gubitak kose kod zena

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

gubitak kose kod zena

Post od dundica »

Moj problem je to sto sam celog zivota kuburila sa kosom. Uvek je bila tanka, slaba,sklona mascenju itd ali ovo sto mi se desava u zadnjih godinu dana je katastrofa. Jos pre 2 godine su u kosi pocele da mi se pojavljuju bolne bubuljice-gnojanice. Ovo sam nekako uspevala da prezivim ali nikako nisam mogla da povezem ni sa vrstom hrane, ni fazom ciklusa, nista.Onda je pocela extremno da se masti(1 dan izgleda ok,posle-rezanci) a potom od juna prosle godine i da opada.Po preporuci frizerkekoristila sam KUTH preparate i neko paperje se pomalo i pojavljivalo ali istovremeno veliki deo i starih i novih dlaka i dalje opada.Hormoni,relativno ok,zbog stresa u feb.2004. i loseg odnosa FSH/LH doktorka mi je prepisala Diane 35a potom Cikloproginovu.To je sad ok.Bila sam po preporuci kod dermatologa,dijagnoza alopecia androgenetica,dao mi je losion sa salic, i jos necim da probamo da smanjim mascenje a onda bi isao dalje sa Foltenom + pijem multivitamine i B.6. Ipak iako se pridr.uputstava kosa se i dalje masti i opada. Na svoju ruku sam nabavila u inostranstvu kapsule Revalid,mada pretpostavljam da su one vise u fazonu "ne moze da skodi". Ne znam sta da radim jer po misljennju i endokrinologa i ginekologa ovi dizbalansi hormona i nisu bas bili tako dramaticni da bi toliko kose opalo, a i nije je bilo mnogo ni pre,ali ovo sad je bas da se providi teme.Bubuljice se javljaju jos poneka ali manje. Nemam problema takve vrste na ostatku koze,sem male T-zone na licu. I dermatolog mi je rekao da salic,losionom energicno tr;jam i kozu i kosu ali meni samo to pojacava mascenje,iskreno.
Nadam se da imate neki odgovor za mene,izvinite na opsirnosti
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problem sa kosom

Post od mr ph. Silvio »

Mozete li da dodjete na besplatan pregled? Mislim da mozemo da Vam ponudimo resenje za te probleme, ali ipak treba videti i kosu i kožu.
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Mislim da bih mogla, kazite na koji broj da zakazem i gde se nalazite?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Pre pregleda nemojte prati kosu dva dana
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Kosa

Post od mr ph. Silvio »

Telefon za zakazivanje je 557-553.
Apoteka "SB Trade", Sumadijski trg bb-kod opstine Cukarica
Utorkom od 17-20 h.
Odgovori