Ekcem kod decaka 13 godina

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
lilim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:25 pm

Ekcem kod decaka 13 godina

Post od lilim »

Vec par godina mucimo muku sa suvim ekcemom na prevoju ruku na vratu i oko ociju. Radili su mu razne testove alergican je na konje mi nemamo konje. Jedino se smiri malo sa kortizonskim kremama trenutno koristimo Prednidop kad se stanje pogorsa Elocom.
On mnogo pati zbog toga jerkad se svuce u skoli drugovi ga ismejavujuon posle place i tako u krug. Prasak koristim specijalan za alergicare sve moguce radim da sto manje ima kucne prasine, ali ne uspevam da mu makar na mesec dana to suzbijem.
Ima li neko iskustva sa takvim stvarima ocajna sam
hvala unapred
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Re: Ekcem kod decaka 13 godina

Post od mr M »

lilim napisao:Vec par godina mucimo muku sa suvim ekcemom na prevoju ruku na vratu i oko ociju. Radili su mu razne testove alergican je na konje mi nemamo konje. Jedino se smiri malo sa kortizonskim kremama trenutno koristimo Prednidop kad se stanje pogorsa Elocom.
On mnogo pati zbog toga jerkad se svuce u skoli drugovi ga ismejavujuon posle place i tako u krug. Prasak koristim specijalan za alergicare sve moguce radim da sto manje ima kucne prasine, ali ne uspevam da mu makar na mesec dana to suzbijem.
Ima li neko iskustva sa takvim stvarima ocajna sam
hvala unapred

Lilim,

Devojcica moje prijateljice ima problem sa ekcemom. Jako dobro su se pokazale dve kreme:

1. Sudocrem

2. E 45

Nisam siguran da li se ove kreme mogu pronaci kod nas, ali pouzdano znam da se u inostranstvu izdaju bez lekarskog recepta. Problem je samo ako ih narucujete ili vam ih neko salje, jer se njoj desilo da se krema negde „zagubila“. Zatko, ako ih kupujete, neka vam ih neko donese.

Takodje biste mogli da potrazite rastvor propolisa u alkoholu. Obicno se pronalazi u malim bocicama kao 30 ili 40% rastvor. Cena je oko 80 din. Najlakse je pronaci ga kada se organizuje Sajam medarstva (u Beogradu je bio u oktobru u Tasmajdanskom parku, a proizvodjaci su kasnije „kruzili“ po raznim lokacijama - Zemun, Novi Brograd, itd.).

Probajte sa 40% rastvorom. Zaboravio sam kako se gospodin zove, ali ovo je njegov broj telefona:

2712-450

Takodje probajte da pozovete gospodina Teofilovic Dobrivoja, tel. 8701-723

U krajnjoj liniji, od pcelara cete sigurno dobiti informacije iz prve ruke.

Kada se koristi rastvor propolisa, neophodno je da se stavlja na odredjeno podrucje nekoliko puta dnevno, sa sto je moguce manje ispiranja. Koliko mi je poznato, u lecenju ekcema je navaznije da se bude dosledan u terapiji, kao i da se jako pazi na vrstu hrane koja se unosi u organizam. Slatkisi, jaja, mleko, kvasac, samo pogorsavaju stvari.

Takodje bi bilo dobro da sa detetom odete do biljne apoteke „Josif Pancic“, na Dorcolu, Tadeusa Koscuska br. 1. Sigurno ce vam preporuciti neke od cajeva za jacanje imuniteta i prociscavanje organizma.

Pozdrav,

mr M.
okablue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od okablue »

Moja mama,jedna devjcica od 5 godina i jos mnogo,mnogo poznanika su izlecili ekcem kremom koja se pravi samo u jednoj apoteci i zove se Kojina krema.Ne znam kako biste mogli da dodjete do toga,ne znam odakle ste.Javite se,nadam se da cemo da smislimo nesto.Ne brinite 100% je izlecivo.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Obratite paznju sta dete jede.
To nije lako jer se alergija moze pokazati posle par dana od unosa odredjene hrane, ali vredi pokusati.

Dete neka nosi smao pamucnu odecu, bez obzira sto perete spec. paskom, ispirajte u ves masini 2X svaki put kada perete ves.

Nas najmladji clan ima ekstremno tezak oblik ekceme koja je generalizovana i imamo velike muke sa tim.
I mi smo bas u ocajnom stanju jer nam savetuju ni malo naivne lekove koji se daju smao kod tako teskih oblika ekceme.
Nas najmladji clan ne spava nocu zbog svraba ( kao ni roditelji !) i pored lecenja jer ja ne vidim da i postoji neki pravi lek!

