ђонове". :D
naleczv
Novi član
Novi član

Post od naleczv »

Ne znam, može da bude. Trenutno me noga boli i kad sam bosa i kad sjedim i ležim i stojim.
Danas sam bila kod doktora i dijagnoza je da sam istegla mišić. Hvala Vam u svakom slučaju na odgovorima. Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Па не може одмах да прође јер те зеза већ неколико дана. Да си одмах реаговала можда би могла брзо да закључиш. Сада ће ти бити потребно више времена. У сваком случају, нове патике ти не гину. Послушај ме па купи Асикс или бар Мизуно.

Мени је другар из Енглеске донео Асикс за трчање јер овде нема мог броја - наравно. Патике саме ходају, како су добре. Али напомињем, мораш да усагласиш твој начин гажења са патикама које носиш.
Odgovori