Deciji ekcem

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
naire
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2005 10:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Deciji ekcem

Post od naire »

Mama sam bebe koja ima 4,5 meseci, i od prvog meseca se borimo sa ekcemom cini mi se najgoreg oblika. Prvo se pojavilo crvenilo na vratu i iza usiju, koje je ispustalo zutu limfu i imalo cudan miris. Kasnije se prosirili na celo i na glavici pozadi, a zatim i na nogice i rukice. Crvenilo na vratu i iza usiju se nije vracalo
(koristila sam samo kremu od nevena i ANTIEKCEM krem).Medjutim sada se crvenilo prosirilo na svim prevojima, a na nekim mestima koza puca i odatle curi neka tecnost. kada je budna cese se po malo, ali u sustini mirno spava.Bili smo kod dermatologa i on nam je prepisao Alfoderm, medjutim nas dermatolog je protiv koriscenja kortikosteroida bar do 6 meseci. Probali smo i sa homeopatijom, i smirolo se na kratko. Mozda bi trebalo da napomenem da je beba na rodjenju bila zarazena stafilokokom u krvi i lecena je gentamicinom i vankumicinom.Hranim je adaptiranim mlekom i uz to pije samo vodu.Moj suprug ima slican oblik ekcema,koji je dobio nakon puberteta.
Zbog svega sam duboko ocajna i molila bi Vas za POMOC!
Odgovori