Poštovani,
u toku treninga me počela boleti peta i gornji dio stopala, ali brzo se taj bol proširio na unutrašnji deo levog mišića i trenutno me boli unutrašnji deo mišića sa povremeni oštrim bolovima u predelu pete i kolena. Šta je to i kako bih mogla da lečim?
Unapred hvala!
Hitno mi je potrebna pomoć!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Hitno mi je potrebna pomoć!
Мени то личи на лоше патике.
Пре него што ми одговориш да су патике квалитетне, прочитај текст са доњег линка и обрати пажњу на слику:
- http://www.trcanje.rs/oprema/patike-i-t ... ja-mizuno/

Пре него што ми одговориш да су патике квалитетне, прочитај текст са доњег линка и обрати пажњу на слику:
- http://www.trcanje.rs/oprema/patike-i-t ... ja-mizuno/

Izvinjavam se ali trčim u kopačkama, treniram fudbal u ženskom fudbalskom klubu. A mislim da su mi kopačke dobre jer su prve klase, mercuria....
Видим да ниси прочитала текст који сам ти навео.
Независно од марке патика, код квалитетних произвођача постоје бар три врсте, а код Мизуна девет подела на начине гажења.
Независно од марке патика, код квалитетних произвођача постоје бар три врсте, а код Мизуна девет подела на начине гажења.
Прочитала сам ја текст, али трчим у копачкама исте врсте већ годинама, и сад одједном осјећам бол, не могу да се ослонем на ногу и а о трчању да и не причам. Не тренирам већ пар дана. Копачке које тренутно користим користим већ годину и по.
Колико се сећам из текстова које сам прочитао, максималан период интензивног коришћења спортских патика је годину дана, па и краће. Деформишу се и ето проблема. Ако можеш купи друге, али води рачуна о начину на који газиш па узми одговарајући модел. Веома је важно да начин гажења ускладиш са патикама.
Можеш да покушаш да ходаш боса или у неким провереним ципелама и да закључиш да ли је од обуће. Имам неке глупе кућне папуче и ако у њима стојим у месту пола сата, почну да ме боле стопала. Када сам бос или у некој другој обући, немам тих проблема.
Узгред, то што годинама трчиш у истом моделу патика и ниси имала проблема баш и није неки аргумент. Организам може да компензује неке лоше елементе до извесне границе. После тога не може и јављају се проблеми.
Знаш онај виц када човек долази код лекара и жали му се како му желудац не вари како треба и да има болове, а некада је и ђонове варио. На то му лекар одговара: "Па зато сада и не ради, јер је некада варио ђонове".
Можеш да покушаш да ходаш боса или у неким провереним ципелама и да закључиш да ли је од обуће. Имам неке глупе кућне папуче и ако у њима стојим у месту пола сата, почну да ме боле стопала. Када сам бос или у некој другој обући, немам тих проблема.
Узгред, то што годинама трчиш у истом моделу патика и ниси имала проблема баш и није неки аргумент. Организам може да компензује неке лоше елементе до извесне границе. После тога не може и јављају се проблеми.
Знаш онај виц када човек долази код лекара и жали му се како му желудац не вари како треба и да има болове, а некада је и ђонове варио. На то му лекар одговара: "Па зато сада и не ради, јер је некада варио ђонове".

Ne znam, može da bude. Trenutno me noga boli i kad sam bosa i kad sjedim i ležim i stojim.
Danas sam bila kod doktora i dijagnoza je da sam istegla mišić. Hvala Vam u svakom slučaju na odgovorima. Veliki pozdrav!
Danas sam bila kod doktora i dijagnoza je da sam istegla mišić. Hvala Vam u svakom slučaju na odgovorima. Veliki pozdrav!
Па не може одмах да прође јер те зеза већ неколико дана. Да си одмах реаговала можда би могла брзо да закључиш. Сада ће ти бити потребно више времена. У сваком случају, нове патике ти не гину. Послушај ме па купи Асикс или бар Мизуно.
Мени је другар из Енглеске донео Асикс за трчање јер овде нема мог броја - наравно. Патике саме ходају, како су добре. Али напомињем, мораш да усагласиш твој начин гажења са патикама које носиш.
Мени је другар из Енглеске донео Асикс за трчање јер овде нема мог броја - наравно. Патике саме ходају, како су добре. Али напомињем, мораш да усагласиш твој начин гажења са патикама које носиш.