Čišćenje uha

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
sirupdzija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 12:58 pm

Čišćenje uha

Post od sirupdzija »

Pozdrav. Vidio sam prije nekoliko mjeseci na televiziji tretman čišćenja uha svijećama za uši. Pošto u zadnje vrijeme imam osjećaj(ne uvijek) kao da su mi uši začepljene, a i primjetio sam da nešto slabije čujem, mislim da vađenje voska iz ušiju ne bi bilo loša ideja. E sad, tražio sam na internetu više informacija o tim tzv. svijećama za uši i našao razne informacije. Jedne su išle u prilog tim svijećama, a druge govorile da je to prijevara i da se vosak na taj način ne može izvaditi (jer je priljepljen uz stijenku, a vakum koji se stvara je preslab). Kad sam gledao tretman na TV-u osoba koja ga je primila je rekla da osjeća znatno poboljšanje sluha.
Sad me zanima prava istina o tim svijećama, Vaše mišljenje o tome, može li se to doma raditi (taj tretman), i ako je u redu gdje ima za kupiti tih svijeća (u ljekarnama ili...).
Unaprijed hvala na odgovoru.
natural
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 12:33 pm

Post od natural »

Moja mama je to uzela za baku i onako iz znatizelje probala..
Kaze da je osetila da joj je kapnula kap voska u uvo i posle toga dugo nije cula na to uvo kako treba ....., valjda dok se to nije odlepilo..
Kategoricki je sada protiv toga.
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Post od SnezanaR »

Moja majka je svojevremeno uradila neko ciscenje i posebno ispiranje uva kod ORL, ne znam tacno kako su joj to radili, ni da li je bio u pitanju vosak, ali znam da se hvalila kako joj se sluh znatno poboljsao posle toga i da unazad 20 g. nije tako dobro cula.
Pa se pitam, sto ti ne bi lepo otisao kod ORL da ti ociste vosak iz usiju?
Odgovori