Dezodorans

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Dezodorans

Post od skvo »

Koji vam je najbolji?
Sta preferirate sperj, stik ili roll on?
Koliko istine ima u prici o negativnom dejstvu antiperspiranata?
toxicenvy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2006 5:38 pm

Post od toxicenvy »

Ja koristim iskljucivo roll on, dezodoranse ne znam da koristim:) i meni su oni komplikovani,dok stikovi znaju ostavljati bele tragove na odeci
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Iskljucivo koristim dezodoranse.

Sto se tice poslednjeg pitanja,citiram jednog magistra farmacije koji odgovara na ovo pitanje:

Svasta!
Vec mi je poznat taj nonsens (da ne koristim teže rijeci...), a dževa je dignuta na aluminijeve spojeve u antiperspiranstima. Aluminijev iona nikako ne moze proci kroz kozu. Primjerice, neki antacidi za ublazavanje boli u zelucu kod gastritisa ili čira sadržavaju aluminijeve spojeve. Aluminij u krvotok može ući samo putem zagađene vode u sustavu dijalize, ali nisam siguran da bi on bio uzrok raku dojke. Sad, druga stvar su sastoji sprayeva koji su topivi u mastima - za to ne bih znao reci, ali samo antiperspiransi sadržavaju aluminijeve spojeve i po tome su različiti u odnosu na druge sprejeve. Sto se tice onih otalapa u sprayevima . prebrzo oni ispare da bi ikako škodili...
Prema tome: ne berite brigu, to sto ste culi samo je još jedno mrežno naklapanje....

Prije su se tračevi prenosili od kave do kave, a danas su e-mailovi preuzeli ulogu Radio Mileve pa nemojte se brinuti kada dobijete mail s adrese [email protected]

www.farmakologija.com
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Htedoh reci,koristim iskljucivo dezodoranse u spreju. :roll:

Za leto volim ove tzv sapunaste,tipa Dove,Nivea...

Zimi se preorijentisem na parfimisane.
Odgovori