U tom periodu fleke su se mozda malo prosirile. Pored tih fleka imam velik problem i sa aknama i pokusavala sam na vise nacina sa raznim preparatama (naravno i pretragama) da ih se rijesim ali bezuspjesno.
Bila sam kod nasih lokalnih doktora, koji u principu nisu imali nikakvu ideju o cemu se radi. U tom periodu sam pila amracin za akne vulgaris i jedan od doktora misli da mi se to moglo stvoriti i od amracina.
Dalje sam na preporuku bila kod dva doktora iz Beograda, oba sa VMA s tim sto jedan radi dodatno i privatno, i oni su mi pominjali mogucnost da se to skine sa laserima ali da prvo moram da uklonim akne. To je bilo prije 2 godine, isla sam nekoliko puta i nadalje od tada tesko mogu da stupim u kontakt sa njima.
Uglavnom, tamo su mi dali dijagnozu melasma (dermalni tip) + akne vulgaris. Doktor je isprva htio da uradi biopsiju pa je kasnije odustao, smatrajuci da nema potrebe za tim. Kasnije sam ponovo isla kod domace doktorice i ona je onda isto napisala melasma (naevus otta).
U prilogu vam saljem nekakve slike lica. Kao sto vidite prilicno je problematicno tj sa takvim licem ne mogu nigdje da izadjem i moram da stavljam razne preparete, pudere i sl da se to prikrije i u tom sam se prilicno usavrsila tako da to mogu da sve zavrsavam za 3 min

Dalje, kod odlaska doktoru prvi put dobila sam preporuku da koristim mast Hydroquinone (4%), sto sam koristila nekih 2 mjeseca ali nije imalo efekta.
Moje pitanje glasi: sta vi mislite o ovom slucaju, da li ste culi/vidjeli nesto slicno, ima li neki dobar doktor da ga preporucite i da li postoji rjesenje ovog problema?
Hvala i pozdrav