ekcem, alergija ( nikl , kobalt, kalij... )

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
machak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 18, 2006 1:34 am

ekcem, alergija ( nikl , kobalt, kalij... )

Post od machak »

ponovo postujem ova pitanja , nadam se da mi necete zameriti posto se prethodni post pretvorio u raspravu o aloji a najvise me interesuju odgovori na pitanja u drugom pasusu

otac ima problem sa ekcemom po rukama i nogama. uradjena je biopsija delova prekrivenih ekcemom da bi se potvrdilo da je ekcem. Uradjena je i test na alergiju koji su potvrdili alergicnost na kalij bihromat, kobalt hlorid, nikl sulfat i kalafonijum. Dobio je i uputstvo da treba da izbegava kontakt sa odredjenim materijalima ( recimo udice, metalne kvake ) mnoge od tih stvari je tesko izbeci. Da li postoji neka prodavnica, apoteka koja prodaje "antialergensku" opremu , recimo koristile bi mu rukavice? S obzirom da je alergican i na nikl sulfat da li je mozda dobro da se izbegava rostfrei, zepter posudje ( posto se u celik ponekad stavlja nikl )?

jos samo par dopunskih pitanja. posto je ustanovljeno da je alergija na kalij bihromat, kalofonijum, nikl i kobalt da li postoji odgovarajuca dijeta i koje bi posudje moglo da se koristi za pripremanje hrane i da li uopste ima uticaja ako se hrana kuva u recimo posudju od nerdjajujceg celika?. koji su dodatni faktori koji uticu na ekcem koje bi trebalo izbegavati. posto je ekcem najjaci na nogama i to u predelu gleznjeva a potom na rukama, da li intezitet ekcema ukazuje da je bas taj deo tela u kontaktu sa nezeljenom supstancom. posto deterdzenti sadrze kalijum koje su alternative za pranje rublja? da li bi kenalog injekcije mogle da suzbiju ekcem?
da li neki od gradjevinskih materijala moze da bude uzrocnik ovakvih problema, npr kuca u kojoj se zivi je delom napravljena od azbesta , izolacija je od staklene vune? da li neki od tih ili nekih drugih gradjevinskih materijala sadrzi nesto od pomenutih supstanci?
machak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 18, 2006 1:34 am

Post od machak »

niko nista :(
you!
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 7:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od you! »

sto se tice ekcema ja sam ga imala na nogama i izlecila sa samponom MYCOSEB;imam i alergije ali kod mene to nije povezano.sampon se koristi svaki dan otprilike 15 do 30 dana,pokvasiti deo sa ekcemom utrljati samponi drzati 10 min,sampon moze koristiti svako moze se kupiti u apoteci bez recepta,dobar je i za uklanjanje peruti i gljivicne infekcije(bjeli kruzici po tjelu).procitajte sastav sampona da gospodin nije slucajno alergican na neki sastojak.......cjena je pristupacna..nadam se da ce vam pomoci... :P
you!
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 7:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od you! »

ukoliko ste iz beogada ili okoline preporucila bih vam doktora stevanovica dermatologa,a ako ste iz bosne doktoricu deretic,provjereno dobri doktori.........poz...
Odgovori