Pozdrav. Vidio sam prije nekoliko mjeseci na televiziji tretman čišćenja uha svijećama za uši. Pošto u zadnje vrijeme imam osjećaj(ne uvijek) kao da su mi uši začepljene, a i primjetio sam da nešto slabije čujem, mislim da vađenje voska iz ušiju ne bi bilo loša ideja. E sad, tražio sam na internetu više informacija o tim tzv. svijećama za uši i našao razne informacije. Jedne su išle u prilog tim svijećama, a druge govorile da je to prijevara i da se vosak na taj način ne može izvaditi (jer je priljepljen uz stijenku, a vakum koji se stvara je preslab). Kad sam gledao tretman na TV-u osoba koja ga je primila je rekla da osjeća znatno poboljšanje sluha.
Sad me zanima prava istina o tim svijećama, Vaše mišljenje o tome, može li se to doma raditi (taj tretman), i ako je u redu gdje ima za kupiti tih svijeća (u ljekarnama ili...).
Unaprijed hvala na odgovoru.
Čišćenje uha
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Moja majka je svojevremeno uradila neko ciscenje i posebno ispiranje uva kod ORL, ne znam tacno kako su joj to radili, ni da li je bio u pitanju vosak, ali znam da se hvalila kako joj se sluh znatno poboljsao posle toga i da unazad 20 g. nije tako dobro cula.
Pa se pitam, sto ti ne bi lepo otisao kod ORL da ti ociste vosak iz usiju?
Pa se pitam, sto ti ne bi lepo otisao kod ORL da ti ociste vosak iz usiju?