uz postovanje tvog misljenja da nisi pristalica operacije kao resenje za prekomerno znojenje, zaista moram da demantujem tvoj komentar
''...nemoj raditi tu operaciju jer sigurno ima razne posledice.''
mojim licnim iskustvom. Posledica, ako je tako uopste mogu nazvati, je neznatno znojenje tabana (uglavnom nosim patike), a koje je mozda i ranije postojalo, ali ga nisam primecivala, jer mi je znojenje ispod pazuha pricinjavalo najveci problem.
Uz pomoc i podrsku roditelja,sve sam probala, ali mi ni nista nije pomoglo...kristalni kamen (vise vrsta),jonoforeza, pamucne stvari, ...
Sve ovo je neznatno smanjilo znojenje, ali ne u potpunosti i trajno.
Znojenje dlanova mi je smetalo i pri pisanju, stvaralo neprijatnost pri rukovanju...mokro i samo mokro.
Kao sto je i Gandra rekao, dermatolozi su minimalno upuceni, a cini mi se i pomalo ne zainteresovani za ovaj problem..bila sam kod tri, a samo mi je jedan preporucio VMA i botoks.Ostali su bili misljenja da je pubertet uzrok svemu, a ja sam se znojla od rodjenja

Raspitali smo se i saznali da jedini lekar koji se bavio ovim problemom i radio sa botoksom je trenutno van zemlje.
Inace, botoks je privremeno i skupo resenje, jer se primenjuje najmanje dva puta godisnje...pa dokle izdrzis

Veruj mi, lekari koji su me operisali su strucni i profesionalci u svom poslu, a simpatektomiju (operaciju) primenjuju vise od 10 godina.
Uz napomenuda je sve besplatno, sto govori da cilj nije finansijski dobitak.
Zaista zelim da svima prenesem osecaj srece i sigurnosti u sebe koji sada imam. Dlanovi su mi suvi i vise se NE ZNOJIM nenormalno
(vec kao i svi ostali ..kad je toplo, kad sam uzbudjena, nervozna) i ne osecam se na kilometar.

Drugarski pozdrav