Grizovi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Grizovi

Post od Problematichan »

Vidim da niko nije pouzdano da mi odgovori sta je sa ovim belim bubuljicama ispod oka na jagodicama i proceprkao sam malo po netu i mislim da je rec o tzv "grizovima" jedini problem je sto ne pise sta je uzrok izrastanja ovih bubuljica i kako se resiti istih. Ja imam 24 god i pretpostavljam da to nema veze to sa pubertetskim bubuljicama, valjda zbog lose ishrane izlaze, pa ako ima neko strucan ili neko ko je imao ovaj isti problem i resio ga molim da mi ovde napise odgovor na pitanje, i da li da se javim Koznom lekaru ili je jednostavnije da odem u kozmeticki salon i to resim. Ukoliko neko zna cenu ovog tretmana neka napise i to.

Slika ponovo: http://img295.imageshack.us/my.php?image=wecb5.jpg
Help please!
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Post od bella »

Meni taj problem resava kozmeticarka,ona je jako detaljna i bukvalno ocisti sve.Tankom iglicom izbusi griznicu i onda iscedi sadrzaj.Ne pokusavaj sam,ja sam par puta pokusala i demolirala sam lice.Tretman kosta 1200 dinara,nadi iskusnu kozmeticarku,ja mogu da ti preporucim svoju posto je zaista majstor svog zanata :-? .Pozdrav
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

bella, kod koga ideš na čišćenje lica i ako ti nije problem, opiši kako izgleda ceo taj postupak kod tvoje kozmetičarke?
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

Pokusao sam ja sam nekoliko puta ali ne ide nece da pukne jednostavno a kad sam uporan ono samo pocrveni oko te bubuljice i posle nekoliko dana moze da se istiska sadrzaj ali ostaju manji oziljci. A sad kada bih istiskao sve bubuljice koje imam ispod desnog oka a ima ih preko 20 sitnih unistio bih lice ispod levog oka ih imam mnogo manje. Zanima me i kako se pojavljuju te bubuljice. A ja sam iz Nisa ako zna neko ovde dobrog kozmeticara neka mi napise ovde i kako se zove taj tretman kod kozmeticara isto.
Help please!
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Moja kozmeticarka se zove Silvija,dugo je radila u kozmetickom salonu Zorica,a od pre par meseci presla je u drugi salon Bomaz,koji se nalazi u Bul.Kralja Aleksandra 233 iznad Lillija,tako da je pratim u stopu.Dugo mi je trajala potraga za dobrim kozmeticarom,meni je najbitnije da bi dobro ocisti lice, a ona je u tome stvarno neprevazidena.Jako je detaljna,tako kad dodes kuci nemas ti sta da ceprkas.Kod nje radim klasican tretman,to otprilike izgledaa ovako,ciscenje lica tonikom,zatim piling,pa masaza,onda parenje,zatim cedenje,sredivanje obrva(u tome je isto odlicna),nausnice,maska i na kraju kremica.Tretman traje oko sat i po,ponekad i duze,sve zavisi koliko ima da se cisti.Ja idem na mesec dana.Cini mi se,citajuci ranije postove,da imamo slicno lice.Ja nemam aktivne akne,vec masno lice,koje se jako brzo puni,verovatno da ga redovno ne cistim,upalilo bi se.Ako zelis mogu ti ostaviti br.telefona,stvarno je odlicna za nas sa problematicnim licem.
Kliko cesto ti posecujes kozmeticara i kakva su ti iskustvas?
Za Problematicnog,najbolje da se raspitas i nades iskusnog kozmeticara u Nisu,znam samo da, samo od sebe nece proci,moze godinama da stoji i stvarno kozmeticar treba da bude vest da ih ocisti.Ima mnogo slatkorecivih kozmeticara,koji ne rade bas najbolje svoj posao i posle tretmana se osetis samo opeljeseno. :evil:
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

bella napisao: Za Problematicnog,najbolje da se raspitas i nades iskusnog kozmeticara u Nisu,znam samo da, samo od sebe nece proci,moze godinama da stoji i stvarno kozmeticar treba da bude vest da ih ocisti.Ima mnogo slatkorecivih kozmeticara,koji ne rade bas najbolje svoj posao i posle tretmana se osetis samo opeljeseno. :evil:
Znam, ja ovo imam dugo i sve me vise i vise nervira u pocetku sam mislio da ce nestati ali ukapirao sam da nema nista od toga zato sam se i obratio za pomoc ovde. Iskreno u kozmeticki salon mi se ne upada jer su uvek puni devojaka. :oops: ali kad se mora mora se jbg presramicu se :-?
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

E da pitanje za "bella" da li je samo taj tretman za koji sam pitao kosta 1200din ili celokupan tretman sa tim pilingom, tonikom, parenjem i svim tim ostalim zezancijama koje si nabrojala kosta 1200din? Pitam jer sam totalno neupucen u te stvari i nemam uopste predstavu koliko to sve kosta.
Help please!
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Kompletan tretman kosta 1200din.(znaci u tretman je ukljucen piling,parenje,cedenje,maska itd.)To se zove klasicni tretman ciscenja i to je jako povoljna cena,po drugim salonima je dosta skuplje.Ako si u mogucnosti da dodes u Beograd,garantujem ti da ce ti Silvija savrseno ocistiti lice.To govorim iz licnog iskustva,jer mi se cesto desavalo da odem na tretman,platim ga papreno a kozmeticar mi ne iscedi ni mitesere na nosu.Tebi je u ovom slucaju najbitnije da ti se detaljno i dobro iscede grizevi i da ne dode do upale.Nije to nista strasno udi u neki kozm.salon da te pogleda kozm.i da vidis sta ce ti reci,tako se mozes dogovoriti i za tretman.Sasvim normalno je i da muskarci idu na tretmane.Metroseksualci su sad IN :P Javi sta si napravio.Pozdrav.
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

