Djeciji ekcem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 11:46 pm
Djeciji ekcem
Moja kcerka rodjena je sa kilazom 2,6oo i sa izrazito suvom kozom. Posle sest mjeseci povremeno joj se pojavljuje crvenilo na obrazima koje je jako vruce i na rucicama suva i kao ogrubljela koza. Doktor nam je rekao da je to ekcem koji ce proci sa 2 godine. Danas moja kcerka ima 4 godine i nije proslo! Koristili smo preparat koji je sastavljen od: panolon krem, vit. A+D i galsana ali nije pomoglo. Cim prestanemo da ga koristimo ponovo se pojavljuje, posebno na rukama. Probali smo i sa pantenolom, jekodermom, pavlovicevom kremom i na kraju sam joj kupila kremu iz linije Mustela. Problem i dalje postoji i zato molim ako neko ima savjet kako izleciti suvu kao ogrubljelu kozu i koja je krema za djecu dobra za lice (suva koza) za svakodnevnu upotrebu.
Vasa cerka verovatno ima atopijski dermatitis. Nije tacno da se promene povlace posle dve godine i ne postoji najbolja krema za atopijski dermatitis.
Potrebno je da povremeno budete u kontaktu sa dermatologom koji ce, ako proceni, ukljuciti odgovarajucu terapiju (npr. pimekrolimus, takrolimus, itd) i leciti dete na pravi naci. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
Potrebno je da povremeno budete u kontaktu sa dermatologom koji ce, ako proceni, ukljuciti odgovarajucu terapiju (npr. pimekrolimus, takrolimus, itd) i leciti dete na pravi naci. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
Re: Djeciji ekcem
Olivera M. napisao:Moja kcerka rodjena je sa kilazom 2,6oo i sa izrazito suvom kozom. Posle sest mjeseci povremeno joj se pojavljuje crvenilo na obrazima koje je jako vruce i na rucicama suva i kao ogrubljela koza. Doktor nam je rekao da je to ekcem koji ce proci sa 2 godine. Danas moja kcerka ima 4 godine i nije proslo! Koristili smo preparat koji je sastavljen od: panolon krem, vit. A+D i galsana ali nije pomoglo. Cim prestanemo da ga koristimo ponovo se pojavljuje, posebno na rukama. Probali smo i sa pantenolom, jekodermom, pavlovicevom kremom i na kraju sam joj kupila kremu iz linije Mustela. Problem i dalje postoji i zato molim ako neko ima savjet kako izleciti suvu kao ogrubljelu kozu i koja je krema za djecu dobra za lice (suva koza) za svakodnevnu upotrebu.
Olivera,
Pre izvesnog vremena sam prokomentarisao jednu poruku koja je slicna vasoj. Da se ne bih ponavljao, a da vi ne biste trazili po forumu, postavljam vam link.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 02cdf9a518
Naravno, na forumu ima puno tema o ekcemu i iskustava ljudi sa tim problemom.
Pozdrav,
mr M.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 11:46 pm
Djeciji ekcem
Hvala Vojislave na savjetima. Zahvaljujem i vama mr. M. Pogledala sam link i slazem se sa vama. Dosta toga i radimo kao sto vi kazete ali taj ekcem se uvek vraca. Jedan dermatolog je dao dijagnozu kao sto Vojislav kaze dermatitis atopica, ali njegova terapija je bila samo blaga kupka Johnsonova i jekoderm. I nista se nije promenilo, problem je jos uvek tu. U subotu 24. ovog mjeseca sam joj zakazala pregled kod profesora dr. Dostanica iz Beograda koji dolazi u nas grad u Crnu Goru, pa cu vidjeti sta ce on reci. Pisacu o tome. Pozdrav. Olivera