Ekcem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Ekcem
Dete od 14 meseci pati od neke vrste ekcema ispod ruke i iza uvwta i to samo sa svoje leve strane, prvobitno ekcem se pojavio iza uveta i trajalo je oko 2 meseca kada se kao povukao, ali ustvari se spustio ispod rukice gde je vec 3 meseca, pedijatar je jako neodgovoran kada god spomenem ekcem zavrsava sa nije to nista, mazala sam po savetu doktora sa nekim kremicama , predpostavljam kotikoseoride, sta bi to moglo da bude jer je koza kao ojedena, jako crvena i pomalo ima kao nekog sekreta!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 8:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ono što ja mogu da posavetujem jeste da posetite fantastičnu doktorku Maju Milačić, trenutno rani u ordinaciji Jani u Zagrebačkoj ulici (Bg). Moja oba deteta su kao bebe dobili neke ekceme i bez ikakvih kortikosteroida, sve držimo pod kontrolom. Ona ima neke svoje recepture i preparate, za koje kaže da su potpuno sigurni, a ja sam zaista zadovoljna stanjem kože svoje dece. Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj predlog je da koristite kremu sa 10% ureje, najjeftinija je ATOPIC oko 440din, za razliku od eucerina koji je bas skup.
Ureja vezuje vodu i vraca vlaznost kozi, a smanjuje svrab sto je i najveci problem sa ekcemom, mada moze da se javi peckanje, ali to prodje.
Ako vam doktor prepise kortikosteroide, nemojte to koristiti jer je to igra bez granica. Takodje treba koristiti blage kupke, znam za neku sebamed.
Dobra krema je i linola fet koja ima nocurak, mada nema ureju a atopik ima i ureju i nocirak. Kreme sa nocurkom su takodje dobre jer on ima polinezasicene masne kiseline koje su dobre za kozu
Ja sam ovo ucila, cak sam i primenila, nije trenutno izlecenje ali treba biti uporan
Ureja vezuje vodu i vraca vlaznost kozi, a smanjuje svrab sto je i najveci problem sa ekcemom, mada moze da se javi peckanje, ali to prodje.
Ako vam doktor prepise kortikosteroide, nemojte to koristiti jer je to igra bez granica. Takodje treba koristiti blage kupke, znam za neku sebamed.
Dobra krema je i linola fet koja ima nocurak, mada nema ureju a atopik ima i ureju i nocirak. Kreme sa nocurkom su takodje dobre jer on ima polinezasicene masne kiseline koje su dobre za kozu
Ja sam ovo ucila, cak sam i primenila, nije trenutno izlecenje ali treba biti uporan