bella napisao:Kompletan tretman kosta 1200din.(znaci u tretman je ukljucen piling,parenje,cedenje,maska itd.)To se zove klasicni tretman ciscenja i to je jako povoljna cena,po drugim salonima je dosta skuplje.Ako si u mogucnosti da dodes u Beograd,garantujem ti da ce ti Silvija savrseno ocistiti lice.To govorim iz licnog iskustva,jer mi se cesto desavalo da odem na tretman,platim ga papreno a kozmeticar mi ne iscedi ni mitesere na nosu.Tebi je u ovom slucaju najbitnije da ti se detaljno i dobro iscede grizevi i da ne dode do upale.Nije to nista strasno udi u neki kozm.salon da te pogleda kozm.i da vidis sta ce ti reci,tako se mozes dogovoriti i za tretman.Sasvim normalno je i da muskarci idu na tretmane.Metroseksualci su sad IN :P Javi sta si napravio.Pozdrav.
A ok znaci sve probleme na licu resavaju tim tretmanom iskreno i ja imam problema sa mitiserima ali oni me ne brinu previse jer se lako otklanjaju a grizove imam duze vreme i ne mogu da se otklone nikako i oni su mi najveci problem a i najuocljiviji su i neprijatno mi je sve mi se cini da kad me neko vidi prvi put da odmah ih zapazi a mozda i tripujem. Javicu sta sam napravio i da li sam zadovoljan verovatno cu na tretman ici pre nove godine. Hvala ti :wink:
Help please!
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Sto pre odes to bolje,taman da u Novu Godinu udes sa lepim licem.Nemoj da se iznenadis ako posle tretmana budes malo crven,ali to prode za par sati(sve zavisi koliko ti je osetljivo lice).Cujemo se kad obavis tretman.Sretno :-? .
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

Evo upravo sam se vratio sa tretmana pa da ispricam kako je bilo. Prvo mi je radjeno ciscenje lica kremom pa tonikom a onda parenje, posle parenja je doslo na red oko 30 min cedjenja (iglom) grizova, grizli, grizeva... ili kako se te bubuljice vec zovu mogu da kazem da je dosta bolno ali sve se da izdrzati, naravno i mitisere je sve iscedila. Posle cedjenja i istiskivanja svega sto je trebalo ukloniti mi je stavljena jedna maska (valjda za oporavak lica) a posle toga druga (da kiseonik udje u pore kako mi je rekla kozmeticarka). Trajalo je nesto vise od 2,5 sati i sve ovo je kostalo 800 din (dosta jeftino). Lice mi je sada kao da je pala bomba na njega vide se 20-tak rupica od igle i delovi ispod oka su mi blago nateceni i crveni, ali rekla je da je to reakcija na sve ovo sto mi je radila i da ce za jedan dan sve biti vraceno u normalu. Nije htela da mi vadi sve grizove jer ima nekoliko skroz malih koji nisu sazreli i kako kaze morala bi da ih cupa a to bi bilo dosta bolno a imao bi i velike uocljive rupe samo zbog malih tackica koje se jedva i vide. Sutra cu napisati kada se sve ovo vrati u normalu da li sam zadovoljan tretmanom i da li cu ovo preporuciti drugima koji imaju iste probleme kao ja. Poz
Help please!
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Nista ne brini,stvorice ti se male krastice,koje ce za par dana da nestanu.Koza je organ koji se najbrze regenerise.Sigurno ces biti zadovoljan rezultatom tretmana.Pozdrav.
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

bella napisao:Nista ne brini,stvorice ti se male krastice,koje ce za par dana da nestanu.Koza je organ koji se najbrze regenerise.Sigurno ces biti zadovoljan rezultatom tretmana.Pozdrav.
Da, crvenilo mi je nestalo i blagi otok koji sam imao jos preko noci medjutim imam po 20-tak krastica od uboda igle i izgledam kao oni tinejdzeri u pubertetu evo i slike jedan dan posle tretmana pa uporedite prvu sliku koju sam stavio i ovu sada kako su izgledale bubuljice.

http://img241.imageshack.us/my.php?imag ... 005oe8.jpg

Na slici se vide ranice od iglice kojima su busene bubuljice i vadjena njena unutrasnjost. Ne znam samo za koliko dana ce se sve vratiti u normalu kad se to desi dacu jos jednu sliku kada sve bude cisto.[/img]
Help please!
bella
Stalni član
Stalni  član

Post od bella »

Oko 7 dana,mazda par dana duze-krace ne znam ni ja sama.Nezno se umivaj i brisi peskirom,da ne iziritiras lice i nemoj nista da cackas.Budi strpljiv i bice sve O.K.Da li ti je kozmeticarka preporucila neku negu za lice?
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

bella napisao:Oko 7 dana,mazda par dana duze-krace ne znam ni ja sama.Nezno se umivaj i brisi peskirom,da ne iziritiras lice i nemoj nista da cackas.Budi strpljiv i bice sve O.K.Da li ti je kozmeticarka preporucila neku negu za lice?
Nije mi rekla nista ne znam da li da mazem nesto malo me boli kada pipnem taj predeo koji mi je istiskivala. rekla mi je jednom mesecno da idem kod nje jer mi je takva koza.
Help please!
Odgovori