Herpes zoster

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Herpes zoster

Post od violeta »

Moj muz ima 30 godina, i ovih dana mu se, po prvi put, pojavio Herpes zoster. Ima jedan pecat na stomaku i nekoliko tackica koje se pruzaju skoro do pazuha.
Dermatolog mu je savetovao da pije Beviplex i da maze Aciklovir kremu.

Mene intersuje:
-zasto se to javlja?
-koliko je ozbiljno ili opasno?
-da li treba nesto da promeni u nacinu zivota ili ishrane?
-i, posto imamo dva mala deteta (jedno je beba), da li to moze preneti njima?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Obavezno da pije Aciklovir 5x4 tablete dnevno tokom 5 do 7 dana. Moze da maze tecnim puderom- Zinci mixtura. Moze eventualno da koristi i Herpigen sprej ili mast na bazi Glycirizae glabre! Ako ga boli moze da koristi Bioptron lampu ili da ide na the bioloskim laserom. Treba da se utopljava. Ako ne spava sa decom u krevetu nije za njih zarazan, paziti na kraste! Bolest prolazi, nastaje zbog pada imuniteta i ne bi se moglo reci da je mnogo opasno iako je vrlo neprijetno i cesto bolno. Deca ev mogu dobiti ovcije boginje
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Deca mogu dobiti ovcije boginje? Da li ce se to sigurno desiti?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Verovsatno se nece desiti, a ako se desi nemojte se mnogo iznenaditi
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Od detinjstva imam istu vrstu herpesa koja mi se uvek pojavljuje skoro na istom mestu - iznad struka. Kao sto ste i sami rekli uglavno je neprijatno i svrbi. Ali, nisam znala da moze da se prenese. Da li moj partner moze da ga dobije ako recimo to mesto dodirne rukom? Mozda nisam dobro shvatila iz prethodnog dijaloga, da li to znaci da deca koja dodju u kontakt sa osobom koja to ima mogu da dobiju ovcije boginje?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Zoster sse ne javlja vise puta, najvise 2 puta, izuzetno reko 3 puta. Verovatno imate simplex, koji nije zarazan
zajasant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 2:58 pm

Post od zajasant »

Rekli ste da je maksimim pojavljivanja zostera 3 puta.Da li je to vremenski ograničeno?
Da li ostaju posledice,u smislu bolova i žarenja na mestu koje je bilo obolelo, kada prođe duži period(10-tak godina na primer)?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Moze da ostane postzostericna neuralgija vise godina. To je zaista vrlo neprijatno i terapija se uglavnom i sprovodi da bi se to izbeglo. Inace herpes zoster prolazi i sam od sebe kao i varicele
zajasant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 2:58 pm

Post od zajasant »

Zahvaljujem na odgovoru.
Kakva se terapija savetuje u slučaju postzosterične neuralgije?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

E to je vec problem! Eventualno capsaicin, doxepin, akupunktura, bioloski laser, B vitamini. Ali uspeh se ne garantuje
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Ponovo se vracam na ovu temu, ali opet imam pitanje:
U kojoj fazi bolesti je osoba sa herpes zosterom zarazna?

I posto sam u uputstvu za atpicare procitalal sledece, molim Vas da mi objasnite kakve komplikacije moze imati dete sa atopiskim dermatitisom, ako dodje u kontakt sa ovim virusima (pre svega mi interesuju virusi herpes simplex i varicela zoster)

Čuvajte ga od superinfekcije Herpes simplex virusom (groznica) , Varicela zoster virusom,(ovčije boginje).
Virus koji izaziva Moluscum contagiosum, Humani Papiloma virusi,( virusi koji izazivaju bradavice), gljivice, lakše izazivaju promene na koži atopičara.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Kao sto vec pomenuh gore imam taj herpes (verovatno simplex) koji mi izlazi uvek na istom mestu. Pojavio mi se pre par dana sada sam 36-37 nedelja trudnoce. Da li je ovo sad u ovom trenutku opasno i da li ima neki uticaj na bebu?
slavisa2006
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 3:40 am

HITNO!!!

Post od slavisa2006 »

Mene zanima posto sam u evo 29 godini dobio herpes zoster i doktorica dermatolog mi je dala neki tecni prah i naravno lecio sam se.

