Grickanje noktiju - Oporavak

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Beogradjanin1389
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 19, 2015 6:30 pm

Grickanje noktiju - Oporavak

Post od Beogradjanin1389 »

Pozdrav svim clanovima foruma.

Stvar je sledeca, grickao sam nokte godinama, najzad sam to prestao pre par meseci, nokti normalno rastu, ali postoji jedan problem, objasnicu, a videcete i na slikama. Dakle, ne mogu da mi rastu normalno kao pre pocetka grickanja, tj. imam mnogo one bele povrsine nokta, koja nema gde da se veze, zato sto sam grickanjem dosao do stadijuma da je takvo tkivo nestalo... Da li to moze ikako da se resi?

Hvala unapred na odgovorima

Slika Slika Slika

Dakle slika skroz desno je sa interneta. Tu sam crvenom strelicom oznacio kako to izgleda kada je normalan nokat u pitanju, a zelenom strelicom sam oznacio mesto od kog meni pocinje da se pojavljuje belo to tkivo, i kada bih pustio da izraste skroz, bilo bi kao ovaj nokat na srednjem prstu na slici...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Grickanje noktiju - Oporavak

Post od aaaca »

Оне беле тачкице су последице неког органског поремећаја а сада не могу да се сетим шта је у питању. Да ли је мањак гвожђа, не могу да се сетим.

Што се тиче дужине нокта, пробај да га одржаваш на мало већој дужини од оне која је сада актуелна. Можда ће ткиво полако почети да подраста. Када подрасте пола милиметра ти онда дужину нокта продужи и тако док не дођеш до природне дужине.
Beogradjanin1389
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 19, 2015 6:30 pm

Re: Grickanje noktiju - Oporavak

Post od Beogradjanin1389 »

Nemam ja problem sa tim belim tackicama. Ta treca slika je sa interneta, tu sam samo naveo primer mog problema.
Sto se saveta za normalan rast tice - zahvaljujem.
Ako ima jos neko nesto da me posavetuje, bio bih zahvalan.
Odgovori