cudna "bubuljica" pored pirsinga

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
OneManArmy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2012 2:08 pm

cudna "bubuljica" pored pirsinga

Post od OneManArmy »

Zdravo.

Pre mesec dana sam uradila pirsing na nosu. Sve je bilo ok, dok pre 7dana nisam zakacila pirsing peskirom i izvukla ga do pola. Lagano i bezbolno sam ga vratila. To vece mi se pojavilo crvenilo oko pirsinga, a sutradan i neka cudna izraslina, lici na bubuljicu ali nije bubuljica, boje koze je, ponekad se nakupi nesto zuckasto u njoj ali to samo nestane i tako u krug. Nista ne boli, ne pecka, samo tako stoji pored pirsinga i nervira me :cry: .
Da li mozete da mi kazete sta je u pitanju i cime bih mogla to da tretiram da me sto pre prodje.
Unpred hvala, Maja
stronghair
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 12:56 am

Re: cudna "bubuljica" pored pirsinga

Post od stronghair »

OneManArmy napisao:Zdravo.

Pre mesec dana sam uradila pirsing na nosu. Sve je bilo ok, dok pre 7dana nisam zakacila pirsing peskirom i izvukla ga do pola. Lagano i bezbolno sam ga vratila. To vece mi se pojavilo crvenilo oko pirsinga, a sutradan i neka cudna izraslina, lici na bubuljicu ali nije bubuljica, boje koze je, ponekad se nakupi nesto zuckasto u njoj ali to samo nestane i tako u krug. Nista ne boli, ne pecka, samo tako stoji pored pirsinga i nervira me :cry: .
Da li mozete da mi kazete sta je u pitanju i cime bih mogla to da tretiram da me sto pre prodje.
Unpred hvala, Maja
mislim da je neka infekcija u pitanju
bojanabbl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2012 11:21 pm

Post od bojanabbl »

Bubuljica,tj izraslina koja ti se pojavila je keloid,imala sam ga i ja..:)
kupi hidraciklin mast (hydrocyclin) i maži ga 3 puta na dan,pre toga očisti pirs antibakterijskim sapunom i osuši ..a onda namaži mast,uz pomoć štapića za uši...primenjuj to 7 dana i trebalo bi nestati,ako ne nestane,poseti pirsing majstora kood koga si radila :)
javi kako je prošlo,poz :)
OneManArmy
Novi član
Novi član

Post od OneManArmy »

Hvala na odgovoru :)
Kako ste Vi znali da je u pitanju keloid? Da li ste isli na pregled pre upotrebe hidraciklin masti?
bojanabbl
Novi član
Novi član

Post od bojanabbl »

potražila sam prvo na internetu jer sam bila znatiželjna...a zatim sam i otišla kod svog pirsing majstora..i rekao mi je za tu mast,a možeš i koristiti geokorton,bolja je nego hidraciklin,ali kod nas je nema gde kupiti pa sam uzela hidraciklin i pomogla mi je :)
aa keloid je prekomerno stvaranje ožiljka..a u tvom slučaju je verovatno nastao baš zbog toga što si zakačila pirsing,jer kanalić nije zarastao...
da li ti se povećao keloid?
:)
OneManArmy
Novi član
Novi član

Post od OneManArmy »

I ja sam trazila po internetu, mislim takodje da je keloid ali nisam otisla do pirsing centra ( pirsing sam radila u Sindjelu ), jer ne zivim u Beogradu, a zbog posla i obaveza nikako ne stizem da odem. Slala sam im mail, ali su mi odgovorili da bi bilo najbolje da dodjem da pogledaju. Sve se nadam da ce proci samo od sebe i da nece biti neophodno da odem do njih. Ne povecava se nista strasno, ponekad se unutra nakupi nesto belo ali za dan dva,to belo unutra nestane, bude mala bubuljica u boje koze i tako u krug. Nista me ne boli i nema znakova neke upale, tako da se nadam da nije nista strasno. Sve je bilo ok dok nisam zakacila pirsing i od tada nastaje ovaj problem. Probacu jos danas sa tvojim savetom, pa javljam ima li rezultata :)
bojanabbl
Novi član
Novi član

Post od bojanabbl »

ima li kakvih znakova poboljšanja? :)
OneManArmy
Novi član
Novi član

Post od OneManArmy »

Ima :D. Cekala sam jos sutra da prodje tretman, pa da Vam javim da je skroz proslo. Ima samo malo kozice oko rupice kada je operem sapunom ali to ce vremenom proci, one bubuljice nema vise :lol: . Ne znam kako da Vam se zahvalim, spasili ste me :). Jos sutra stavljam hidrociklin i vise ne, to je sedmi dan, nadam se da se nece ponovo pojaviti.
bojanabbl
Novi član
Novi član

Post od bojanabbl »

Odlično,baš mi je drago da sam pomogla na osnovu svog iskustva..:)
meni je prošlo tek nakon dva meseca..al sam morala na prekide da poristim mast,muku sam mučila.sada je sve ok...nadam se da ti se više neće pojavljivati i da ćeš moći da uživaš u pirsingu :) Pozz :)))
OneManArmy
Novi član
Novi član

Post od OneManArmy »

:D Nadam se i ja da mi se nece ponoviti. Sada bas pazim da slucajno ponovo ne zakacim. Ok je sve, bukvalno nema ni trunke od bubuljice, malo je koza na tom mestu tamnije boje ali to ce vremenom proci, ipak je to neka vrsta oziljka. Spasili ste me :D Javljam ti ja za par nedelja da li je sve i dalje ok. :D :)
Veliki pozdrav
sanjasanjasanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2013 1:29 am

Post od sanjasanjasanja »

Imam pirsing na nosu godinu dana i više, nisam imala problema, sad sam prehladjena i pojavila mi se neka kao bubuljica pored rupice i boli me jako kad pipnem taj deo nosa na kom je pirsing. :( Pre mi to nije izlazilo kad sam bila prehladjena.. Molim vaš recite mi šta bi to moglo da bude i šta da radim? Hvala unapred :$
OneManArmy
Novi član
Novi član

Post od OneManArmy »

Zdravo. Verovatno nije nista strasno, mozda neka mala upala od duvanja nosa i sl. Kupite hidraciklin i koristite po uputstvu koje dobijete u kutiji. Meni je dosta pomogao, odlican je.
Pozdrav
sanjasanjasanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2013 1:29 am

Post od sanjasanjasanja »

Hvala puno :)
Odgovori