Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Bio sam kod lekara i konstatovano mi je da imam gljivicno oboljenje notkiju(ili koze ispod noktiju). U svakom slucaju, nokti kao da su mi promenili strukturu, jako su krhki, pojavljuju se neke crne crtice po njima. Prepisana mi je neka krema i , lak roceryl, ali oni uopste ne deliuju. Doktor mi je jos rekao da ima jos jedan lek u vidu tableta ali ostecuje jetru, tako da ja nisam za ovu opciju. DA li neko zna sta bi moglo da pomogne?!
Probaj da odseces nokat najvise sto mozes(naravno , ne da te boli...nego , ako ti se vec nokat toliko izmenio da je ispod njega usao"vazduh"-tj. odvojio se od mesa) i onda redovno mazi "Cansen"-to ti je nasa mast( zamena za "Kanesten")
Ako su potvrdjene gljivice probaj da koristiš dezinfekciono sredstvo za pranje nogu mislim da je iz Uriage brenda (Zn-Cu), Canesten rastvor i Canesten krem na promene i Canesten prašak u obuću. Kakve su crne linije po noktu? Ima li promena izmedju prstiju u vidu pukotina? I naravno čarape peri na najmanje 60 stepeni i i dobro briši noge posle pranja. Jel se znoje noge?
Na nogama nokti nisu napadnuti. SAmo na rukama!!! Canesten, tj sve vrste te masti sam mazao 2 meseca i bilo je sve gore i gore. Postoji razlika u strukturi nogkta, tako sto mi nokti pomal blede! Sad pocinjem da koristim neki melen, potpuno na biljnoj bazi, pa cu videti kako to ide! Hvala