Za Gornai

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Snoopdoggydog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 12:09 am

Za Gornai

Post od Snoopdoggydog »

U jednom od vasih odgovora na temu akni ste napisali:
"...oni tako spojeni prave cep koji zatvara izvodni kanal lojne zlezde koja fizioloskim tempom stvara loj, pod dejstvom fizioloske koncentracije polnih hormona.
Loj se stvara, ali ne moze da se isprazni jer je kanal zacepljen.
Lojne bisage se sve vise pune lojem, stvara se napeta lojna kesa koja izdize povrsinu koze i to se zove beloglavi komedon ili white head."
Ja tu pojavu imam s donje strane penisa i bio sam u DIVA klinici u Beogradu i tamo je dermatolog rekao da se u mom slucaju nista ne radi jer je to normalna pojava...Vi ste mi dali broj dr Lazovica,ali pre nego sto se odlucim da ga pozovem pitanje za vas je da li zaista ne postoji neki nacin za procisavanje tih zacepljenja tj. uklanjanje komedona,i ako ih ne budem dirao da li je moguce da ce se to vremenom samo procistiti recimo kada se stabilizuje hormonsko delovanje...?Ako postoji neki preparat(krema)molim vas da mi kazete. HVALA!!!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Ako je zacepljenje kanala duboko a obicno je to u pitanju kada se vide belicasta zrnca-ciste tesko cemo ga otkloniti kremama. Nacin da se ciste isprazne je da se pazljivo vrhom kautera napravi novi otvor iznad ciste io da se komedokvecerom isprazni sadrzaj i da se onda nastalo stanje odrzava primenom redovno nekog komedolitickog ili keratolitickog sredstva. Obzirom da je koza u predelu genitalija osetljivija preparat mora biti prilagodjen toj regiji. Mozda je u tom sluvcaju najbolje da Vam se napravi preparat po meri. Mozda , ali kad se resite cista da se konsultujemo sa Mr ph Silviom da Vam se nesto od keratolitika ili komedolitika napravi u balgoj podlozi za odrzavanje postignutog dobrog stanja
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Snoopdoggydog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 12:09 am

Post od Snoopdoggydog »

Intersesuje me da li je moguce da se to samo povuce kada se stabilizuje rad hormona,ili kada se stabilizuje lucenje lojnih zlezda? Imam 21 god. pa posto je to(jos uvek) period sazrevanja organizma mozda se to kasnije stabilizuje i povuce? I sta bi mi vi preporucili da ucinim?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Nema potrebe da zuris ni u kom slucaju, to i nije neki ozbiljan patoloski problem
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori