Imam cerkicu od 2,5 godine,dobila je na rukama neki ekcem,prvo se pojavilo sam na jednoj ruci,na palcu,zatim kroz par dana na drugoj.
To izgleda kao neki mali sitni plokovi boje koze,ovi novi sto su iskocilli su crveni jer je cesala.mazala sam joj decijom kremom,ali nekog pomaka nema.
Ja dobijem ekcem od deterdzenta za sudje i ves,pa sam mislila da je i njoj nesto slicno posto je dosta kvasila ruke.
Svi ti plikovi nalaze se skupa na jednom mestu.
Ekcem kod devojcice od 2,5 godine
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Bili smo kod dermatologa po postavljanju teme, lm, receno je da je deciji ekcem, dobila je elocom mast 7 dana, bili smo na kontroli prolazi ali sporo,receno je da mazemo jos 7 dana.
Juce sam primetila da ima i po dlanovima u vidu crvenih potkoznih tackica, cese se.U toku dana je mazem decijim kremama /za decu koja su sklona ekcemu/, uvece elocom.
Da nije previse mazati jos 7 dana ovom masti i zbog cega se sada spustilo na dlanove.
Juce sam primetila da ima i po dlanovima u vidu crvenih potkoznih tackica, cese se.U toku dana je mazem decijim kremama /za decu koja su sklona ekcemu/, uvece elocom.
Da nije previse mazati jos 7 dana ovom masti i zbog cega se sada spustilo na dlanove.

-
- Aktivan član
Ja sam imala dermatitis perioralis, za njegu se uzima panthenol krema, al nemam nikakvog savjeta sto se tice lijekovitih krema jer je kod mene ovo nesto drugo, budite strpljivi jer ti dermatitisi su napasta zaista dugo traju, ja ga imam vec drugi mjesec i sad tek sam u prolazu, a opet ima jos, ali to ne znaci da ce i kod vase djevojcice toliko trajati, uglavnom vazno je da je povrsinski tako uvijek kaze moj dermatolog, sad sam se sjetila za njegu sam koristila jos i baby kremu sa a i e vitaminom za upaljenu i ojedenu kozu,mislim da bi ta bila ok s obzirom da je beba, eto mozda sam pomogla...
PS moja drugarica je isto tako dobila neki ekcem, i njoj su rekli da to najcesce nastaje od odjece koja je dugo stojala npr u ormaru ili nove odjece, pa eto pazite na to i na omeksivac isto, to znam jer mi je tata doktor pa svaki osip kod beba obicno uzrokuje omeksivac, sretno;)
PS moja drugarica je isto tako dobila neki ekcem, i njoj su rekli da to najcesce nastaje od odjece koja je dugo stojala npr u ormaru ili nove odjece, pa eto pazite na to i na omeksivac isto, to znam jer mi je tata doktor pa svaki osip kod beba obicno uzrokuje omeksivac, sretno;)
-
- Aktivan član
Znam ja da ona ne sme da nosi sintetiku ni vunu,da joj se ves mora dobro ispirati i da ne stavljam omeksivac.Garderoba koja je stajala prvo se pere pa se onda oblaci,ja sam bolesnik sto se toga tice.
Nije u prljavom i zagusljivom prostoru.Nadam se da ce brzo proci jer ona to cese,mogu da sprecim cesanje kada sam kuci, ali kada sam na poslu tesko.
Nije u prljavom i zagusljivom prostoru.Nadam se da ce brzo proci jer ona to cese,mogu da sprecim cesanje kada sam kuci, ali kada sam na poslu tesko.
Imam ideju, obucite joj rukavice, zvuci smijesno al mozda pomogne, znate kako bebama obuku kad im ne smiju sjeci noktice, uh ja se sjeti da ima 2,5 godine, skinuce ih:(chokoladica napisao:Znam ja da ona ne sme da nosi sintetiku ni vunu,da joj se ves mora dobro ispirati i da ne stavljam omeksivac.Garderoba koja je stajala prvo se pere pa se onda oblaci,ja sam bolesnik sto se toga tice.