elocom krema(za dete)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

elocom krema(za dete)

Post od nina-nana »

dete(nepune 2 god.)ima atopicni dermatits koji ga ne svrbi i to ima po rukama i malo po butinama.Prosto sumnjam da se radi o dermatitisu,ali alergolog nam je prepisao elocom kremu,7 dana,mazati svaki dan a na sajtovima raznim citam ne vise od 3-5 dana.
Sta raditi?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

mazite slobodno i videcete da ce se sve srediti i za manje od 7 dana, a onda nema potrebe vishe da mazete.

samo se trusite da kupite kremu a ne mast i da ne mazete u debelom sloju, da dete ne skine tu kremu sa sete igrajuci se i da je ne stavlja u usta.

PS: ja elokom koristim ceo svoj zivot, od trece godine :) i zamislite ziva sam :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

Post od nina-nana »

tamaraft napisao:mazite slobodno i videcete da ce se sve srediti i za manje od 7 dana, a onda nema potrebe vishe da mazete.

samo se trusite da kupite kremu a ne mast i da ne mazete u debelom sloju, da dete ne skine tu kremu sa sete igrajuci se i da je ne stavlja u usta.

PS: ja elokom koristim ceo svoj zivot, od trece godine :) i zamislite ziva sam :)
Jao,hvala vam ,hvala,hvala,ulepsali ste mi dan.
Mene svi izgrdise,kao sto si mazala to,pa zasto slusas tog dr.Ja pala u ocaj.On inace tako mali a non-stop je na kortikosteroidnoj terapiji(inhalacije su u pitanju)zbog astme.Ja citala sva nezeljena dejstva i uzasnuta sam.Pedijatar nam rekao kako je po skali on nizeg rasta nego sto treba,a muz i ja bas visoki.Meni dete deluje sasvim viskoko za svoj uzrast,cak visi od vrsnjaka.
cak i ne znam dal pravilno koristimo te ihalacije jer jedno kazu nasi lekari a drugo ovde u Emiratima(mozda mu dajem previse).Postavila sam to pitanje vec na pulmologiji ali nema odgovora.Smrc.
Odgovori