Prestali su i bolovi i otisle su kraste ali je ostala ogromna fleka evo vec 2 meseca.

Svi govore kako se leci i cime ali ja vas molim ako ima neko ovde lice koje je dermatolog da mi kaze kada ce moja koza dobiti ponovo stari izgled odnosno kada ce nestati ta velika fleka/e na kozi?

ja treba sada na more da idem i ne znam da li cu se smeti od sramote skinuti na plazi.jer zaista i meni se gadi kad vidim na sebi a kamoli nekome drugome.

da li mozda sunce moze da pomogne mozda kada koza potamni i slicno???

ja molim svakoga ko ima ikakvo saznanje o tome da mi kaze koliko vremena treba da prodje da koza ponovo dobije stari sjaj.

mene ovo zaista vrlo rastuzuje i predstavlja mi veliku smetnju.
valen77tina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 02, 2006 1:31 pm

Re: HITNO!!!

Post od valen77tina »

slavisa2006 napisao:Mene zanima posto sam u evo 29 godini dobio herpes zoster i doktorica dermatolog mi je dala neki tecni prah i naravno lecio sam se.

Prestali su i bolovi i otisle su kraste ali je ostala ogromna fleka evo vec 2 meseca.

Svi govore kako se leci i cime ali ja vas molim ako ima neko ovde lice koje je dermatolog da mi kaze kada ce moja koza dobiti ponovo stari izgled odnosno kada ce nestati ta velika fleka/e na kozi?

ja treba sada na more da idem i ne znam da li cu se smeti od sramote skinuti na plazi.jer zaista i meni se gadi kad vidim na sebi a kamoli nekome drugome.

da li mozda sunce moze da pomogne mozda kada koza potamni i slicno???

ja molim svakoga ko ima ikakvo saznanje o tome da mi kaze koliko vremena treba da prodje da koza ponovo dobije stari sjaj.

mene ovo zaista vrlo rastuzuje i predstavlja mi veliku smetnju.

ja sam ga dobila prosle godine i to bas na svoj 29 rodj....meni je doktor rekao da izbegavam sunce obavezno ,vodu , bazen more itd...takodje.
Pije se aciklovir tablete i mazes se sa rastvorom mixtura alba.

Oziljci ostaju najmanje 10 tak meseci ,doktor mi je rekao da su vrlo moguci oziljci , sto mi je najteze palo jer sam imala na grudima , medjutim evo godinu dana kasnije mogu slobodno reci da se apsolutno nista ne vidi , nemam nikakve oziljke...............ukoliko si se pridrzavao uputstava svog doktora i lecio se na vreme onda nemoj da brines za oziljke ali opet ponavljam tek za nekoliko meseci, ranije ne moze.

Mazi se pantenol mascu , a mozes i Saljicevim melemom za oziljke.
slavisa2006
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 3:40 am

Re: HITNO!!!

Post od slavisa2006 »

ja sam ga dobila prosle godine i to bas na svoj 29 rodj....meni je doktor rekao da izbegavam sunce obavezno ,vodu , bazen more itd...takodje.
Pije se aciklovir tablete i mazes se sa rastvorom mixtura alba.

Oziljci ostaju najmanje 10 tak meseci ,doktor mi je rekao da su vrlo moguci oziljci , sto mi je najteze palo jer sam imala na grudima , medjutim evo godinu dana kasnije mogu slobodno reci da se apsolutno nista ne vidi , nemam nikakve oziljke...............ukoliko si se pridrzavao uputstava svog doktora i lecio se na vreme onda nemoj da brines za oziljke ali opet ponavljam tek za nekoliko meseci, ranije ne moze.

Mazi se pantenol mascu , a mozes i Saljicevim melemom za oziljke.[/quote]

SADA SI ME UPLASILA JA SUTRA IDEM NA MORE I TO CU OSTATI DO SEPTEMBRA.PROSTO JE HERPES PROSAO A OSTALA FLEKA MENI JE DOKTORICA REKLA DA MOGU DA SE KUPAM ALI MI JE TO REKLA POSLE 24 NEDELJE TERAPIJE.KUPIO SAM DOBRE ZASTITE ZA SUNCE IZBEGAVACU GA I BICU U LADOVINI.PA STA MI BOG DA.
Odgovori