Probajte sa kremama, mozda ce vam pomoci, ali je tu i ishrana veoma bitna (pokusajte da mu povremeno ukidate odredjenu hranu pa gledajte sta se dogadja sa kozom... posebno onu jako obijenu hranu, na primer paradajz, ali ne vise hrane odjednom, vec jednu po jednu da biste videli pojedinacni rezultat).

Kod nas tek pocinju jos i te dodatne muke u drustvu dece, to zagledanje (jer nas najmladji clan ima to i po licu, pa mozete milsiti kako je tek to vidljivo)....
Budite vrslo strpljivi.....
Pno vas pozdravljam,
danka
Duci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 1:49 am

Ekcem

Post od Duci »

Vec drugu godinu nasa cerka ima simptome tipicnog Ekcema koji se povremeno pojavljuje i isto tako i povlaci tipican osip sa crvenilom i mehuricima koji su ispunjeni tecnoscu uz prisutan svrab.
Trenutno se nalazimo u Kanadi i posetili smo dva dermatologa kao i familijarnog doktora.Tretman je na bazi kortikosteroida Betamethasone crm 0.1% koji je prvo koristila .Trenunto koristi iskljucivo kada je neophodno i u tankom sloju Lyderm0.05%fluocinonide cream.
Molim vas ako neko ima slicno iskustvo sa svojim detetom neka ga podeli ili predlozi terapiju koja je uspesna u nasoj zemlji i koja bih bila na pomoci nasem detetu.
Srdacno ,

Duci
Duci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 1:49 am

Post od Duci »

Zaboravila sam napomenuti da je nasa cerka 12 godina stara .Hvala.
ERNA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 6:17 pm

Re:

Post od ERNA »

okablue napisao:Moja mama,jedna devjcica od 5 godina i jos mnogo,mnogo poznanika su izlecili ekcem kremom koja se pravi samo u jednoj apoteci i zove se Kojina krema.Ne znam kako biste mogli da dodjete do toga,ne znam odakle ste.Javite se,nadam se da cemo da smislimo nesto.Ne brinite 100% je izlecivo.
Moze li mi neko objasniti kakva je to KOJINA KREMA, kakav joj je sastav, da li je na bazi bilja ili kortikosteroida, sobzirom da vec duze vreme imam problema sa ekcemom na licu, i gde se moze nabaviti?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

moje iskustvo kaze da treba koristiti najmanje agresivne sapune i kupke -na kraju krajeva citao sam da je najbolji onaj domaci pravljeni sapun a takodje sam probao neki katrani sapun-iz Bugarske i vrlo dobre rezultate a slican se moze naci i u Bozen prodavnicama-
pa pokusajte i naizmenicno tusiranje malo hladnijom vodom i mlakom
a za kreme vrlo tesko pronaci odgovarajucu al treba ponekad i prestati sa svim ako nije neizdrziv svrab i sl.
Takodje je vazan stres-neko i na to reaguje i to mu je glavni uzrok pogorsanja
srecno
sussana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 23, 2010 12:16 am

Post od sussana »

moja cerkica je dobila jeeko tezak oblik ekcema sa samo 3 meseca.godinu dana smo isli raznim dermatolozima,pedijatrima pa cak i travarima.uzas,njene koza bila je skoro sva u krasticama a nocu nije uopste spavala.Bogu Hvala culi smo za jednu privatnu kliniku,odveli je tamo i nakon raznih testiranja,snimanja,ultrazvuka itd.uspostavili smo dijagnozu i poceli sa lecenjem.Nakon samo mesec dana njena koza postala je prava koza jedne bebe.Terapija je trajala i menjala se punih godinu dana a sada ne koristimo NISTA,a ona je i dalje dobro.Naravno,pazimo je nekih vrsta namirnica,zivotinja,drveca.Ali se oprez itekeko isplati.Ako neko ima takav problem neka pita za savet,prosli smo trnovit put do uspeha.I jos nesto-NIKAD ne koristite na detetu kotikosteroidne kreme nas su kostale Sasinih organa
jasmina_65
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 2:54 am

Post od jasmina_65 »

Dragi moji, postoji lek za eceme svih vrsta ecema.
Na naucnoj osnovi Nikole tesle napravljen je cip koji kosta 15.450
Ko je zainteresovan neka se javi na 061 220 78 46
Mogu vam dati cd na koji nemacki naucnik sve obijasnjava o cipu i kako on deluje...
Odgovori